Meer dan 164.238 mensen
deden onze sessies. Hoe
kunnen we jou helpen?

Bijv: "rugpijn", "roken", afvallen".

burn-out

Ongelooflijk: Burn-out in 1 week weg

Steeds vaker hoor je dat mensen met een burn-out thuis zitten. Zelfs jong volwassenen en studerende tieners hebben steeds vaker burn-outklachten. Soms wordt er geroepen dat er sprake is van een burn-out-epidemie. Maar is dat ook zo?

Wel… cijfers liegen niet en het klopt inderdaad dat er wel heel erg veel mensen thuis zitten met een burn-out.

Maar wat is het eigenlijk? Vroeger hoorden we dat woord nooit en het enige dat er een beetje bij in de buurt kwam, was als iemand overspannen was.

Een burn-out kun je krijgen als je gedurende langere tijd onder spanning staat. Stress is een voorbeeld van spanning en er kunnen duizend-en-één redenen zijn, waarom iemand stress heeft.

Alle ballen hoog houden?

Zo heeft iedereen zijn eigen problemen en als er geen licht aan het eind van de tunnel te zien is, kan dit uitermate beklemmend voelen. Soms wordt het je dan allemaal teveel. Het wordt dan steeds lastiger voor je om alle ballen hoog te houden. Iedereen kan last krijgen van een burn-out. Jong en oud.

Ik sprak laatst met een studente van net in de twintig die ook in een burn-out beland was. En wat mij opviel was de enorme druk die op deze jonge mensen gelegd wordt. En zij is niet de enige. Er zijn tegenwoordig steeds meer studenten die met soortgelijke klachten thuiszitten, omdat de sociale druk, de studielast te hoog is.

Je verliest de controle

Mensen zijn niet gebouwd om goed te blijven functioneren bij constante (=chronische) stress. Vroeg of laat bereiken ze een breekpunt en dan klapt alles in elkaar. Je verliest de controle en ziet het niet meer zitten. Je bent dan opgebrand. Op zo’n moment zijn al je fysieke en mentale reserves volledig opgebruikt. Je accu is helemaal leeg.

In het begin kun je daar soms nog wel mee omgaan. Maar al snel lukt dat niet meer en zijn zelfs de meest alledaagse taken een immense opgave. Je lontje is steeds korter en je ontploft bij het minste geringste.

Coronastress

Naast situaties op het werk, op school of in de privésfeer kunnen ook andere stress veroorzakende factoren een rol spelen. Denk bijvoorbeeld aan de huidige coronacrisis. Veel bedrijven gaan op de fles en als je een eigen zaak hebt, is de kans reëel dat je keihard geraakt wordt door deze crisis.

En met dit soort dingen, ligt het gevaar van een burn-out op de loer. Je werkt je helemaal te pletter, maar als de kosten niet meer gedekt kunnen worden en als je inteert op je reserves, als je die al hebt, kan het zomaar gebeuren dat je gevoelsmatig in drijfzand zit waar je niet uitkomt.

Maar ook de gigantische angstzaaierij, de mondkapjes-onzin, waarvan inmiddels meermaals bewezen is dat het absoluut niet helpt, de verplichte 1,5 meter maatschappij en meer dwangmaatregelen, maken dat spanning en stress zich ophopen.

Er is een lange lijst met symptomen die je kunt ervaren door een burn-out.

Symptomen

Je kunt:

 • je moeilijk concentreren
 • besluiteloos zijn
 • angst- en paniekklachten krijgen
 • moeite krijgen om je dingen te herinneren
 • last krijgen van paniekgevoelens
 • snel boos worden, ook om kleine dingen
 • je heel snel ergeren
 • je machteloos voelen
 • een opgejaagd gevoel hebben
 • je depressief voelen
 • veel sneller agressief reageren op iets
 • wantrouwend worden
 • steeds vaker nergens zin in hebben
 • je onzeker voelen
 • een grotere verslavingsgevoeligheid krijgen
 • je mentaal uitgeput voelen
 • last hebben van slapeloosheid
 • je lichamelijk uitgeput voelen
 • pijn in je spieren hebben
 • nek- en schouderpijn hebben
 • spanning in je buik voelen
 • een energieloze stem hebben
 • oppervlakkig ademen
 • geen of weinig zin in seks hebben
 • snel moe of grieperig zijn
 • darmklachten krijgen
 • een snelle hartslag krijgen
 • een hoge bloeddruk krijgen

Je ziet dat dit een aardige lijst is waar je last van kunt krijgen.

