Meer dan 164.238 mensen
deden onze sessies. Hoe
kunnen we jou helpen?

Bijv: "rugpijn", "roken", afvallen".

Als je dit doet met je gezicht vinden mensen je aantrekkelijker

In deze blog ontdek je ‘het geheim’ van wat je met een glimlach kunt bereiken.
Mensen die glimlachen zijn veel aantrekkelijker dan mensen die ‘neutraal’, nors, chagrijnig, of té serieus kijken.
Natuurlijk is er een tijd voor serieuze zaken, maar er moeten ook tijden zijn voor ontspanning en een glimlach. Glimlachen geeft je een goed gevoel. Daarom vinden ander mensen je aantrekkelijker en leuker als je meer glimlacht.
Maar wat als je minder glimlacht dan je zou willen? Wat als je weinig te lachen hebt? Of wat als je leven gewoon niet zo leuk is?
Als dat zo is, dan heb ik nieuws voor je… Weinig glimlachen is net als veel glimlachen een gewoonte. Aangeleerd gedrag dus. En wat je aangeleerd hebt, kun je ook afleren. Het leuke is dat je met veel glimlachen mensen aantrekt.

Geheime superkracht

Wist je dat een glimlach vaak het begin is van een goed gevoel? En wist je dat glimlachen vaak de geheime superkracht van een ouder is? Manon schreef me dit:

Toen mijn kinderen klein waren en ze boos of verdrietig waren keek ik ze glimlachend in de ogen en zei: “wedden dat ik je kan laten lachen?” En meteen zag je verzet… Ze wilden niet lachen, want ze wilden in hun negatieve gevoel blijven hangen… En dan bleef ik ze aankijken en glimlachen en binnen enkele seconden veranderden hun fronsen in gegiechel!

Het werkte elke keer 🙂

Ouders… het is de gemakkelijkste manier om uw kinderen uit een chagrijnige of verdrietige bui te halen en je hoeft ze niet om te kopen met iets lekkers!”

Mooi verhaal, toch? En weet je… het werkt niet alleen bij kinderen.

8 redenen waarom lachen zo geweldig werkt

 • Goed Gevoel
  Lachen geeft je binnen een paar tellen een goed gevoel. Het kan je snel uit een dal trekken. Ga maar eens voor de spiegel staan en tover een grote glimlach op je gezicht. Het maakt niet uit of deze glimlach echt of nep is. Binnen enkele ogenblikken zal deze transformeren in een echte glimlach! Houd een glimlach 2 minuten vast en je voelt jezelf lichter, vrolijker en blijer worden! Glimlachen stimuleert het vrijkomen van serotonine en andere feel-good stoffen in je lijf, dus hoe meer je glimlacht en lacht, hoe beter je je voelt … en hoe beter je je voelt, hoe meer je lacht!
 • Emotionele Besmetting
  Lachen maakt je aantrekkelijker. Iemand die glimlacht ziet er automatisch aantrekkelijker uit dan iemand met een chagrijnige blik. Dit komt door het fenomeen ’emotionele besmetting’ en dat werkt zo: een ander lacht en voelt zich goed. Dat wil jij ook en dus ga je vaak mee lachen. Vaak zelfs zonder dat je het in de gaten hebt, of dat je weet wat er zo leuk is. En als weer een ander jou ziet lachen, gaat die ook mee lachen. Voor je het weet lachen heel veel mensen en niemand weet waarom.
 • Vertrouwen
  Glimlachen zorgt voor een positieve verstandhouding en geeft vertrouwen. Jouw glimlach zorgt ervoor dat andere mensen zich goed voelen. Ze zullen meer geneigd zijn je aardig te vinden, je te vertrouwen en met je samen te willen werken. Je trekt er mensen mee aan.
 • Mooier
  Lachrimpels zijn mooier dan fronsrimpels. Mensen zien en voelen meteen of je iemand bent die vaak lacht of juist niet. En twee keer raden bij wie ze liever in de buurt zijn. En laten we eerlijk zijn… Uiteindelijk worden we allemaal oud en meer gerimpeld. Maar wat is er heerlijker dan een gezicht te zien dat gerimpeld is door jarenlang lachen en glimlachen? Zoals Mark Twain zei: “Rimpels zouden alleen moeten laten zien waar glimlach gezeten heeft”. Lachrimpels zijn veel beter dan rimpels van stress of verdriet!
 • Goed voor je relatie
  Lachen kan dingen weer goed maken in elke relatie. Als je een fout hebt gemaakt of iets onaardigs hebt gezegd, kan een glimlach helpen de andere persoon te laten weten dat je bereid bent het goed te maken. Als je je partner met een oprechte glimlach benadert, zullen ze eerder bereid zijn om mee te werken aan het herstel of verbetering van jullie relatie.
 • Goed voor je gezondheid
  Glimlachen verbetert je gezondheid en welzijn. Plus, en dat is wetenschappelijk aangetoond, leidt het tot een langer leven. Glimlachen helpt je bij het onderdrukken van de productie van schadelijke stresshormonen.
 • Je sociale leven verbetert
  Lachen is geweldig voor je sociale leven. Het is een krachtige sociale vaardigheid die je direct aanspreekbaar en sympathiek maakt. Het is een essentieel onderdeel van een positieve eerste indruk en helpt de band sterk te houden tussen vrienden. Wil je de persoon zijn die in positieve zin opvalt in een gezelschap? Glimlach dan meer!
 • Meer succes
  Lachen maakt je succesvoller. Je hebt waarschijnlijk ooit de uitdrukking gehoord dat een glimlach “deuren opent”, en dat is waar! Glimlachen bezegelt ook een deal. Zelfs via de telefoon kan iemand horen en voelen of je glimlacht. Een glimlach schenkt vertrouwen. En ken je dit: als je op het punt staat iets te kopen… Koop je dan liever van iemand die chagrijnig en nors kijkt, of van iemand die vriendelijk kijkt en naar je glimlacht?

