Menu

Perfecte timing bij vechtsport

Alle beoefenaars van vechtsporten hebben één ding gemeen: hun timing is perfect en hun reactievermogen snel en goed tijdens trainingen en wedstrijden.

Uiteraard moet je je lichaam en reflexen contant oefenen door herhaaldelijk te trainen. Maar om echt uit te blinken en flitsend snel te worden moet je iets in je perceptie van tijd aanpassen.

Wanneer je jouw perceptie van tijd vertraagt, dan lijkt het alsof je tegenstander mee vertraagt. Hierdoor krijg jij die voorsprong die je nodig hebt en kun je jouw bewegingen sneller inzetten.

Je snelheid tijdens het sparren of tijdens wedstrijden wordt bepaald door het moment dat je reflexmatig op de juiste manier reageert of actie onderneemt.

Dus wat je nodig hebt om te winnen is een snelle en vroege reflex, waarbij elke vorm van twijfel verdwijnt. Dit kan je een fractie van een seconde sneller maken, wat het verschil kan zijn tussen punten scoren of punten verliezen.

De lege ruimte die tussen bewegingen in zit moet verminderen en verdwijnen, zodat gerichte bewegingen naadloos, aaneengesloten, soepel en razendsnel kunnen gaan.

Hoe wij tijd ervaren

We zijn geneigd om onze perceptie van tijd in stukjes te hakken, zoals seconden, minuten, uren enzovoort.

Wanneer je denkt aan het combineren van bepaalde stoten, bijvoorbeeld een combo bij boksen, dan is het gemakkelijk om dit te zien als afzonderlijke bewegingen, in afzonderlijke tijdsegmenten. Zo heb je bijvoorbeeld de jab, cross, hook combo. Eén, twee, drie!

Maar zodra je deze drie bewegingen als één geheel gaat zien, dan kun je deze combo veel sneller maken. Deze drie bewegingen worden dan in één enkel tijdsegment uitgevoerd, in plaats van in drie.

Hetzelfde geldt voor elke combinatie van bewegingen in elke vechtsport.

Dit is iets dat je in je hoofd moet doen en je zult het moeten ervaren om het volledig te kunnen waarderen.

Wanneer je aan het leren bent om bepaalde bewegingen te maken, dan moet je er eerst bewust aan denken en daarna analyseren. En wanneer je de beweging eenmaal goed onder de knie hebt, is het belangrijk te leren stoppen met denken.

Je instinct werkt namelijk ongeveer een halve seconde sneller dan je gedachten. Bewuste gedachten zijn te traag tijdens een wedstrijd. Helemaal wanneer je halverwege een beweging bent.

Nadenken tijdens een wedstrijd om te anticiperen op de beweging van de tegenstander, helpt je te verliezen.

Wanneer je jouw bewegingen echter overlaat aan je onderbewustzijn (dat is waar je instinct zit), kom je al snel in de regionen waar de winnaars zich bevinden.

Het is dus belangrijk om je reacties puur instinctief te maken. Alleen daarna moet je instinct wel verder getraind en gefinetuned worden.

En de beste manier om dat te doen is met de sessie Perfecte timing bij vechtsport.

De sessie Perfecte timing bij vechtsport versterkt je zelfvertrouwen en het helpt je sneller te reageren en sneller bewegingen uit te voeren. Hiermee verbeter je van binnenuit je perceptie van tijd wat je uiteindelijk helpt om sneller te worden dan je tegenstander.

En je weet wat het betekent als je sneller bent dan je tegenstander…

Download nu Perfecte timing bij vechtsport en verbeter je timing explosief

  • Levertijd: Onmiddellijk
  • Kortingen tot 50% bij meerdere sessies+accounttegoed

Vanaf  29,99 Vanaf  29,99

Wissen
Op verlanglijstje

Je kunt veilig en vertrouwd kopen bij Trancewerk
Wij zijn zo overtuigd van de kwaliteit en werkzaamheid van onze producten dat wij een tevredenheidsgarantie geven. Wij zijn pas tevreden als jij dat bent. Meer weten over deze unieke garantie? Lees het hier!
We zijn er voor jou om je te helpen
Wanneer je bovenstaande aanschaft heb je levenslang recht op hulp en ondersteuning. Neem daarvoor contact met ons op via het contactformulier of Facebook chat.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Perfecte timing bij vechtsport” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen producten