Meer dan 164.238 mensen
deden onze sessies. Hoe
kunnen we jou helpen?

Bijv: "rugpijn", "roken", afvallen".

Lucide dromen, hoe doe je het en wat heb je eraan?

De wereld van lucide dromen is werkelijk een fantastische en verbazingwekkende wereld. Maar als eerste zal ik kort uitleggen wat het is.
Bij lucide dromen word je je bewust waarvan je droomt, terwijl je droomt. Je geniet van de wonderen van alles dat er in je geest gebeurt. Dit bewustzijn kan variëren van een zwakke herkenning van het feit dat je aan het dromen bent tot een enorme verruiming van je perspectief. Lucide dromen komen meestal voor terwijl je midden in een normale droom zit en plotseling beseft dat je droomt.
Je weet vast wel dat dromen bijzonder mooi en levensecht kunnen zijn. Soms zelfs zo sterk, dat je er dagen lang aan blijft denken. Het verschil tussen een gewone droom en een lucide droom is dat een lucide droom levensecht is en een gewone droom niet.

Kun je dromen besturen?

Wanneer je enerzijds droomt en je er anderzijds als een soort toeschouwer bij bent, dan gebeurt er iets geks. Op dat moment kun je namelijk de regie in handen nemen. Dat betekent dat je jouw droom kunt besturen!

Bestuur je dromen
Bestuur je dromen

Nachtmerries kun je dan bijvoorbeeld ombuigen naar een mooie droomervaring.
En stel je wilt iets realiseren?
In een bestuurbare lucide droom kun je iedereen worden die je wilt zijn en alles doen wat je wilt doen! Hoe geweldig zou het zijn als je een extreem levensechte droom kunt hebben, waarin je datgene al bereikt hebt wat je wilt?
Je wordt de volgende ochtend wakker en je herinnert je alles van die fantastische levensechte droom! Het voelt alsof het echt zo is. En als je wilt kun je het de volgende nacht weer doen!
De voordelen die je kunt krijgen van lucide dromen zijn gewoon ongelooflijk, omdat simpelweg alles mogelijk is! Of je nu je idolen wilt ontmoeten, over de wereld wilt reizen wanneer je maar wilt, zwemmen in de oceaan, rondvliegen… Wat je maar wilt.
Een lucide droom is dan ook veel realistischer dan bijvoorbeeld een boek of film of gewone droom. Het is een ervaring waar je 100% in zit. Je kunt een compleet nieuwe wereld ontdekken die veel verder gaat dan mogelijk is. Je maakt het mee alsof het werkelijk zo is. En dat kan enorm veel voordelen bieden.
Talrijke onderzoeken hebben veel voordelen aan het licht gebracht dat lucide dromen je geeft.
In deze blog geef ik je de TOP 10 van grootste voordelen van lucide dromen!
Lees verder om de ongelooflijke voordelen van lucide dromen te ontdekken, die je waarschijnlijk nog niet kent!

1. Je kunt angsten en fobieën overwinnen

Hoogtevrees?
Hoogtevrees overwinnen

Heb je hoogtevrees? Als je lucide dromen hebt, zal geen angst je stoppen om uit een vliegtuig te springen of op de dakrand van een wolkenkrabber te lopen.
Afgezien van het feit dat je veilig bent, kun je ook de tijd vertragen en volledige controle krijgen over je val, terwijl je zachtjes op de grond landt.
Veel lucide dromers hebben beweerd dat ze door dit in hun droom te kunnen doen zij zich veel beter voelden. En sommigen waren zelfs in staat om hun angst in de echte wakkere wereld daarmee te overwinnen.

