Menu
Homepagina » Veelgestelde Vragen

Veelgestelde Vragen

Op deze pagina worden veelgestelde vragen beantwoordt. Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt en mocht het antwoord op je vraag er (nog) niet bijstaan, stel hem dan in het formulier onderaan deze pagina.

Hypnose

Hypnose is een staat van bewustzijn die elk mens goed kent en minstens twee keer (maar meestal veel vaker) per dag meemaakt.

Als je aandachtig naar een film kijkt, of in een boek verzonken bent, of als je tussen slapen en waken in bent, of aan het dagdromen bent, dan bevindt je brein zich in precies dezelfde staat van bewustzijn die ook wel hypnose genoemd wordt.

Hypnose is dus een bekend verschijnsel voor iedereen en om die reden voelt hypnose ook heel erg natuurlijk en vertrouwd.

Deze staat van bewustzijn wordt ook wel de alfa-staat genoemd en dit is meetbaar via een E.E.G. waarbij hersenactiviteit gemeten wordt.

Tijdens hypnose kunnen de positieve suggesties die gegeven worden rechtstreeks hun weg vinden naar het onderbewustzijn. Als dit enkele keren gedaan en dus herhaald wordt, dan accepteert het onderbewustzijn deze suggesties en ga je er automatisch naar handelen.

Op die manier is het heel simpel om bijvoorbeeld van een ongewenste gewoonte of een verslaving af te komen en zijn er duizenden andere toepassingen waarmee je jezelf enorm en snel kunt verbeteren. Het is niet voor niets dat we bij Trancewerk inmiddels meer dan 1500 verschillende sessies aanbieden.

Met hypnose kun je op een manier leren, die vaak op een ‘gewone’ manier niet mogelijk is. Daarom is het effect van hypnose zo sterk.

Met een MP3 download, die je thuis (of op een plek van je eigen keuze) kunt afspelen, word je tijdelijk in die dagdroomachtige staat gebracht door een soort verhaal. Daarna worden de positieve suggesties gegeven en na ongeveer drie kwartier is de sessie voorbij.

Er zijn vele goede redenen om gebruik te maken van de diensten van een kundig Hypnotherapeut. Hypnose kan gebruikt worden om iemand een beter inzicht te geven in zijn of haar situatie zodat hij/zij begrijpt wat er speelt. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld oude gedragspatronen snel, gemakkelijk en permanent te veranderen op een manier dat de cliënt daar vrede mee heeft. Vergeten herinneringen kunnen desgewenst opgehaald worden, angsten kunnen weggenomen worden en er kunnen nieuwe gedragspatronen ontwikkeld worden.

Hypnose is uiterst krachtig ‘gereedschap’ om psychosomatische klachten op te lossen bijvoorbeeld maagpijn. Daarnaast kan met hypnose het geheugen verbeterd worden en kan het zorgen voor een snellere en sterkere zelfontwikkeling. Verder wordt hypnose gebruikt om mensen te helpen hun doelen te bereiken of om bijvoorbeeld af te slanken of juist aan te komen. Hypnose kan zelfs gebruikt worden voor algehele of gedeeltelijke verdoving, het blokkeren van chronische pijnen, het voorkomen van ziekte en verkoudheid, en het oplossen van een verslavingsprobleem als bijvoorbeeld alcohol en roken en het wegnemen van stress.

De mogelijkheden zijn eigenlijk onbeperkt en heb je een specifiek vraagstuk of probleem, dan nodig ik je uit om hier te klikken en een kort online formulier in te vullen en dit met een druk op de knop naar ons toe sturen. Je krijgt dan snel een geheel vrijblijvende persoonlijke indicatie óf en wat Trancewerk voor je kan betekenen.

Nee, absoluut niet.

Hypnose is een normale staat van bewustzijn waar de meeste mensen dagelijks meerdere malen in verkeren. Als je een film kijkt waar je helemaal ‘in zit’, of als je in de auto op een lange saaie weg rijdt, of luistert naar muziek dat je aangrijpt, dan ben je in hypnose. Ik ervaar hypnose dagelijks zonder dat ik mij er bewust van ben en datzelfde geldt voor iedereen, dus ook voor jou.

Of je nu in een geïnduceerde hypnotische trance verkeert, of dat je in trance achter het stuur zit, er is altijd een bepaald deel van je dat altijd oplet en uitkijkt voor je. En van dit deel van je onbewuste brein is aangetoond dat het één van de meest betrouwbare delen is dat ervoor zorgt dat we veilig zijn, ook bijvoorbeeld tijdens de slaap.

Tijdens hypnose kun je er op vertrouwen dat dit deel waakt over je. Dit is geen gids of een spiritueel fenomeen, het is een functies van ons brein dat wetenschappelijk bevestigd en gedocumenteerd is. Als er bijvoorbeeld tijdens hypnose brand zou uitbreken in de kamer waar je je bevindt, dan zou je onmiddellijk opspringen en de kamer verlaten, ook al is vlak daarvoor in de hypnose gezegd dat je armen en benen te zwaar zijn om te bewegen.

In feite is het zo dat met behulp van hypnose je juist méér mentaal bewust worden van je omgeving. En daarmee verhoogt het je veiligheid.

En als het bewustzijn, wat er om je heen gebeurt verhoogd is, merk je dingen sneller en duidelijker op, waardoor je betere beslissingen kunt nemen.

Nee!

