Menu
Homepagina » Leer dit over hypnose…

Leer dit over hypnose…

Er zijn 5 dingen die iedereen over hypnose zou moeten weten:

Niet alle hypnose is hetzelfde

Zoals met alles, bestaat er goede en slechte hypnose en is er hypnose dat niets doet. Bij Trancewerk zijn alle hypnosesessies van de allerhoogste kwaliteit. We gebruiken geen ‘Je voelt je meer en meer slaperig’, we gebruiken geen ‘subliminale boodschappen’ en we zeggen ook geen dingen als ‘Je voelt je nu 100% zelfverzekerd omdat de kracht van het universum door je heen stroomt”.

In plaats daarvan worden onze benaderingen allemaal gebaseerd op beproefde psychologische principes om je snel en comfortabel te geven wat je nodig hebt zodat je je doelen bereikt.

Hoe weet ik of ik gehypnotiseerd kan worden?

Heb je ooit gehoord dat sommige mensen denken of zeggen dat ze niet gehypnotiseerd kunnen worden? Dit is gekomen doordat sommige ouderwetse hypnotiseurs mensen op een verkeerde manier commando’s hebben gegeven. Misschien ken je het wel: “Je ogen zijn zwaar, je wordt slaperig”. De meeste mensen vinden dat niet fijn en komen daardoor niet in de juiste staat van ontspanning. Zo simpel is het.

Wanneer je het heerlijke gevoel ervaart van zachtjes en soepel geleid worden naar een situatie hoe je met je gedachten een enorme intens diepe rust kunt creëren, dan leer je wat hypnose eigenlijk is en waarom jij het ook kunt.

Hypnose is een krachtig, effectief en 100% natuurlijk deel van jezelf

De mogelijkheid om onder hypnose te gaan is net zo natuurlijk voor een menselijk wezen als dat hij kan praten.

Als je niet onder hypnose zou kunnen gaan, dan zou je ook niet in staat zijn om te leren, te slapen, of om zenuwachtig te worden doordat je jezelf ‘gek’ maakt met negatieve praat of gedachten (= negatieve zelfhypnose). Je weet vast wel dat veel mensen een kei zijn in het aller ergste te denken als er iets mis gaat. De meest vreselijke scenario’s worden vaak al in gedachten gezien, terwijl ze vaak nog niet eens weten wat er precies aan de hand is. Je kan daar echter wel heel erg ongerust of zelfs bang van worden. Ken je dat? Nou… dat is hypnose!

In de afgelopen honderd jaar zijn er duizenden onderzoeken geweest, uitgevoerd door professoren, doctoren en andere hooggeschoolde professionals op gebied van hypnose, het meest krachtige gereedschap dat we bezitten voor betere prestaties en verandering te realiseren.

En eindelijk verhuist hypnose nu van het rijk van tovenarij en magie, naar het heldere licht van de moderne wetenschap – precies waar het hoort. Het is niet voor niets dat hypnose inmiddels in enorm veel ziekenhuizen toegepast wordt.

Onder hypnose, heb jij de controle

Rare nieuwsberichten in kranten over hypnose, tekenfilms waarbij hypnose als machtig gereedschap misbruikt wordt waarbij de gehypnotiseerde vaak spiraalvormige draaiende ogen krijgen, zelfbedacht slecht nieuw over hypnose, hypnotherapie en hypnotherapeuten op roddel websites om aandacht te trekken, en podium hypnotiseurs geven mensen onterecht het idee dat hypnose onzin is en dat je als gehypnotiseerde bent overgeleverd aan de hypnotiseur.

De gehypnotiseerde zou daarmee een willoos slachtoffer zijn dat erop uit gestuurd zou kunnen worden om dingen te doen die ze anders nooit in hun hoofd zou halen.

Diegenen die dit soort dingen over hypnose verkondigen verdienen de hoofdprijs in valse creativiteit & voorlichting omdat zij in zekere zin het publiek leugens voorspiegelen.

In realiteit is precies het omgekeerde waar over hypnose. Wanneer iemand onder hypnose is, is hij of zij gewoon echt diep ontspannen en geconcentreerd. Als tijdens hypnose gesuggereerd zou worden een bank te beroven, dan zou hij/zij onmiddellijk uit hypnose komen en zich afvragen of de hypnotiseur wel goed bij zijn hoofd is. En dat zou onmiddellijk einde oefening betekenen, tenzij deze cliënt al een bankrover is en het beroven van banken wel normaal vindt. 🙂

Een van de meest voorkomende reacties na een hypnosesessie is: “Was ik gehypnotiseerd? ‘.

De enige reden waarom mensen graag onder hypnose willen blijven is omdat het fantastisch voelt. En elke keer als ze willen, kunnen ze opstaan en weglopen wanneer ze maar zouden willen. Voor, tijdens en na hypnose ben en blijf je 100% de controle houden.

Onder hypnose gaan is niet hetzelfde als slaap

Mensen zeggen vaak dingen als, of “Ik kon elk woord horen dat je zei”, of “ik had het gevoel dat ik mijn ogen kon openen als ik dat wilde”. Natuurlijk! Als gehypnotiseerde heb en hou je de controle. Het is essentieel om te leren dat hypnose niet hetzelfde is als slaap. Je kunt je juist gewaar zijn van alles om je heen en dus zeker alle woorden horen die gezegd worden. Net zoals wanneer je zou mediteren (in feite zijn deze twee staten van bewustzijn bijna identiek). Alleen met hypnose heb je een sterkere naar binnen gerichte focus die geleid wordt door de woorden van de hypnotiseur.

2 reacties

 1. Kun je een binaurale sessie in de auto achter het stuur doen?
  Dank je wel.

  • Hallo Sonja,

   Ja, een binaurale kun je inderdaad tijdens normale dagelijkse dingen doen, dus ook tijdens autorijden.

   Alle andere sessies, zoals Hypnose, Multiliminal en Nachtsessie kun je beslist NIET doen tijdens autorijden.

   Een binaurale moet je overigens wel met ‘oortjes’ in doen, anders werkt het niet.

Laat een bericht achter

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

Geen producten