Ruim 17% heeft klachten

TNO deed in 2018, dus nog vóór de Coronacrisis, onderzoek naar burn-out en het is gebleken dat ruim 17 procent van de werkende mensen te maken hadden met klachten. Dat waren welgeteld 1,3 miljoen mensen.

Wat de cijfers momenteel in 2020 zijn weten we nog niet, maar als je kunt rekenen, reken er dan maar op dat ze fiks hoger zijn.

Een ander bijkomend probleem is dat je door een burn-out niet meer helder kunt denken. Je bent niet meer in staat om zelf oplossingen te bedenken die je uit het dal kunnen helpen. Je hebt letterlijk hulp nodig.

Vaak komen mensen met burn-out klachten bij de huisarts of een bedrijfsarts terecht. En wanneer duidelijk is dat er sprake is van burn-out, sturen ze je naar huis om rust te nemen. Maar is dat alles?

Helaas vaak wel. Ze sturen je naar huis, omdat ze niet weten dat er meerdere manieren zijn die je kunnen helpen om veel sneller van je burn-out af te komen.

En die hulp kunnen wij je bieden.

Hoe kom je veel sneller van een burn-out af?

Als je jezelf herkent in één of meerdere van de symptomen in bovenstaand lijstje, dan is de kans reëel dat je tegen een burn-out aanzit. Of je zit er al in. Hoe dan ook is het belangrijk om als eerste een mentale shift te maken. daardoor zal jouw burn-out veel sneller dan normaal verdwijnen.

Want laten we wel zijn,  een burn-out IS een mentale kwestie die je mentaal en fysiek uitput. Maar als je een burn-out op de juiste manier actief behandelt, dan is de lichamelijke uitputting na een paar nachten goed slapen verdwenen.

Wanneer je enkele keren luistert naar de sessie ‘Herstel van een burn-out’, ga je merken dat jouw mentale accu weer aan het opladen is. Je krijgt meer mentale rust en vooral energie. En dat voel je in je hele wezen.

Je krijgt er weer zin in, je vertrouwen groeit en je ziet weer licht aan het einde van de tunnel.

Uiteindelijk versnel je met deze sessie het herstelproces aanzienlijk. Wanneer je alleen maar rust neemt, kan herstel van een burn-out maanden duren. Maar als je daarnaast óók regelmatig naar deze sessie luistert, versnel je het herstelproces, tot wel 10 keer.

Maanden kunnen dagen tot weken worden, waarna je je weer zoveel sterker en beter voelt en je het gevoel hebt de hele wereld weer aan te kunnen. Er zijn diverse Trancewerk-cliënten die binnen 1 week van hun burn-out af waren!

Klik op onderstaande knop om deze professionele sessie te downloaden.

Klik hier om te downloaden!

Copyright © 2006-2021 Trancewerk.nl

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

OVER MICHEL LEJEUNE

Michel Lejeune

Michel Lejeune

Michel Lejeune is Int. ABH/ABNL Gecertificeerd Klinisch Hypnotherapeut en expert op het gebied van het menselijk onderbewustzijn. Sinds 2006 ontwikkelt hij professionele sessies, waarmee je meer dan 1500 verschillende problemen kunt oplossen. De sessies zijn inmiddels door meer dan 130.000 mensen gedaan.

INTERESSANT

Diabetes genezen

TEST OF JE GESCHIKT BENT!

VOORDELEN

>
Geen producten

Meld je NU aan op de

nieuwsbrief

en je krijgt de sessie 'Diepe Ontspanning'
GRATIS!
(normaal € 69,99)
Met deze sessie creëer je
de diepste rust ooit!

Vul nu je voornaam en e-mail in,
en klik op de 'AANMELDEN' knop!

Aanmelden is veilig. Zodra je aanmelding is verwerkt ontvang je
een e-mail met de downloadlink voor de sublieme hypnosesessie 'Diepe Ontspanning'.
Aanmelden is gegarandeerd vrijblijvend. We sturen geen spam en je kunt je altijd weer afmelden
met 1 klik. Je gegevens worden nooit gedeeld met anderen.

GRATIS Online Workshop

Donderdag 21 mei - 20:00 uur

Gemakkelijk afvallen zonder dieet of ander moeilijk gedoe!
Je gegevens worden niet gedeeld en na de workshop verwijderd uit ons systeem.

Log in met je

e-mailadres en wachtwoord

Als je doorgaat stem je in met onze algemene voorwaarden, privacybeleid en gebruik van cookies.