Baby’s en kinderen

Baby’s en kinderen glimlachen meer dan 400 keer per dag. De gemiddelde volwassene lacht minder dan 20 keer per dag. Eigenlijk is dat raar, toch?
En het kan erger. Als je echt worstelt met angst of depressie, dan is de kans groot dat je minder dan 5 keer per dag glimlacht. En dat maakt het probleem eigenlijk alleen maar erger.

4 tips om meer te glimlachen

 1. Doe het gewoon. Fake it ‘till you make it. Als er geen gelegenheden of situaties zijn om te glimlachen, doe dan alsof. Hoe meer je glimlacht, hoe beter je je uiteindelijk voelt. En daardoor ga je vanzelf meer (oprecht) glimlachen.
 2. Ook helpt het om meer mensen om je heen te hebben die van nature veel en oprecht glimlachen, zoals kleine kinderen. Of glimlach in de spiegel naar jezelf. Doe dit bijvoorbeeld elke keer als je naar het toilet gaat. Dan ziet niemand je, maar het activeert wel het emotionele positieve lach-besmettingseffect in je hersenen.
 3. Oefen te glimlachen op momenten dat je anders niet glimlacht. Bijvoorbeeld op het werk, als je bang bent, als je verlegen bent, of als je bij de kassa staat om af te rekenen. Je moest eens weten hoeveel mensen met een nors gezicht hun boodschappen afrekenen. Glimlach de volgende keer en in 99% van de gevallen krijg je een mooie glimlach terug! Wist je dat glimlachen het beste medicijn is tegen een negatief zelfbeeld?
 4. Verspreid de glimlach-besmetting. Help vrienden en familie om ook meer te glimlachen. Zij gaan zich beter voelen over zichzelf en over jou! Lach naar de wereld en deze zal terug lachen!

En onthoud dit

 • “Glimlachen is besmettelijk, je krijgt het als de griep. Toen iemand vandaag naar me glimlachte, begon ik ook te glimlachen.”
 • “Ik liep op straat en iemand zag mijn glimlach. Ik zag een kleine glimlach terug. Toen besefte ik dat ik het aan hem had doorgegeven.”

Je kunt deze tips gebruiken om jouw leven en dat van anderen aangenamer en leuker te maken. Maar dan moet je er wel bewust mee bezig gaan!

De snellere manier

Wil je sneller en volledig automatisch vaker glimlachen om daarmee je gevoel en je leven verbeteren?
Download dan de heerlijke sessie ‘Meer Glimlachen’. Daarmee ga je onmiddellijk en automatisch meer glimlachen.
Wanneer je deze sessie doet:

 • Activeer je jouw automatische glimlach snel en voorgoed
 • Voel je je meteen positiever en zit je lekkerder in je vel
 • Krijg je al heel snel leukere reacties van mensen terug
 • Krijg je meer voor elkaar
 • Maak je je leven een stukje beter en leuker

Klik hier, download deze sessie en maak je leven snel en voorgoed leuker!

Copyright © 2006-2020 Trancewerk.nl

OVER MICHEL LEJEUNE

Michel Lejeune

Michel Lejeune

Michel Lejeune is Int. ABH/ABNL Gecertificeerd Klinisch Hypnotherapeut en expert op het gebied van het menselijk onderbewustzijn. Sinds 2006 ontwikkelt hij professionele sessies, waarmee je meer dan 1500 verschillende problemen kunt oplossen. De sessies zijn inmiddels door meer dan 130.000 mensen gedaan.

GRATIS SESSIE

TEST OF JE GESCHIKT BENT!

VOORDELEN

>
Geen producten

Meld je NU aan op de

nieuwsbrief

en je krijgt de sessie 'Diepe Ontspanning'
GRATIS!
(normaal € 59,99)
Met deze sessie creëer je
de diepste rust ooit!

Vul nu je voornaam en e-mail in,
en klik op de 'AANMELDEN' knop!

Aanmelden is veilig. Zodra je aanmelding is verwerkt ontvang je
een e-mail met de downloadlink voor de sublieme hypnosesessie 'Diepe Ontspanning'.
Aanmelden is gegarandeerd vrijblijvend. We sturen geen spam en je kunt je altijd weer afmelden
met 1 klik. Je gegevens worden nooit gedeeld met anderen.

GRATIS Online Workshop

Donderdag 21 mei - 20:00 uur

Gemakkelijk afvallen zonder dieet of ander moeilijk gedoe!
Je gegevens worden niet gedeeld en na de workshop verwijderd uit ons systeem.

Log in met je

e-mailadres en wachtwoord

Als je doorgaat stem je in met onze algemene voorwaarden, privacybeleid en gebruik van cookies.