Menu
Homepagina » Blog » Waarom je manifesteert wat je NIET wilt

Waarom je manifesteert wat je NIET wilt

Van kinds af aan leren we wat wel en niet mag. Het is een deel van hoe we opgroeien. We moeten grenzen leren… Erg nuttig zou je denken. Alleen is de manier hoe ons dat geleerd werd een beetje onhandig.

Toen je klein was mocht je waarschijnlijk van alles, totdat je iets deed dat niet mocht. Dan hoorde je iets in de zin van “Nee, dat mag niet”. Begrijpelijk, maar onhandig.

Want het gevolg na jaren horen “Nee, dat mag niet” is dat je een MIN-denkpatroon ontwikkeld hebt, ook wel MIN-denken genoemd.

Wat is MIN-denken?

Min-denken is een sterk manifesterende omgekeerde manier van denken. Je manifesteert feitelijk precies wat je niet wenst. Het is aangeleerd gedrag en zonder dat je het in de gaten hebt programmeer je je brein elke keer opnieuw een MIN-manier.

MIN-denken heeft te maken met de woorden die je gebruikt bij je gedachten in combinatie met wat je eigenlijk wilt.

Stel dat je de griep te pakken hebt en je wilt graag beter worden. Je denkt dan vaak automatisch “IK WIL NIET ZIEK ZIJN”.

Voor je onderbewustzijn betekent dit zinnetje echter “IK WIL ZIEK ZIJN”. Dit komt, doordat je onderbewustzijn ontkenningswoorden buiten beschouwing laat. Dit heeft te maken met de taal die je onderbewustzijn spreekt.

De taal van je onderbewustzijn

De taal van je onderbewustzijn werkt op basis van innerlijke beelden. En van ontkenningswoorden als ‘niet’ kan je onderbewustzijn geen beeld maken. Wat overblijft is het onderwerp dat je niet wilt. Dáár kan het onderbewustzijn wél een beeld bij vormen.

Het woordje “NIET”, dat een ontkenning is, wordt als het ware ‘vergeten’ door je onderbewustzijn. De onbewuste focus ligt dus op het onderwerp waar je aan dacht: “Ziek zijn”.

En daarmee manifesteer je het juist! Het resultaat is dat hoe vaker je zegt dat je niet ZIEK wil zijn, hoe lastiger je het jezelf maakt om beter te worden.

Nu is ziek zijn een simpel voorbeeld. Bedenk echter dat je hele gedachtewereld vol zit met dingen die je niet wilt. De hele taal zit er vol mee en zonder dat je het weet ben je de hele dag aan het MIN-denken. En daarmee ligt de focus constant op datgene dat je ontkent.

MIN-denken is aangeleerd gedrag. Je doet het op de automatische piloot. Realiseer je maar eens hoe enorm vaak je ontkenningswoorden gebruikt.

Precies verkeerd om

Wil je iets realiseren, ongeacht wat het is, dan zul je op onbewust niveau een duidelijk beeld moeten kunnen vormen. Het zou dan ook beter zijn om te denken “IK WIL GEZOND ZIJN”. Daar kan je onderbewustzijn wél een beeld bij vormen.

Dus als je denkt dat je niet manifesteert heb je het fout. Je manifesteert wel degelijk, maar meestal verkeerd om: Je manifesteert het tegenovergestelde.

Je ervaart dit vaak alsof er ‘iets’ in je zit dat het realiseren van je doelen saboteert.

Op deze wijze leven veel mensen een leven dat ze eigenlijk niet willen. Ze willen van alles anders, omdat ze op de verkeerde manier aangeleerd is hoe ze zouden moeten denken. Want vanuit je gedachten, ontstaan uiteindelijk je acties en resultaten. Het is een vorm van zelfsabotage.

MIN-denken is zelfsabotage

Dit zelfsabotage-effect treedt op bij alles dat we willen als we daarover MIN-denken. Zodra we denken en zeggen dat we iets niet willen of ergens vanaf willen, zal je onderbewustzijn je helpen dat juist wél te realiseren, ook al wil je het niet.

De oplossing: PLUS-denken

Ik onderzocht dit fenomeen van omgekeerd manifesteren en noemde het MIN-denken. Dit zei ik er een tijdje geleden over:

“MIN-denken is een onderschat en onzichtbaar probleem voor bijna iedereen. De meeste mensen streven naar een bepaald leven. We hebben allemaal doelen. En door MIN-denken heb je een ingebouwde saboteur die je vooral helpt je doel niet te realiseren. Je kunt het zien als een innerlijke blokkade. Wanneer je deze blokkade opheft, gaat er ineens van alles stromen en gebeuren. Je gaat anders denken, je gaat andere dingen doen en je realiseert ineens dingen die je eerder voor onmogelijk hield.”

Om deze blokkade professioneel en voorgoed te behandelen en op te lossen ontwikkelde ik een cursus die je helpt om snel en vanzelf van MIN-denken naar PLUS-denken te gaan. De cursus richt zich rechtstreeks op je onderbewustzijn en helpt je binnen enkele dagen een PLUS-denker te worden.

  • Zijn er dingen in je leven die moeilijk bereikbaar lijken?
  • Heb je moeite met iets te realiseren?
  • Heb je een wens die onbereikbaar lijkt?

Dan is de kans groot dat deze innerlijke blokkade je in de weg zit. Met de cursus ‘Word een PLUS denker’ los je deze blokkade snel, effectief en blijvend op, waardoor:

  • Moeilijk bereikbare dingen ineens binnen handbereik komen.
  • Wat je ook wilt realiseren, ineens veel gemakkelijk wordt.
  • Wensen opeens binnen handbereik komen.

Je kunt de cursus op deze pagina downloaden.

Wil je Trancewerk aanbevelen op Facebook? Dankjewel 🙂

Over Michel Lejeune

Michel Lejeune is Int. ABH/ABNL Gecertificeerd Klinisch Hypnotherapeut en expert op het gebied van het menselijk onderbewustzijn. Sinds 2006 ontwikkelt hij professionele sessies, waarmee je meer dan 1500 verschillende problemen kunt oplossen. De sessies zijn inmiddels door meer dan 130.000 mensen gedaan.

Laat een bericht achter

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

Geen producten

Mis deze

100% gratis sessie niet!