De Dikke van Dale zegt over Hypnose dat het een door psychische middelen teweeggebrachte bewustzijnstoestand is waarin men ontvankelijk is voor suggestie.

Hypnose is een staat van bewustzijn waarin wij ons kunnen bevinden. In vroegere tijden kon men hier nog geen verklaring voor geven werd het dus als iets spiritueels gezien.

Tegenwoordig weet men echter beter, omdat hypnose een wetenschappelijk onderzocht en bewezen staat van bewustzijn is, net zoals slaap een bepaalde staat van bewustzijn is.

Hypnose is echter geen slaap, het is zeer scherp gefocuste aandacht. Het is een functie van het brein en is op geen enkele manier verwant aan spiritualiteit.

Nee!

Hypnose is gefocuste aandacht. Een staat van bewustzijn waarop men zeer scherp gefocust is op iets. Zinsbegoocheling daarentegen is een vorm van illusie.

Het is echter wel zo dat iemand een suggestie kan krijgen van de hypnotherapeut om bijvoorbeeld iets niet meer te horen, omdat het storend en daardoor sterk afleidend is en de persoon in kwestie er last van heeft, bijvoorbeeld bij de hypnosesessie tegen Tinnitus.

In een dergelijk geval kan hypnose uitkomst bieden door de waarneming van bijvoorbeeld geluid aan te passen en weg te laten filteren door het brein.

Het is te allen tijde zo dat het eigen brein deze dingen doet en dat de hypnotherapeut slechts helpt.

Dat is onmogelijk!

Het is een grote misvatting dat iemand in trance of hypnose het risico loopt om niet meer ‘wakker’ te worden. Sommige mensen denken dat iemand in een trance kan blijven ‘hangen’ als het mis gaat en er op eigen kracht nooit meer uit kan komen. Dit is volstrekt onmogelijk!

Ga maar eens bij jezelf na: ben je wel eens in een dagdroom blijven hangen waar je nooit meer uitkwam? Of heb je wel eens naar een hele spannende film gekeken en werd je een week later pas ‘wakker’ voor de televisie?

Het is net zo onmogelijk dat iemand in een trance of hypnose blijft hangen als dat iemand in een dagdroom blijft ‘hangen’, of niet meer ontwaakt nadat hij of zij een spannend verhaal heeft gehoord.

Stel je het ergste geval voor: de hypnotherapeut staakt zijn werk tijdens een sessie, of als je een mp3 sessie thuis luistert: je mp3 speler stopt er halverwege mee. Wat gebeurt er dan?

In dat geval kunnen er twee dingen gebeuren:

 1. Je komt op een gegeven moment uit trance omdat het onderbewustzijn signaleert dat er niets meer gebeurt.
 2. De hypnose gaat over in een gewone slaap en vervolgens word je daarna gewoon weer wakker, zoals dat altijd gebeurt na slaap.

Het is in de geschiedenis van trance en hypnose dan ook nog nooit gebeurd dat iemand niet meer uit hypnose kwam. Weet dat hypnose een staat van bewustzijn is die we dagelijks meerdere keren meemaken.

Nee, absoluut niet!

Je vertelt niets dat je normaal ook niet zou vertellen. Je hebt altijd de keuze en je brein stopt niet met redeneren. Als je iets niet wilt vertellen, dan vertel je dat ook niet tijdens hypnose.

Het kan echter wel zijn dat je tijdens de hypnose dingen over jezelf of je eigen situatie ontdekt, of dat je er achter komt dat je jezelf op de een of andere manier iets aangepraat hebt dat je bewust niet wist. Dat betekent dat je onderbewustzijn informatie opgeslagen heeft, waardoor je telkens dezelfde fouten maakt in het leven, ziek wordt, kwaad wordt, pech hebt, of simpelweg het belang van bepaalde beslissingen niet ziet.

Het goede nieuws is dat wanneer je dit soort onbewuste dingen ontdekt (die dus voor je bewustzijn verborgen zijn gebleven), je brein het spelletje niet langer meer kan blijven spelen. Een stukje bewustwording van deze onbewuste zaken helpt je direct. Want wanneer deze onbewuste ‘strategie’ ontdekt is, zal het onderbewustzijn het op een andere manier moeten doen.

Dit soort onbewuste ‘programma’s’ werken namelijk alleen in ‘stealth’ mode zodat ze onzichtbaar zijn. Het kan dus zijn dat je bepaalde ontdekkingen doet tijdens een sessie en dat je daarom iets wilt zeggen of herinneren.

Wil je iets niet zeggen, dan heb en hou je daar 100% controle over.

Nee, absoluut niet!

Waarschijnlijk is dit een van de grootste onzin verhalen ooit.

Podiumhypnotiseurs, die hypnose gebruiken als entertainment, laten mensen vaak gekke dingen doen terwijl ze gehypnotiseerd zijn. De waarheid is echter dat deze mensen dit soort dingen doen omdat ze meestal de wens hebben ‘in beeld te willen zijn’. Dat komt omdat de hypnotiseur altijd aan het begin van de show om vrijwilligers vraagt die dus in feite willen optreden in zijn show!

De vrijwilligers die het podium opspringen zullen nauwkeurig door de podiumhypnotiseur geselecteerd worden en zullen nooit en te nimmer iets tegen hun wil doen of suggesties accepteren die hun morele normen en waarden overschrijden.

