Meer dan 164.238 mensen
deden onze sessies. Hoe
kunnen we jou helpen?

Bijv: "rugpijn", "roken", afvallen".

Tip 2 – Word Onmiddellijk Interessant

Vandaag geef ik je de tweede tip waarmee je onmiddellijk interessanter geworden gaat worden door anderen. Deze tip heeft te maken met het nieuwsgierig maken van mensen naar jou.

Zodra je grotere gebaren maakt en je bewegingen groter en wijdser maakt, zoals ik je in tip 1 uitlegde, val je meer op in positieve zin. Met andere woorden mensen gaan je zien!

En zodra mensen je zien is het belangrijk om ze te laten weten wáár het interessant is. Waar gebeurt het allemaal? Waar is het leuk? Want alleen gezien worden is niet genoeg.

Dus wat je moet doen is laten zien waar jij je aandacht op richt!

Ik zie weleens iemand ergens staan die de hele tijd om zich heen kijkt. Alsof ze op zoek zijn naar iets. Misschien zijn ze op zoek naar aandacht of kijken ze om zich heen of hun grap wel aanslaat. Als ze in een gezelschap zijn maken ze grapjes en kijken ze voortdurend om zich heen. Ze kijken of ze wel gezien worden… Ken je dat? Iemand die steeds om zich heen kijkt?

In mijn vorige blog had ik het over een uitgaansgelegenheid en daar zie je dit gedrag ook vaak. Twee mensen staan bij een bar en je kunt zien dat ze er samen zijn. Maar ze kijken elkaar niet aan. Ze kijken de hele tijd op zich heen. En veel mensen doen dat. Alsof ze op zoek zijn waar ‘het’ gebeurt. En daarmee stralen ze de onbewuste lichaamstaal uit dat zij op zoek zijn en het dus ook niet weten.

En dat is uitermate oninteressant en maakt niet nieuwsgierig. Ze zenden het onbewuste signaal uit dat het bij hun niet leuk is. Het is niet interessant en daarmee geven ze ongelooflijk onaantrekkelijk signaal af.

Focus

Maar wanneer zo’n iemand de focus houdt bij waar hij (of zij) staat, en tegelijkertijd geanimeerd beweegt met grote gebaren, dan geeft die persoon aan dat het dáár gebeurt. Dat is het middelpunt van de lol! Waar hij of zij staat gebeurt het allemaal.

Dit is ook wel magnetische lichaamstaal!

Maar wát er exact gebeurt bij jou, weten die anderen niet. Ze pikken alleen op dat je geanimeerd groot beweegt en je jouw aandacht daar houdt.

Hmmm…

Ken je het verschijnsel dat als er één iemand op straat omhoog staat te kijken, er een tweede bijkomt die ook omhoog gaat kijken? En dan een derde en een vierde… En voor je het weet staat er een hele groep omhoog te kijken.

Dat is het effect van nieuwsgierigmakende lichaamstaal.

En wanneer jij daar staat te praten en je beweegt groot, je lacht hardop EN je houdt je aandacht gericht op daar waar je bent, dan zullen anderen zich gegarandeerd gaan afvragen wat er zo leuk is. Het móet wel interessant zijn. Jij moet wel iets interessants te vertellen hebben. Jij bent interessant.

En ineens ben je aantrekkelijk, want dat is wat jouw lichaamstaal uitstraalt. En dus zullen mensen veel eerder geneigd zijn om je te benaderen, of even langs te lopen.

Dit werkt in elke sociale gelegenheid. En dat kan van alles zijn waar mensen elkaar tegenkomen. Mensen zijn nou eenmaal sociale wezens en altijd op zoek naar waar het interessant, leuk en aantrekkelijk is.

Niet faken!

Let wel op dat ik niet zeg dat je moet faken of doen alsof. Nee! Het moet wel oprecht zijn, anders val je snel door de mand. Wat ik zeg is dat je oprecht geanimeerd kunt doen door je bewegingen te vergroten en je aandacht bewust te houden bij waar je bent.

En dat is het zover. Mensen komen op je af als vliegen op de stroop. Je bent interessant.

En nu?

In mijn volgende blog van deze 3-tips om in één klap interessanter te zijn voor anderen, ga ik je iets uitleggen over je lichaamstaal, zodra je met iemand spreekt. Want op het moment dat je de mensen naar je toegetrokken hebt, wil je ze niet verjagen met foute lichaamstaal.
Kijk dus ook uit naar deel 3 van deze 3-delige blog-serie.

Copyright © 2006-2021 Trancewerk.nl

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

OVER MICHEL LEJEUNE

Michel Lejeune

Michel Lejeune

Michel Lejeune is Int. ABH/ABNL Gecertificeerd Klinisch Hypnotherapeut en expert op het gebied van het menselijk onderbewustzijn. Sinds 2006 ontwikkelt hij professionele sessies, waarmee je meer dan 1500 verschillende problemen kunt oplossen. De sessies zijn inmiddels door meer dan 130.000 mensen gedaan.

INTERESSANT

Diabetes genezen

TEST OF JE GESCHIKT BENT!

VOORDELEN

>
Geen producten

Meld je NU aan op de

nieuwsbrief

en je krijgt de sessie 'Diepe Ontspanning'
GRATIS!
(normaal € 69,99)
Met deze sessie creëer je
de diepste rust ooit!

Vul nu je voornaam en e-mail in,
en klik op de 'AANMELDEN' knop!

Aanmelden is veilig. Zodra je aanmelding is verwerkt ontvang je
een e-mail met de downloadlink voor de sublieme hypnosesessie 'Diepe Ontspanning'.
Aanmelden is gegarandeerd vrijblijvend. We sturen geen spam en je kunt je altijd weer afmelden
met 1 klik. Je gegevens worden nooit gedeeld met anderen.

GRATIS Online Workshop

Donderdag 21 mei - 20:00 uur

Gemakkelijk afvallen zonder dieet of ander moeilijk gedoe!
Je gegevens worden niet gedeeld en na de workshop verwijderd uit ons systeem.

Log in met je

e-mailadres en wachtwoord

Als je doorgaat stem je in met onze algemene voorwaarden, privacybeleid en gebruik van cookies.