Menu
Homepagina » Wie is Michel Lejeune?

Wie is Michel Lejeune?

Michel Lejeune Trancewerk Kantoor

Michel Lejeune

Heel lang geleden, toen ik een jaar of 10 was, woonde ik met mijn moeder in een flat in Amsterdam. We hadden een zwart-wit tv, met aan de rechterkant 6 van die ronde uitstekende knoppen, die je diep in moest drukken om een zender te kiezen. En op een dag kwam er een hypnoseshow op tv. Ik weet nog goed dat die uitzending al een week van tevoren werd aangekondigd. Er werd gewaarschuwd dat je niet mee mocht doen en het begin van de uitzending, waarin mensen onder hypnose gebracht zouden worden, werd expres weggelaten. Zoooooo spannend. Zeker voor mij als 10-jarig jochie.

zwart-wit-tvDe show begon en na een paar minuten zag ik mensen als kippen over het podium kakelen en andere rare dingen doen. Een citroen eten terwijl ze het lekker vonden en dachten dat het een zoete sinaasappel was en nog meer.

Ik vond het fantastisch, alleen niet de dingen die die mensen daar deden. Nee, ik wilde weten wát er gebeurde met die mensen. Hoe kon het dat dit zo gebeurde? WAT is dat nou precies hypnose?

sinaasappelIk zei tegen mijn moeder dat ik later, als ik groot zou zijn, ook hypnotiseur wilde worden. Tja, zo gaat dat met kinderen, toch? Wat ik gezien had bleef hangen en de volgende dag had ik mijn moeder overgehaald om met mij naar de bibliotheek te gaan voor boeken over hypnose. Ik vond ze, alleen werd ik er niet veel wijzer van. Het werd meer afgedaan als een gave die iemand heeft. Iets dat je niet kunt leren en heel erg ongrijpbaar is. Zo dacht men blijkbaar in die tijd over hypnose. Wat een pech.

ptt-toren-lelystadIk groeide verder op, we verhuisden naar Lelystad en daar ging het op een gegeven moment niet zo goed meer met me. Ik woonde op mezelf en raakte in de problemen. Verkeerde vriendjes laat ik maar zeggen. En op een gegeven moment had ik het gevoel helemaal klem te zitten, zag geen uitweg meer en kwam bij meneer IJsvogels terecht, een maatschappelijk werker.

Hij vertelde mij op een gegeven moment te gaan liggen voor een ontspanningsoefening op een dikke mat, zo’n mat die je ook wel in sportscholen op de grond ziet liggen. Hij zette zachte muziek aan en begon een verhaal te vertellen over een strand en de zee en voor ik het wist waren we een half uur verder en werd ik weer wakker. Wat? Had dit een half uur geduurd? Ik lag nét!

Hoe dan ook, het was een geweldige ervaring. Na nog wat gesprekken met meneer IJsvogels realiseerde ik mij dat dit hypnose was en herinnerde ik mij die tv-show en de boeken van vroeger. Ongelooflijk! Ik voelde me sterk en vol zelfvertrouwen. Ik brak met die zogenaamde vrienden en besloot dat ik dit ook wilde doen voor anderen. Want DIT was ZOOO krachtig en tegelijkertijd fijn. Ongekend!

boekenEn dus ben ik opnieuw naar de bibliotheek gegaan, internet hadden we nog niet, en heb alle boeken gehaald die er te vinden waren over hypnose. Ik las en las en las en leerde alles dat er te vinden was over hypnose en Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP). Daarna heb ik mij verder verdiept in de menselijke psyche en volgde een opleiding tot BCE-therapeut bij neuropsycholoog en docent psychologie Drs. Jaap Tybout. Ik sloot deze opleiding af met een diploma.

Enkele jaren daarna was het tijd om praktijkkennis en praktijkervaring op te doen op het gebied van hypnose en hypnotherapie. Ik volgde in 2006 de opleidingen tot hypnotherapeut en NLP Practitioner bij ITAN, waar ik mijn American Board of Hypnotherapy / American Board of NLP (ABH/ABNLP)-diploma’s behaald heb. In deze periode ontstond ook het idee voor Trancewerk. Mijn enige passie is al van kleins af aan om mensen te helpen met hypnose. Door de opleiding die ik bij ITAN kreeg kon ik eindelijk mijn droom waarmaken.