Als dát namelijk mogelijk zou zijn, dan zouden alle hypnotiseurs en hypnotherapeuten je op pad kunnen sturen om een bank te beroven en de buit terug te brengen. Wij hypnotherapeuten zouden dan erg rijk zijn en waarschijnlijk de wereld beheersen. Gelukkig is dit niet het geval… 🙂

Het is heel eenvoudig om vooraf te weten te komen of hypnose, en de manier hoe we dat bij Trancewerk doen (via MP3-bestanden) voor jou gaat werken.

Ten eerste kun je een gratis hypnosetest doen op deze website. Dit is een professionele test die je in een paar minuten kunt doen. Je krijgt dan een eerlijk antwoord hoe hypnotiseerbaar je bent. Ben je minder goed hypnotiseerbaar, dan zul je dat ook lezen in je testresultaat.

Klik hier om de hypnosetest te doen.

Ten tweede kun je de sessie ‘Diepe Ontspanning’ t.w.v. EUR 49,99 gratis downloaden. Als je een goede diepe ontspanning ervaart, dan is dat het bewijs dat hypnose bij je werkt. Andere sessies zullen dan ook werken.

Klik hier om deze sessie gratis te downloaden.

Ja, in principe wel!

Hoewel mensen met een geestelijke aandoening mogelijk minder goed hun aandacht kunnen focussen. Kun je ergens je aandacht op kunt richten, bijvoorbeeld een spannende film of een spannend boek? Of kun je luisteren naar een verhaal dat verteld wordt? Als het antwoord hier ja op is, dan ben je hypnotiseerbaar.

De mate van hypnotiseerbaarheid verschilt echter per persoon en je kunt jezelf leren om in trance te komen. En hoe vaker je dat doet, hoe beter je er in wordt. De meeste mensen denken vaak dat zij niet onder hypnose waren na een sessie. Mogelijk merken ze wel op dat er bepaalde dingen zijn veranderd die dag of misschien de week daarop, en de reden die ze dan vaak geven is dat ze alles gehoord hebben en er gewoon bij waren. Soms zijn de effecten subtiel en soms zeer opvallend.

De waarheid over hypnose

Het is heel goed mogelijk dat hypnose een van de belangrijkste stukken gereedschap is om de manier waarop ons onderbewustzijn de wereld ervaart te veranderen.Als er al zoiets zou bestaan als een ‘toverstokje’ waarmee je alles kunt veranderen in je leven, je gezondheid of je gedrag, dan zou het wel eens hypnose kunnen zijn. Een goede hypnotherapeut weet hoe hij op een soepele manier blokkades en angsten los kan koppelen en hoe hij een nieuwe innerlijke overtuiging kan creëren, dat een veranderingsproces in werking stelt. Veranderingen die leiden tot een andere manier van denken, hoe je je voelt en hoe je je gedraagt.

We hypnotiseren onszelf de hele tijd

Soms lijkt het er op dat wij onze eigen grootste vijand zijn. We zijn kwaad op onszelf en leggen onszelf vaak angsten en beperkingen op. Dit soort dingen leiden vaak tot een gewoonte en als je dat lang genoeg doet, wordt het een innerlijke overtuiging. Een geloof. Bijvoorbeeld als je denkt dat je een slecht geheugen hebt, of als je denkt dat je geheugen slechter wordt naarmate je ouder wordt. Dat gaat meestal zo: “Joh, mijn geheugen is ook niet meer wat het geweest is. Ik ben zo slecht in het onthouden van namen dat ik het niet kan herinneren. Schrijf het maar even op.”

Dit zijn suggesties

Suggestie zijn in feite instructies voor het onderbewustzijn. Tijdens trance hebben we directe toegang tot het onderbewustzijn dus werken dit soort suggesties snel. Jij daarentegen herhaalt deze boodschap telkens zonder in trance te zijn constant tegen jezelf (dat je bijvoorbeeld namen niet kunt onthouden) zodat het effect op den duur sterker en sterker wordt. Het is een negatieve overtuiging waarmee je jezelf in de loop van de tijd programmeert.

Als je dan bij mij zou komen omdat je een beter geheugen zou willen hebben dan geef ik je onder hypnose suggesties als: “Je geheugen wordt elke dag beter en beter.” en “Je bent heel goed in het onthouden van namen” en “Het is gemakkelijk om namen te onthouden en te herinneren en je zult gemakkelijk alle belangrijke en mogelijk minder belangrijke dingen onthouden.”

Stel je je eens voor als je je eigen negatieve overtuiging zou vervangen door een positieve overtuiging en je jezelf dat elke dag hoort zeggen? Wat denk je dat er uiteindelijk gebeurt? Wat gebeurt er met je als je dagelijks tegen jezelf zegt dat je zelfverzekerd, rustig en kalm bent? Uiteindelijk ga je erin geloven want wat mensen constant zeggen en/of horen gaan ze geloven.

Hypnose is een vorm van zeer diepe ontspanning en concentratie waarbij het bewustzijn zich op de grens van er wel/niet er bijzijn bevindt. Het kan heel goed zijn dat je deze diepe vorm van ontspanning in combinatie met de suggesties die gegeven worden niet gewend bent en dat je daardoor een bepaalde reactie kreeg.