2. Problemen oplossen en beslissingen nemen

Problemen
Problemen oplossen

Veel wiskundigen en wetenschappers beschouwen dit als het grootste voordeel van lucide dromen. Dit, omdat het ze in staat stelt een specifiek probleem te bedenken wanneer ze dromen.
Het proces van lucide dromen creëert ook nieuwe verbindingen in je brein, waarmee je op verschillende manieren ideeën kunt creëren om grote problemen op te lossen.
Tijdens een lucide droom kun je onvermoeibaar verschillende oplossingen uitproberen en controleren hoe elk van deze zich verder ontwikkelt. Zo kun je lucide dromen gebruiken om een vraag of probleem in je onderbewustzijn te planten. En zodra je de taak hebt gegeven, gaat je onderbewustzijn op zoek naar een oplossing die je via je lucide dromen zult krijgen.

3. Oefen en verbeter real-life vaardigheden

Vaardigheden verbeteren
Vaardigheden verbeteren

Wist je dat het mogelijk is om je real-life vaardigheden in je lucide dromen te oefenen en ze daar te verbeteren, zodat je er ook beter in bent in je normale wakkere leven?
Dit voordeel is een van de meest opvallende en verrassende voordelen van lucide dromen. Je kunt bijvoorbeeld rijlessen nemen en alles extra oefenen tijdens je lucide dromen.
Vervolgens kun je in de wakkere wereld alles in praktijk brengen. Op deze manier kun je sneller leren autorijden dan wanneer je dat alleen in de wakkere wereld had gedaan. Het kan je helpen geld en tijd te besparen, en je kunt daadwerkelijk een betere bestuurder worden. En dat gaat sneller dan je denkt.
Op deze manier kun je veel levensvaardigheden in je lucide dromen oefenen en jezelf erin verbeteren, zodat je in het echte leven óók beter bent geworden. De grap is namelijk dat je onderbewustzijn enorm veel kan, maar het kan geen onderscheid maken tussen realiteit en een lucide droom. Daarom werkt dit zo goed!

4. Voorkomen of stoppen van nachtmerries

Nachtmerrie voorkomen
Nachtmerries voorkomen

De meeste mensen hebben weleens nachtmerries en terugkerende dromen, die enge situaties met zich meebrengen. Ze worden achtervolgd, vallen in een ravijn, of worden vermoord.
Wanneer je hebt geleerd om controle te krijgen over lucide dromen, dan kun je ingrijpen, nog voordat het eng wordt. Je kunt zelfs het verloop van je nachtmerrie ombuigen naar een leuke, fijne droom met goede en positieve dingen.
Dus als je achterna gezeten wordt, kun je alles stopzetten en zien dat het een droom is. Vervolgens schakel je over naar een leuke scène en ben je gerust en veilig. Je krijgt zo de volledige controle over wat er gebeurt, zodat je bijvoorbeeld jezelf de strijd kunt laten winnen en je nachtmerrie weg is.

5. Lucide droomseks

Seks
Lucide droomseks

Lucide droomseks is een ander lucide droomvoordeel, wat een uitstekende vorm van mentaal verwerken is.
Zo kun je tijdens een lucide droom elke partner, anoniem of beroemd, ‘vragen’. Je kunt lucide droomseks hebben wanneer en met wie je maar wilt.
Intimiteit en seks zijn krachtige lucide droomtriggers, omdat je in je wakkere leven meestal niet verwacht met iemand anders samen te zijn dan met je partner (als je die hebt).
Dus als je merkt dat je met een andere persoon aan het vrijen bent, is dat een teken dat je droomt. Maar pas op, want lucide droomseks kan levensecht lijken.