Begin 2007, 11 maart om precies te zijn, overleed mijn moeder. Zij heeft niet meer mogen meemaken dat ik mijn droom ging uitvoeren. Als eerbetoon aan haar heb ik een alias aangenomen: mijn derde voornaam, Michel, met háár achternaam, Lejeune. Voor mij een belangrijke keuze, omdat ik zonder vader ben opgegroeid en mijn moeder voor mij vader en moeder tegelijk was. Op deze manier laat ik mijn moeders naam een beetje voortbestaan.

Het diploma van de hypnoseopleiding die ik bij ITAN deed, heb ik overigens zowel op mijn geboortenaam Maurice Wasbauer gekregen áls op mijn tweede naam Michel Lejeune.

banner-trancewerk-02In 2007 richtte ik Trancewerk officieel op en in het begin deed ik live één-op-één sessies en groepssessies. Later ontdekte ik dat de door mij gebruikte vorm van hypnotherapie zich ook uitstekend leende om via een CD te doen. Het werkte net zo goed als live. Eigenlijk werkte het beter, want sessies op CD hadden een aantal voordelen. Zo was het was niet meer nodig dat mensen langs hoefden te komen bij mij. Zij konden nu thuis de sessies doen en dat betekende dat ze de sessies zo vaak als ze wilden konden beluisteren. Zij hoefden nu maar één keer geringe kosten te maken voor een CD en konden de sessie daarmee zo vaak doen als ze wilden.

cd1810-thumbHet was dus makkelijker, effectiever en vooral goedkoper, terwijl de resultaten erop vooruitgingen! Op die manier kon ik nog meer mensen helpen. Daarnaast heb ik vanuit mijn vakgebied een samenwerkingsverband met Amerikaanse en Engelse collega-hypnotherapeuten en biedt Trancewerk inmiddels ongeveer 1500 verschillende sessies aan, waarvan het aanbod op de website dagelijks groeit.

Door het internet is alles nog veel eenvoudiger en toegankelijker geworden. De CD’s zijn vervangen door MP3-downloads, waardoor iedereen direct met een sessie kan beginnen.

Wat op 10-jarige leeftijd begon als een droom, die werd aangezwengeld door een hypnoseshow op TV, is nu mijn levensdoel geworden. En ik ben blij dat ik mijn kennis en ervaring mag gebruiken om andere mensen te helpen. Precies wat ik altijd al wilde!

 

ABH-Certificate-ML-small

5 reacties

 1. Trudy

  Hallo Michel,
  Ik heb net alles gedownload,maar is het de bedoeling dat je de nachtsessie ook daadwerkelijk ‘s avonds bv in bed aanhoort?
  Dat je bv elke dag 5x de sessie moet volgen?

  • Michel Lejeune

   Hallo Trudy, ja, een Nachtsessie doe je inderdaad ‘s nachts. Zodra je naar bed gaat om te slapen zet je hem aan en je valt ermee in slaap.

 2. patricia

  Hallo Michel, vanwege een moeilijke periode ben ik op advies mijn hypnotherapeut op jouw website terecht gekomen en maak ik gebruik van de sessie; snel in slaap vallen. Sinds 2 weken val ik als een prinses in slaap en voel mij nu veel meer ontspannen

 3. Janis

  Hallo ik ben janis 15 jaar en wil heel graag afvallen maar kan dit niet.Ik heb het super moeilijk telkens als ik hieraan wil beginnen kan jij helpen?

  • Michel Lejeune

   Hallo Janis, natuurlijk kan ik je daarbij helpen. Ik wil je vragen om naar https://www.hypnoslank.nl te gaan. Daar kun je gratis het HypnoSlank e-book downloaden. Wanneer je dat leest, ontdek je wat de eigenlijke oorzaak is van overgewicht en hoe je eenvoudig (bijna vanzelf) kunt afvallen en slank kunt blijven voor de rest van je leven. En dat zonder dieet of ander moeilijk gedoe. Ik zie overigens dat je pas 15 bent, dus wil ik je wel adviseren om dit soort dingen ook met je ouders of verzorgers te overleggen!

Laat een bericht achter

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

Geen producten

Mis deze

100% gratis sessie niet!