Als je zit tijdens een sessie kan het zijn dat je alles wilt ontspannen, omdat dat gezegd wordt tijdens de sessie en je dat tegelijkertijd niet kunt doen. Als je zit zijn er altijd bepaalde spieren enigszins gespannen om te voorkomen dat je omvalt. Liggen is dus de beste positie omdat je dan volledig kunt loslaten.

Wees gerust, dit soort dingen kunnen optreden en zijn altijd tijdelijk. Bovendien is het een indicatie dat de suggesties goed binnenkomen bij je. Als het mogelijk is, adviseer ik je de volgende keren er lekker ontspannen bij te gaan liggen.

Het kan soms voorkomen dat iemand zich tijdens of na een sessie niet of niet geheel kan herinneren wat er door de therapeut gezegd werd. Soms kan de therapeut echter de suggestie geven te vergeten wat er gezegd is en doorgaans heeft het ook precies dat resultaat.

De meeste therapeuten geven er echter de voorkeur aan dat je je juist bewust bent van wat er gezegd wordt tijdens de sessie en dat je je bewust bent van alles om je heen. Het is namelijk vaak prettiger als je je alles kunt herinneren. En doorgaans kun je ook alles veel duidelijker herinneren dan wanneer hetzelfde in een gewoon gesprek gezegd zou zijn. En dat komt doordat je in een bijzonder gefocuste staat van bewustzijn was.

Visualiseren, oftewel dingen, situaties of kleuren in gedachten voorstellen en ‘zien’, is een belangrijk punt. Mocht het visualiseren niet (goed) lukken of ‘zie’ je niets, dan is het ook voldoende om te doen alsof.

Dat klinkt misschien vreemd, maar weet dat het onderbewustzijn, hoe krachtig het ook is, geen onderscheid kan maken tussen ‘echt’, ‘gevisualiseerd’, of ‘doen alsof’.

In de mini e-cursus ‘Master Your Mind‘ (die je gratis krijgt als je een sessie bestelt) worden ook diverse tips gegeven als je twijfelt bij het visualiseren of het wel goed gaat.

Als je een sessie besteld hebt, ontvang je automatisch na een paar uur een speciale persoonlijke 100% kortingscode, waarmee je deze mini e-cursus gratis kunt downloaden.

Nee, dit kan geen kwaad.

Het is overigens maar de vraag of je inderdaad in slaap bent gevallen tijdens de sessie. Vaak gebeurt het dat mensen tijdens een sessie net onder de grens van waakbewustzijn komen. Zij ervaren dat als ‘slaap’ omdat ze er volgens hun gevoel niet meer bij zijn. Soms komt men ook weer even net boven die grens, dan zijn zij er voor hun gevoel weer even bij en denken zij het tussenliggende stuk gemist te hebben.

Bewust hebben zij dan inderdaad een stukje gemist, maar onbewust hebben zij wel alles gehoord. Weet dat het onderbewustzijn altijd alles registreert, zeker in dit geval!

Word je tegen het eind van de sessie weer “wakker”, dan bewijst dit dat het onderbewustzijn gehoord heeft dat het einde van de sessie nadert.

Wat je ervaart is dus helemaal perfect!

Sommige sessies zijn echter bedoeld om te slapen, bijvoorbeeld een sessie tegen slapeloosheid. In die gevallen is het JUIST de bedoeling dat je in slaap valt, uiteraard kan dit geen kwaad. Het is immers de bedoeling!

In andere situaties kan het zijn dat ik je tijdens een sessie een vraag stel of een opdracht geef iets te visualiseren. Op zo’n moment is het handig als je met je bewustzijn er wel bij bent. En al zou je op zo’n moment toch in slaap gevallen zijn, ook dan is er niets aan de hand. Het is namelijk de bedoeling dat je sessies herhaalt en een volgende keer ben je er wel bewust bij. Ook kun je de tijden waarop je een sessie doet afwisselen. Doe je een sessie altijd ‘s avonds laat vlak voor het slapen gaan, dan is de kans groter dat je in slaap valt dan wanneer je deze bijvoorbeeld ‘s morgens of ‘s middags doet.

Ben je ontevreden over jezelf? Dan is hypnose de manier om dat te veranderen! Je wilt veranderen, je probeert het ook maar waarom is het dan nog niet gebeurd? Zolang je echter niet exact weet hoe je dat doet, is het niet gemakkelijk om dat voor elkaar te krijgen en succesvol te zijn.

Meestal gaat dat als volgt:

Op een bepaald moment nemen we een goed besluit en we houden er aan vast! Vervolgens hopen we dat het dit keer wél lukt! En dan na verloop van tijd komt het oude patroon weer boven drijven en vallen we langzaam maar zeker weer in onze oude gewoonten terug. Het is ook volstrekt logisch dat dat gebeurt want het eenvoudigweg maken van een afspraak met jezelf of sterker, een echte commitment is niet voldoende. Het is slechts een afspraak die zich in het bewustzijn afspeelt. Het onderbewustzijn, waar de oorzaak van het oude gedrag ligt, is er niet mee veranderd.

En zo creëer je een innerlijke strijd die veel energie kost en die het onderbewustzijn nagenoeg altijd wint. Hoe kun dan je deze innerlijke strijd winnen? Er zijn een aantal mogelijkheden.