6. Emotionele healing

Emotionele Healing
Emotionele Healing

Niet iedereen weet dat je lucide dromen kunt gebruiken voor emotionele healing. Angst, stress, twijfel en diepgeworteld trauma als gevolg van vreselijke gebeurtenissen zijn enkele van de dingen die kunnen worden geheeld met lucide dromen.
Natuurlijk kunnen de resultaten per persoon verschillen, maar als je te maken hebt met een aandoening, is lucide dromen een mooi hulpmiddel dat je in overweging kunt nemen.
Je kunt tijdens een lucide droom een arts bezoeken of je intentie gebruiken om jezelf op diep onbewust niveau te healen. Je brein is een krachtig hulpmiddel. Denk maar eens wat alleen al het placebo-effect teweeg kan brengen.
Stel je bent gestrest door verschillende omstandigheden op het werk. Dan kun je tijdens een lucide droom je zorgen kenbaar maken aan je collega’s en baas. Het gevolg is dat je je zo veel krachtiger voelt, omdat je het gevoelsmatig al gedaan hebt. Daarna kun je het gewoon nog een keer dunnetjes overdoen in de wakkere wereld. En daarmee realiseer je dingen in je echte situatie.

7. Verbind je met jezelf

Verbind je met jezelf
Verbind je met jezelf

Je onderbewustzijn wordt beschouwd als een bijzonder belangrijk en krachtig deel van je brein.
Het regelt bijvoorbeeld dingen als je lichaamstemperatuur, ademhaling, bloeddruk, spijsvertering en metabolisme. Ook verwerkt het miljoenen signalen die de hersenen elke seconde krijgen van al je zintuigen.
Je onderbewustzijn is dan ook het deel van je brein waar je geen bewuste controle over hebt. Daarnaast heeft het de leiding over dingen zoals je emoties en gevoelens.
Met lucide dromen kun je met je onderbewustzijn communiceren, alsof het een persoon is. De droomkarakters in lucide dromen zijn de projecties van de delen van je onderbewustzijn, en elk vertegenwoordigt een ander deel van jezelf.
Het is een perfecte manier om zo dingen van jezelf te ontdekken. Waarom doe je iets op een bepaalde manier? Waarom gaan er steeds dingen fout bij mij? Waarom ben ik ziek? Dat soort vragen kun je antwoorden op verwachten.

8. Het helpt je de betekenis te vinden van jouw leven

Betekenis van je leven vinden
Betekenis van je leven vinden

Nog een voordeel van lucide dromen is dat het je kan helpen de betekenis van je leven te achterhalen. Er wordt gezegd dat het leven geen echt doel heeft tenzij je een doel stelt. Maar is dat ook zo?
Met lucide dromen kun je de betekenis van je leven ontdekken. Waarom ben je hier? Je kunt zelfs in de toekomst naar je doel kijken met lucide dromen.
Het stelt je in staat om je droom te onderzoeken terwijl deze gebeurt, in plaats van te wachten tot je wakker wordt in de hoop dat je je alles nog herinnert. Met deze realtime-analyse kun je communiceren en vragen stellen aan je onderbewustzijn.

9. Vergroot je creativiteit

Vergroot je creativiteit
Vergroot je creativiteit

Anders dan in je wakkere leven, kan alles in een droom onmiddellijk veranderen en manifesteren. Je kunt alles wissen, herschikken en creëren met slechts een enkele vingerbeweging, zodat je snel in je geest alles kunt doen en meemaken, alsof het echt is.
Wist je dat Einstein zich tijdens een lucide droom voorstelde dat hij op een lichtstraal reisde? Dat bevestigde voor hem de basis van zijn relativiteitstheorie.
En wist je dat Paul McCartney van de Beatles de complete melodie van het wereldberoemde nummer Yesterday in een droom componeerde? En Niels Bohr (de vader van de kwantummechanica) had het vaak over zijn inspirerende droom die leidde tot zijn ontdekking van de structuur van het atoom! En zo kan ik nog wel even doorgaan…
Maar nu eerst jij! Wat kun jij creëren in een lucide droom?

