reflux maagzuur

Reflux: 3 dingen over maagzuur die Big Pharma je nooit zal vertellen

Bijna iedereen heeft weleens last van brandend maagzuur. Vooral in tijden van stress of moeilijke situaties, waaronder de problemen veroorzaakt door de coronacrisis.

Wanneer je hier een enkele keer last van hebt kan dat geen kwaad. Maar als je regelmatig brandend maagzuur hebt, kan het een ontsteking van je slokdarm veroorzaken. En wanneer dit chronisch wordt kun je er slokdarmkanker door krijgen, dat vaak fataal is, omdat het meestal pas ontdekt wordt lang nadat er uitzaaiingen zijn.

Wanneer je maaginhoud (en het zuur) terug kan stromen in je slokdarm noemen we dat reflux. Reflux is niet alleen pijnlijk en vervelend, het kan op de langere termijn zelfs levensbedreigend zijn.

Honderdduizenden mensen lijden aan reflux

Opvallend is dat het aantal mensen dat reflux-klachten heeft, sinds de jaren ’60 vorige eeuw explosief gestegen is. Big Pharma heeft daar meteen op ingespeeld door medicijnen te bedenken die tijdelijk werken.

Uiteraard los je hiermee niet het probleem op, maar onderdruk je de zuurtegraad van je maagsap eventjes. Dan is de pijn tijdelijk minder, of zelfs weg.

De reden dat Big Pharma voornamelijk tijdelijk werkende oplossingen biedt, is dat ze je daarmee tot terugkerende klant maken. Zo zijn er wereldwijd miljoenen slachtoffers die al decennia lang aan de maagzuurremmers zitten, zoals Omeprazol.

Alleen al Omeprazol gaat miljoenen keren per jaar over de toonbank van apothekers, en de totale maagzuurremmerindustrie levert Big Pharma honderden miljoenen euro per jaar op.

Provisies

Artsen krijgen vaak interessante provisies van de medicijnmakers, wanneer zij bepaalde medicijnen voorschrijven. Daardoor zullen veel artsen je gemakkelijk de ‘tijdelijke’ oplossing bieden in de vorm van bepaalde medicijnen, die (helaas) ook nog vaak een verslavend effect hebben.

Volgens onderzoeker dr. R. Laheij, van het Universitair Medisch Centrum St. Radboud te Nijmegen, ontstaat het verslavende effect van maagzuurremmers doordat de maagzuurproductie op hol slaat zodra je met de medicatie stopt. Hoewel medicatie in principe een tijdelijke oplossing zou móeten zijn, geven veel artsen hun patiënten met reflux-klachten de boodschap mee dat ze dit voor de rest van hun leven moeten blijven slikken.

Kassa voor de arts, maar de risico’s voor de patiënt worden gemakshalve doorgaans níet verteld!

Gevaren van Omeprazol

Want wist je dat door het gebruik van dit soort maagzuurremmers je spijsvertering compleet in de war raakt? En dat dit heel veel andere, negatieve neveneffecten geeft? Een weinig genoemd neveneffect is dat je door maagzuurremmers overgewicht kunt krijgen.

Met maagzuurremmers neemt je hoeveelheid maagzuur af, je neutraliseert het in feite. Met protonpompremmers wordt er minder maagzuur aangemaakt. Hierdoor kan je spijsverteringssysteem veel minder voedingsstoffen uit je voedsel halen. Voedsel wordt hierdoor gefermenteerd, in plaats van verteerd. Dat is in feite een gecontroleerd rottingsproces in je darmen.

Dit leidt vervolgens tot een vorm van ‘ondervoeding’, waardoor je metabolisme in de overlevingsstand komt. Je lichaam doet dit, om het tekort aan echte voedingsstoffen, mineralen en vitaminen te compenseren. Je lichaam gaat in dat geval lichaamsvet creëren en vasthouden.

Bovendien kunnen maagzuurremmers, in Nederland het meest gebruikte medicijn, de kans op een longontsteking verhogen. Voor ouderen en mensen met een chronische aandoening kan dat levensbedreigend zijn. Langdurig gebruik van Omeprazol is daarbij ook nog gelinkt aan een verdubbelde kans op dementie.

Baking soda (maagzout, zuiveringszout)

Naast medicatie van Big Pharma, zijn er ook veel mensen die hun toevlucht nemen tot zuiveringszout, ook wel baking soda genoemd (natriumbicarbonaat) wanneer ze last hebben van brandend maagzuur. Op zich is dit een handig hulpmiddel voor de korte termijn. Baking soda neutraliseert het maagzuur nagenoeg onmiddellijk, waardoor de klachten verminderen en vaak zelfs verdwijnen.