De kracht van visualisatie

Besteed wat tijd om jezelf in te beelden dat je het succes, of wat je maar wenst al (bereikt) hebt. Wil je stoppen met roken? Stel je je dan zo goed mogelijk voor hoe het is om al gestopt te zijn met roken en hoe het is om een niet-roker te zijn. Wil je afvallen? Zie jezelf als slank persoon! Dit klinkt misschien erg eenvoudig en dat is het ook! Weet daarbij dat het onderbewustzijn geen onderscheid maakt tussen werkelijkheid en fictie en dat deze oefening wel degelijk absoluut grote impact heeft op je lichaam en geest, mits je dit consequent en langdurig toegepast.

STAP 1: Ontspan je helemaal. Wees stil en maak je gedachten leeg. Vlak voor het slapen gaan en vlak na het wakker worden zijn perfecte tijden.

STAP 2: Stel je voor hoe het is zoals je wilt dat het moet zijn en creëer in gedachten beelden met daarin zoveel mogelijk details. Dat kunnen kleuren, geuren, geluiden, gevoelens, etc. zijn. Maak het maar zo echt mogelijk.

STAP 3: Plaats jezelf in dit toekomstige moment en voel alsof het nu al is. Welke resultaten levert je dat nu al op en welke positieve veranderingen vonden er plaats?

STAP 4: Kijk nu vanuit je toekomstige NU positie terug naar het verleden en merk op hoe het voelt om jezelf in het verleden te zien met die oude gewoonte (of het ontbreken van je nu hebt). Sta jezelf toe te voelen dat het besluit om te veranderen lang geleden genomen is door je en dat je erg tevreden bent met deze nieuwe manier van leven.

STAP 5: Herhaal stap 1 tot en met 4 en doe dit elke dag één of twee keer vijf tot tien minuten. Het zal ervoor zorgen dat deze manier van visualiseren uiteindelijk in het onderbewustzijn terecht komt waarna het gegarandeerd tot de gewenste verandering leidt. Het onderbewustzijn zal namelijk het lichaam en alles waar het controle over heeft (en dat is nagenoeg alles) aanpassen en aansturen om te krijgen waarvan het ‘denkt’ dat voor nodig is voor je.

Bijvoorbeeld: je wilt een nieuwe job, promotie of gewoon meer succes in het zakendoen. Stel in gedachten dan voor hoe het is om al te hebben wat je wilt en verplaats jezelf in de toekomst waar je het al hebt. En terwijl je in deze toekomst zit, let je op de extra eigenschappen die je dan tot je beschikking hebt. Misschien heb je wel extra talent of zelfvertrouwen nodig voor deze nieuwe job. Wellicht dat je uit je privéleven meer voldoening haalt en ben je trots op je hogere inkomen.

En wanneer je dan vanuit die positie terug kijkt naar het verleden, realiseer je je hoe belangrijk die koerswijziging destijds was die tot dit succes leidde. Als extra oefening kun je een brief naar jezelf schrijven in het verleden waarin je alles vertelt hoe het je vergaan is nadat je deze belangrijke beslissing genomen had.

Je ervaart dát je lichaam daarop reageert. Je gaat wellicht rechter staan met een zelfverzekerde blik. Misschien merk je dat je op een spontane, zelfverzekerde manier voor een publiek spreekt. En omdat het voor je onderbewustzijn allemaal al waar is, reageert je lichaam er nu al op door de fysiologie aan te passen, duidelijker en zelfverzekerder te spreken, details te herinneren, enzovoorts.

Deze sfeer van zelfverzekerdheid en competentie laat ook die indruk achter op de mensen om je heen waardoor je beter in contact zult zijn met deze mensen. En uiteindelijk leidt dat tot wat zich in eerste instantie alleen maar in je hoofd afspeelde. Mike Dooley, bekend van de ‘The Secret’, heeft dit ‘fenomeen’ onderzocht en heeft er zelfs een spreuk van gemaakt: “Thoughts become Things“, oftewel “Gedachten worden Dingen“. Op zijn website zegt hij: “We believe that thought, imagination and creative visualization are the most powerful tools at our disposal to manifest dreams, affect change and create new beginnings.

Oftewel:”Wij geloven dat gedachten, verbeelding en creatieve visualisatie de meest krachtige gereedschappen zijn die wij tot onze beschikking hebben om onze dromen in waarheid om te zetten, veranderingen te realiseren en een nieuw begin te creëren.

Mensen die vast zitten in hun leven en niet verder komen zeggen:

 • Niets werkt bij mij zoals ik dat wil.
 • Ik maak telkens weer dezelfde fout. Keer op keer!
 • Niemand vindt wat ik te vertellen heb interessant.
 • Ik heb het gevoel dat ik geleefd word.
 • Ik heb gewoon altijd pech.
 • Ik durf gewoon niet voor een grote groep mensen te spreken.

Mensen die er klaar voor zijn om verder te gaan in hun leven zeggen:

 • Ik word elke dag beter en beter.
 • Mensen zijn geïnteresseerd in mij en wat ik ze te zeggen heb.
 • Ik ben zelfverzekerd en competent.
 • Ik presteer goed in uitdagende situaties.
 • Ik verdien financieel succes en de beloning die daarbij hoort.
 • Ik voel mij sterk en gezond.

Weet dat je slechts enkele minuten per dag consequent hiermee bezig hoeft te zijn om het roer om te gooien om deze positieve veranderingen voor je te laten werken! Neem de tijd om je nieuwe positieve denkpatronen te laten landen in je onderbewustzijn. Dit is jóuw sleutel naar echte innerlijke vrijheid!