10. Plezier met ONMOGELIJKE dingen

Plezier met het onmogelijke
Plezier met het onmogelijke

Eén van de leukste dingen die je kunt doen met lucide dromen is onmogelijke dingen doen.
Je kunt ALLES doen wat je wilt, zonder een gevoel te hebben dat je jezelf of anderen pijn doet, in gevaar brengt of dat je iets verkeerd doet.
Met lucide dromen ervaar je het onmogelijke en word je wakker met de mooiste droomherinneringen die je je kunt bedenken.
Door de lucht zweven, vliegen als een vogel, de sterren bezoeken, naar de diepste oceaantroggen duiken, op de maan wandelen, krimpen en in je eigen lichaam op reis gaan, en veel meer.
De stress van je normale dagelijkse leven kan soms een beetje overweldigend zijn tot op het punt dat je helemaal geen plezier meer hebt. Geluk en ontspanning zijn cruciaal voor een gelukkig leven. Tijdens of na een moeilijke periode kan lucide dromen je ontsnapping zijn.
Plezier maken kan eenvoudig en het kost je niets. Bovendien neemt het geen extra tijd in beslag.
In een lucide droom kun je besluiten om de route 66 te doen in je droomauto, een peperduur jacht bezitten en de zeeën bevaren, naar beneden skiën in de Zwitserse Alpen of dansen met je beste moves in een nachtclub, waarbij iedereen aan de kant gaat en je bewondert.
Je kunt je verloren tijd goedmaken. Je ontspant of maakt plezier in je dromen, want wakker worden met zo’n fantastische levensechte herinnering maakt je gelukkig. Het is de moeite waard.

Hoe begin je met lucide dromen?

Als eerste is het goed om te weten dat werkelijk iedereen lucide kan dromen. Maar je hebt wel een beetje hulp nodig om ermee te beginnen. Deze hulp krijg je door te luisteren naar de speciale sessie ‘Perfect Lucide Dromen’. Deze sessie doet twee dingen:

  1. Het activeert je lucide droombrein
  2. Het activeert je bewustzijn tijdens deze droom

Daarmee krijg je levensechte dromen, die jij kunt besturen. Jij bepaalt wat er gebeurt. En dit kan net zo echt aanvoelen als de echte wakkere wereld.
De sessie ‘Perfect Lucide Dromen’ kan je leven werkelijk verrijken, omdat je eindelijk weet en voelt hoe het is om zonder grenzen de dingen te kunnen doen en ervaren die je al zo lang wilt. En dat volledig veilig en als je wilt elke nacht.
Download deze sessie nu hier!

Copyright © 2006-2021 Trancewerk.nl

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

OVER MICHEL LEJEUNE

Michel Lejeune

Michel Lejeune

Michel Lejeune is Int. ABH/ABNL Gecertificeerd Klinisch Hypnotherapeut en expert op het gebied van het menselijk onderbewustzijn. Sinds 2006 ontwikkelt hij professionele sessies, waarmee je meer dan 1500 verschillende problemen kunt oplossen. De sessies zijn inmiddels door meer dan 130.000 mensen gedaan.

INTERESSANT

Diabetes genezen

TEST OF JE GESCHIKT BENT!

VOORDELEN

>
Geen producten

Meld je NU aan op de

nieuwsbrief

en je krijgt de sessie 'Diepe Ontspanning'
GRATIS!
(normaal € 69,99)
Met deze sessie creëer je
de diepste rust ooit!

Vul nu je voornaam en e-mail in,
en klik op de 'AANMELDEN' knop!

Aanmelden is veilig. Zodra je aanmelding is verwerkt ontvang je
een e-mail met de downloadlink voor de sublieme hypnosesessie 'Diepe Ontspanning'.
Aanmelden is gegarandeerd vrijblijvend. We sturen geen spam en je kunt je altijd weer afmelden
met 1 klik. Je gegevens worden nooit gedeeld met anderen.

GRATIS Online Workshop

Donderdag 21 mei - 20:00 uur

Gemakkelijk afvallen zonder dieet of ander moeilijk gedoe!
Je gegevens worden niet gedeeld en na de workshop verwijderd uit ons systeem.

Log in met je

e-mailadres en wachtwoord

Als je doorgaat stem je in met onze algemene voorwaarden, privacybeleid en gebruik van cookies.