Maar… dat is net als een Rennie of andere medicatie ook niets anders dan symptoombestrijding! Je hebt maagzuur nodig om voedsel te verteren en voedingsstoffen op te nemen. Neutraliseer je het maagzuur, dan kan je maag dus niet doen wat het moet doen. Gebruik je elke dag baking soda, neem je essentiële voedingsstoffen niet meer op, en schiet je per saldo dus niets op!

Baking soda is géén oplossing voor de lange termijn om van je reflux of medicijnen af te komen!

Genezen van reflux

Wat artsen je meestal niet zeggen is dat je gewoon kunt genezen van reflux! Maar dat levert Big Pharma en de artsen niets meer op, dus laten ze je liever medicijnen slikken dan je van je probleem af te helpen.

Trancewerk heeft echter een behandelmethode ontwikkeld die snel en gemakkelijk is, waarbij je van binnenuit geneest van reflux. Na deze behandeling ben je er voorgoed vanaf en kom je los van de medicatie.

We hebben hiervoor een eigen website opgezet: www.refluxrevolutie.nl. Heb jij last van reflux, klik dan op de groene knop hieronder en zet de eerste stappen op weg naar een leven vrij van die irritante en uiterst pijnlijke reflux-klachten.

Ken je iemand die reflux-klachten heeft en ervan af wil? Stuur ze dan de link naar www.refluxrevolutie.nl, of verwijs ze naar deze blogpost!

Genees nu van Reflux!

Copyright © 2006-2022 Trancewerk.nl

Vond je dit interessant?

Deel dit op je socials!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

Meld je aan voor onze gratis pushmeldingen

Meld je aan op onze nieuwsbrief en krijg een GRATIS sessie

0 0 stemmen
Beoordeel dit
Aanmelden
Laat het mij weten wanneer er
guest
0 Comments
Inline Reacties
Alle reacties zien

Diabetes genezen

Privacy gewaarborgd!
Dubbel beveiligde server en een versleutelde verbinding beschermen je gegevens
Altijd snel antwoord!
We zijn eenvoudig en snel bereikbaar voor je via e-mail, ticketsysteem of voicebericht
Je bent in goede handen!
Met gratis, eerlijk advies van een sinds 2006 gediplomeerd expert
Verbeter je leven!
Met onze sessies verhoog je jouw levenskwaliteit, voor een fijner leven
Bliksemsnelle resultaten!
Wetenschappelijk bewezen effectief met supersnelle resultaten
Een gerust hart!
Uitstekende resultaten behalen en rechtstreeks contact met Michel Lejeune voor een gerust hart
Bijvend, snel en veilig resultaat!
Meer dan 97% (!) van onze klanten hebben snel en veilig blijvend goede resultaten
Veilige webshop!
Snel en veilig betalen met iDeal, Bancontact, Creditcard, Sofort of Overboeking
Previous
Next

Meld je NU aan op de

nieuwsbrief

en je krijgt de sessie 'Diepe Ontspanning'
GRATIS!
(normaal € 69,99)
Met deze sessie creëer je
de diepste rust ooit!

Vul nu je voornaam en e-mail in,
en klik op de 'AANMELDEN' knop!

Aanmelden is veilig en gegarandeerd vrijblijvend. Zodra je aanmelding is verwerkt ontvang je
een e-mail met de downloadlink voor de sublieme hypnosesessie 'Diepe Ontspanning'.

FAKE e-mailadressen werken niet, omdat je download alleen in een e-mail verzonden wordt. Kan deze e-mail niet afgeleverd worden, dan wordt het incorrecte e-mailadres automatisch verwijderd uit ons systeem.

We sturen geen spam en je kunt je altijd weer afmelden met 1 klik.
Je gegevens worden nooit gedeeld met anderen.

Meld je NU aan op de

nieuwsbrief

en je krijgt de sessie 'Diepe Ontspanning'
GRATIS!
(normaal € 69,99)
Met deze sessie creëer je
de diepste rust ooit!

Vul nu je voornaam en e-mail in,
en klik op de 'AANMELDEN' knop!

Aanmelden is veilig en gegarandeerd vrijblijvend. Zodra je aanmelding is verwerkt ontvang je
een e-mail met de downloadlink voor de sublieme hypnosesessie 'Diepe Ontspanning'.

FAKE e-mailadressen werken niet, omdat je download alleen in een e-mail verzonden wordt. Kan deze e-mail niet afgeleverd worden, dan wordt het incorrecte e-mailadres automatisch verwijderd uit ons systeem.

We sturen geen spam en je kunt je altijd weer afmelden met 1 klik.
Je gegevens worden nooit gedeeld met anderen.

GRATIS Online Workshop

Donderdag 21 mei - 20:00 uur

Gemakkelijk afvallen zonder dieet of ander moeilijk gedoe!
Je gegevens worden niet gedeeld en na de workshop verwijderd uit ons systeem.

Log in met je

e-mailadres en wachtwoord

Als je doorgaat stem je in met onze algemene voorwaarden, privacybeleid en gebruik van cookies.