Indien je alle bovenstaande suggesties hebt doorgelezen, vraag je je mogelijk af of je dit allemaal wel zelf kunt. Of misschien denk je hulp nodig te hebben om bovenstaand uiterst krachtige veranderingstraject sneller en efficiënter te doorlopen.

Weet dan dat wij je hierbij kunnen helpen. Het enige dat je hoeft te doen is thuis tijd reserveren en naar een MP3 hypnosesessie luisteren met de juiste suggesties die leiden tot wat je maar wilt.

Weiger een ‘loser’ mentaliteit, WEES een WINNAAR!

Ja, dit is zeer waarschijnlijk mogelijk.

Ons lichaam regenereert continu alle lichaamscellen en als wij ze de instructie geven om de meest gezonde en verjongende informatie op te slaan in de ontwikkelingsblauwdruk van deze cellen, kan het zogenaamde celgeheugen inderdaad veranderen.

Ik geloof persoonlijk dat het mogelijk is om een jongere huid te hebben, beter gezichtsvermogen te hebben, dikker haar te hebben, een beter geheugen te hebben en soepelere gewrichten te hebben, om maar een paar voorbeelden te noemen.

Ik ben ervan overtuigd, omdat ik het zelf meemaak. Dit is voor iedereen mogelijk, niet slechts voor een kleine groep. Het is allemaal een resultaat van de innerlijke overtuigingen die je in je brein stopt dat je vervolgens toestaat te communiceren met je lichaam.

Wat wil je werkelijk? Krijg jij de resultaten die je werkelijk wilt? Sta eens stil bij jezelf en ontdek eens welke suggesties je jezelf geeft. Wellicht ben je ontevreden met iets uit je huidige leven en realiseer je je niet eens dat je deze verkeerde suggesties geeft. Misschien dat je daarmee in feite gewoon krijgt waar je onbewust om vraagt!

Het is van groot belang om je onbewuste vragen zorgvuldig te kiezen omdat je doorgaans exact krijgt waar je om vraagt. En nogmaals: dit is een onbewust proces, je bent je er dus niet bewust van.

Kan ik mijn lichaam met Hypnose veranderen? Mijn immuunsysteem beïnvloeden, de grootte van mijn spieren veranderen of mijn huid veranderen? Hoe heeft Hypnose invloed op mijn lichaam?

Om die vragen te beantwoorden wil ik uitleggen dat het lichaam continu nieuwe cellen produceert en dat alle lichaamscellen elke 7 jaar totaal vervangen zijn. En elke cel die opnieuw groeit krijgt ‘instructies’ om op dezelfde manier de plaats in te nemen van de oude cel en deze te vervangen. Als je bijvoorbeeld een litteken hebt dan krijgt de nieuwe cel exact dezelfde informatie als de oude cel waardoor de nieuwe cel op een gegeven moment deel uitmaakt van het weefsel waar het litteken uit bestaat. Maar waarom neemt deze nieuwe cel het ‘geheugen’ over van de oude cel?

Elke twintig dagen wordt onze huid volledig vervangen waarna alle huidcellen vernieuwd zijn. En ze hoeven niet vervangen te worden door nieuwe cellen met oude berichten. Gebleken is dat Hypnose een mechanisme is waarmee informatie, via het onderbewustzijn, gestuurd kan worden naar de nieuwe cellen en waarmee de communicatie tussen de nieuwe cel en de oude cel, voor wat betreft celschade of veroudering, verbroken kan worden.

Uit onderzoek is gebleken dat op deze manier met hypnose littekens na verloop van tijd volledig kunnen verdwijnen! De meeste hypnotherapeuten weten dat het zeer goed mogelijk is om bijvoorbeeld met hypnose permanente borstvergroting te realiseren, omdat het onderbewustzijn reageert op de suggestie de borsten groter te laten groeien. Het onderbewustzijn kan, en zal in een dergelijk geval ervoor zorgen, dat er groei plaats zal vinden op de juiste plaatsen.

Er is zelfs onderzoek gedaan en vastgesteld dan mannen op eenzelfde manier hun penis via hypnose hebben kunnen laten vergroten. Evenzo is er uitgebreid onderzoek geweest naar de effecten van hypnose op ons immuunsysteem en dat de juiste suggestie zelfs een verandering teweeg kan brengen in bijvoorbeeld kankercellen.

Norman Cousins, (http://en.wikipedia.org/wiki/Norman_Cousins) heeft tests gedaan om uit te zoeken hoe het effect van hypnose is op ons immuunsysteem na één uur. Hij nam bloed af vlak voor en direct na een meditatie sessie en stelde daarbij vast dat sommige immuunfactoren in het bloed na deze meditatie met maar liefst 200% gestegen waren.

Dus als je verkouden bent en je jezelf toestaat om je ziek te voelen en vervolgens focust op hoe ziek je bent, dan is dat exact wat je zult krijgen. Terwijl als je besluit te focussen op gezondheid en hoe snel je lichaam zich herstelt van ziekte, dan zal het onderbewustzijn daarop aansturen en de opdracht uitvoeren. Op het moment dat je je onderbewustzijn ‘energie’ geeft om mee te werken (in de vorm van suggesties) dan zál het daarmee werken!

Ik ben ervan overtuigd dat je vast wel iemand kent die zegt dat hij of zij nooit verkouden is. Iemand die zegt eenvoudigweg nooit ziek te worden. En ze hebben gelijk terwijl jij je afvraagt hoe dat toch kan? Nu weet je het!

