Menu
Homepagina » Blog » Gegeneraliseerde angststoornis. Hoe kom je er in 1 dag vanaf?

Gegeneraliseerde angststoornis. Hoe kom je er in 1 dag vanaf?

Vandaag ga ik het hebben over een gegeneraliseerde angststoornis.

Een gegeneraliseerde angststoornis lijkt in onze moderne tijd een steeds vaker gebruik woord. Je hoort het steeds meer dat mensen er last van hebben, maar wat is het eigenlijk?

Iedereen is weleens een keertje bang voor iets. Jij, ik en vooral kinderen kunnen soms bang worden van dingen die anderen de normaalste zaak van de wereld vinden.

Na enige tijd gaat deze angst vaak vanzelf over, omdat er gewenning optreedt. Het brein heeft dan geleerd dat hetgeen waarvoor je bang was, veilig is. Maar soms gaat er in dat proces van gewenning iets niet goed.

Bij een gegeneraliseerde angststoornis herken je als het ware de angst niet meer. Maar je blijft wel zitten met een gevoel dat er iets ergs aan de hand is. Je hebt zorgen aan je hoofd, voelt je gestrest en je maakt je druk over van alles en nog wat, zonder dat je vaak weet waarom.

Chronische zorgen

Weet je dat er mensen zijn, misschien zelfs in je directe omgeving, die zich chronisch zorgen maken? En als er niks is om zich zorgen over te maken, dan vinden ze wel dingen om over te piekeren.

Een gegeneraliseerde angststoornis gaat gepaard met heftige stress en angsten in het dagelijks leven, zonder dat er echt gevaar dreigt. Je kunt daardoor last hebben van hartkloppingen, zweten, benauwdheid, misselijkheid of het gevoel te stikken.

Als je last hebt van een gegeneraliseerde angststoornis, dan betekent het dat je eigenlijk altijd in mindere of meerdere mate bang bent voor iets. Dit uit zich in chronisch piekergedrag, waarbij je je constant zorgen maakt over allerlei dingen uit het dagelijks leven. Vaak doe je dit ook onbewust. Zo kun je bijvoorbeeld constant bezorgd zijn over je werk, je kinderen, de aankomende vakantie, over alles wat je moet betalen of wat er in de toekomst zou kunnen gebeuren.

Wat doet het met je?

Wanneer je last hebt van een gegeneraliseerde angststoornis kun je slecht tegen spanning en onzekerheid. Je merkt dat je nieuwe, onbekende situaties het liefst wilt vermijden. Je gaat bijvoorbeeld bij voorkeur dicht bij huis op vakantie, elk jaar naar dezelfde plek.

En spanningen in je relaties? Daar praat je liever niet over. Confrontaties ga je eerder uit de weg dan dat je ze aangaat. Het komt ook voor dat mensen met een gegeneraliseerde angststoornis het liefst in bed blijven, als gevolg daarvan.

Anderen verbergen hun gezicht liever in eten. Zij eten dan ook vaak te veel en worden daardoor te dik. En als dat niet voldoende is dan heb je weer anderen die hun angst proberen te verdringen met alcohol en drinken erop lustig los. Het kalmeert ze op een bepaalde manier, waardoor zij zich minder gespannen voelen. Zo kan deze angststoornis de basis zijn van veel andere problemen.

Met andere woorden: heb je last van een eetstoornis, een drankprobleem of iets anders, dan kan het goed zijn dat er een gegeneraliseerde angststoornis aan ten grondslag ligt, zonder dat je het weet.

Iemand die last heeft van een gegeneraliseerde angststoornis vindt de eigen problemen vaak zo erg dat ze deze het liefst laten oplossen door een ander.

Los het op in 1 dag!

Wist je dat je met hypnose snel en eenvoudig een definitief einde kunt maken aan een gegeneraliseerde angststoornis?

Hypnose kan je snel en gemakkelijk helpen om van deze stoornis af te komen. Vaak zelfs al binnen één dag!

Wanneer je luistert naar de sessie tegen gegeneraliseerde angststoornis zul je merken dat je je veel meer ontspannen voelt.

Je voelt je kalmer dan ooit en deze kalmte groeit steeds verder uit. Daarnaast ga je deze kalmte diep in je gedachten en lijf voelen. Je ontwikkelt nieuwe perspectieven en je vindt het eenvoudiger om zaken aan te pakken die aangepakt moeten worden.

Hierdoor ben je beter in staat om je zorgen opzij te zetten en veel meer van het leven te genieten. Je leert hoe je overmatige angst en zorgen snel en definitief kan stoppen, waardoor jij de touwtjes van je leven in eigen handen krijgt.

Mocht je last hebben van een gegeneraliseerde angststoornis, luister dan naar deze sessie. Je verbetert er de kwaliteit van je leven heel snel mee!

Klik hier en download de sessie voor tijdelijk slechts 10 euro.

Wil je Trancewerk aanbevelen op Facebook? Dankjewel 🙂

GRATIS Hypnosesessie!

Meld je nu aan op onze nieuwsbrief en je krijgt de Hypnose Sessie 'Diepe Ontspanning' (t.w.v. €49,99) helemaal gratis!

Een betere manier om het uit te testen bestaat niet. Klik nu op de gele knop hieronder:

Over Michel Lejeune

Michel Lejeune is internationaal gecertificeerd klinisch hypnotherapeut en expert op het gebied van het menselijk onderbewustzijn. Sinds 2006 ontwikkelt hij professionele hypnosesessies, waarmee meer dan 1500 verschillende oplossingen geboden worden voor een groot scala aan klachten en problemen. Zijn sessies zijn inmiddels door meer dan 130.000 mensen gedaan.

Laat een bericht achter

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

Geen producten