Zelf heb ik meer dan tien jaar ernstig last gehad van maagpijn. Ik ben ervoor in het ziekenhuis geweest en moest een vingerdikke slang slikken die een halve meter naar binnen geschoven werd om met een camera te kijken wat er aan de hand was. Uiteindelijk had ik ontstekingen in de maagwand omdat ik een te hoge maagzuurproductie had. Ik kreeg Losec (Omeprazol) capsules die ik twee keer per dag moest slikken voor de rest van mijn leven. Ik was toen 29 jaar oud. Kun je je voorstellen hoe dat voelt? Ik nam braaf de medicijnen en de problemen verdwenen als sneeuw voor de zon. Maar o wee als ik eens een keer een pil vergat. Dan kon ik de klok erop gelijkzetten dat ik maagpijn kreeg. Toen ik 39 was heb ik met behulp van de juiste positieve intentie en de daarbij behorende suggestie voorgoed een einde kunnen maken aan het maagprobleem. Zogenaamde psychosomatische klachten kunnen perfect met behulp van hypnose opgelost worden.

Lichamelijke problemen welke een psychische oorzaak hebben verdwijnen met de juiste suggesties als sneeuw voor de zon. En dat is geweldig!

Trancewerk levert op dit moment vier soorten sessies:

 • Hypnose
 • Binaurale
 • Multiliminal
 • Nachtsessie

Binaurales en Multiliminals werken alleen als je aan beide kanten kunt horen. Als je aan één kant doof of slechthorend bent is een Hypnose of Nachtsessie de juiste keuze.

In het begin van veel sessies zeg ik dat je je bepaalde dingen zo levendig mogelijk moet inbeelden. Dit is onderdeel van het proces. Je hoeft dit echter niet de hele tijd te doen. Probeer je zo goed mogelijk in te beelden wat er gevraagd wordt, en laat het daarna los en volg zo goed je kunt wat er gezegd wordt, totdat je je verder laat wegzakken in die halve droom/waak-toestand.

Hypnose kenmerkt zich door een half waak/slaap-achtige toestand. Een soort dagdroom-achtige situatie. Het kan goed zijn dat je alles hoort gedurende de sessie. Dat heeft echter geen invloed op de effectiviteit. Ook kun je op bepaalde momenten net onder de grens van waken zakken. Je slaapt dan niet, al lijkt het wel zo. Ook dat is een prima staat van bewustzijn. Je oren pikken alle geluiden op, ook als je in deze bewustzijnstoestand verkeert.

Overige

De link naar onze algemene voorwaarden staat onderaan onze website en op de betaalpagina. Indien je een bestelling plaatst op onze website, ga je automatisch akkoord met deze voorwaarden.

Wij verzamelen GEEN adresgegevens. Het enige dat wij nodig hebben is je voornaam, e-mailadres en eventueel je mobiele telefoonnummer (niet verplicht). Als je een sessie bestelt, vul je deze gegevens in. Het is onnodig om adresgegevens te vragen als we deze toch niet gebruiken, want je sessie wordt verstuurd via e-mail, waarna je hem downloadt naar je computer. Bovendien is het voor iedereen prettig om te weten dat wij zo min mogelijk gegevens vragen.

Onze website is beveiligd met onder andere de laatste meerdere firewall-technieken, waardoor het erg onwaarschijnlijk is dat deze gehackt zou worden. Bovendien verzamelen wij alleen de hoogstnoodzakelijk gegevens, meer niet. Betalingen worden afgehandeld door PayPro. Zij zijn als vergunninghoudende betaaldienstverlener ingeschreven in het door De Nederlandsche Bank N.V. op grond van artikel 1:107 Wet op het financieel toezicht gehouden register. Op grond van haar vergunning staat PayPro onder toezicht van De Nederlandsche Bank N.V. en de Stichting Autoriteit Financiële Markten.

Daarnaast wordt de hele website via een hoge graad van versleuteling (256 bit beveiligde SSL verbinding) van de server naar je webbrowser verstuurd. Deze versleuteling maakt het erg moeilijk voor onbevoegde personen om informatie te bekijken die tussen computers wordt uitgewisseld. Zodra je onze website bezoekt, schakelt deze altijd vanzelf over op deze beveiliging (https) ook al open je de website op de normale manier (http). Je kunt dit zien aan het slotje in je webbrowser. Hiermee wordt voorkomen dat anderen informatie kunnen onderscheppen.

Als je een gedownloade sessie op je smartphone wil zetten en je weet niet hoe, dan kan deze korte handleiding je helpen.

Als je een sessie gedownload hebt (wat je meestal op je computer doet), dan is het belangrijk het gedownloade ZIP-bestand eerst uit te pakken. Je doet dit door te dubbelklikken op het ZIP-bestand. Er opent dan een venster waarin je het afspeelbare mp3-bestand ziet. Vervolgens sleep je dit mp3-bestand naar een mapje of je bureaublad.

Daarna zul je het mp3-bestand moeten kopiëren naar je smartphone. Sommige mensen kunnen dit veel beter uitleggen dan wij, dus verwijs ik je graag naar een andere website, waar je ziet hoe je een mp3-bestand kopieert naar je smartphone.

Android Smartphone/Tablet

iPhone/iPod/iPad

Dat is helaas niet meer mogelijk. Enkele jaren geleden is Michel Lejeune gestopt met het persoonlijk geven van één op één sessies. Het kostte clienten erg veel tijd en zij moesten vaak lang reizen naar de hypnosepraktijk, gemiddeld zeven keer (1 x per week). Een hypnotherapie-traject duurde dan ook gemiddeld 7 weken (per issue).

Uiteindelijk heeft Michel met Trancewerk de afweging moeten maken tussen meer mensen kunnen helpen, waarbij zij sneller hun resultaten konden boeken, tegen veel lagere kosten en in het comfort van hun eigen huis, of het op de ouderwetse manier blijven doen. De keuze was gevallen op het eerste.

Met de downloadbare audio-sessies, zoals we dat nu al vele jaren succesvol doen, bereiken cliënten sneller hun doelen, omdat ze de sessies veel vaker kunnen doen. Als iemand ervoor kiest om een sessie elke dag te doen, laat het resultaat zich al vaak binnen een week zien. Met een nachtsessie, die niet uitvoerbaar is in de hypnosepraktijk en wel thuis, zijn de resultaten nog sneller binnen handbereik.

Ook zijn de kosten voor de cliënten veel lager, omdat ze nu slechts éénmalig een sessie aanschaffen die ze elke keer opnieuw kunnen doen. Ook is er geen sprake meer van reistijd.

Uiteindelijk zijn de voordelen van luisteren naar mp3-hypnosesessies dan ook groter dan de nadelen.

Vragen van cliënten beantwoorden doet Michel uiteraard nog steeds, alleen nu via e-mail. Dat is vaak prettiger en dingen staan meteen ‘zwart op wit’, zodat je het nog eens terug kunt lezen.

Met een accounttegoed krijg je korting. Het is een interessante manier om altijd 20% korting te hebben op alles dat je kunt downloaden op trancewerk.nl.

Wanneer je je accounttegoed hebt opgewaardeerd, en je bent ingelogd tijdens het afrekenen, dan kun je de betaaloptie ‘TEGOED’ kiezen. Je betaalt dan met je accounttegoed.

Zodra je kiest om te betalen met je accounttegoed, gaat de korting eraf en kun je je bestelling afronden.

LET OP: Soms waarderen mensen hun accounttegoed op en verwachten dan een downloadlink. Weet dat je wel een sessie moet bestellen en betalen met je accounttegoed, voordat wij weten welke link we je moeten sturen.

Heb je dus tegoed op je account?

 • zoek dan in de productcatalogus wat je wilt downloaden
 • plaats het in je winkelwagentje
 • log in met je e-mailadres en wachtwoord
 • betaal met je accounttegoed

Wil je meer weten? Klik hier –> 5 Dingen die je Moet Weten over Hypnose!

Heb je een vraag die hier niet tussen staat? Stel hem nu hier!

4 reacties

 1. Leo v Dam

  Ik was al vaker met dit “fenomeen” bezig, met en bij erkende en professionele hypnotiseurs. (waarvan twee binnen mijn eigen vertrouwde kring)
  Telkens (consequent telkens) ben of word ik afgeleid door mijn gedachten. Daarnaast ben ik “allergisch” voor elke suggestie (door me b.v. voor te stellen ergens te zijn -waar ik niet ben- of een willekeurige andere. Mijn ‘denken’ laat zich niet voor de gek houden. Die ‘aversie’ begint al zodra er eerst -liefst enkele malen-diep moet worden adem-gehaald. . . . M.vr. groet!

  • Michel Lejeune

   Hallo Leo,

   Wat je omschrijft klinkt als onbewust ‘verzet’. Bewust wil je wel iets, maar op onbewust niveau lijkt er iets te zijn dat verandering saboteert.

   In dat geval is een Multiliminal bij uitstek geschikt. Meer informatie vind je hier:

   https://www.trancewerk.nl/multiliminal/

 2. Karel Legein

  Ik woon in Lima Peru. Hoe kan ik de complete set van hypno miljonair bekomen? Wordt dit naar Lima verstuurd en hoe kan ik 100% zeker zijn dat dit gebeurt en aankomt?

  • Michel Lejeune

   Beste Karel,

   Hypnomiljonair is een programma dat via het internet gedownload wordt. Na bestelling ontvang je een (automatisch verstuurde) e-mail met daarin de download links naar elk deel.

   Op deze manier heb je alles direct in huis en hoeft niemand zich zorgen te maken over fysieke verzending, de vertraging die het daardoor oploopt en/of andere risico’s zoals verlies, kwijtraken, enz.. Je downloadt alles dus rechtstreeks naar je computer.

   De downloads worden geleverd in z.g. ZIP-bestand. In de ZIP-bestanden zitten de MP3-bestanden. Deze kun je op je computer afspelen of je zet ze op een MP3-speler of smartphone of ander apparaat dat MP3’s kan afspelen. Ook kun je ervoor kiezen om audio-cd’s te branden van deze mp3’s zodat je alles op een CD/DVD speler kunt afspelen.

   Ik hoop je zo voldoende geïnformeerd te hebben. Mocht je nog verdere vragen hebben, dan beantwoord ik ze graag.

   Hartelijke groeten,
   Michel Lejeune

   P.S.: het Hypnomiljonair programma kun je via http://www.hypnomiljonair.nl bestellen.

Laat een bericht achter

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

Geen producten

Mis deze

100% gratis sessie niet!