Menu
Homepagina » Blog » Hoe hypnose werkt

Hoe hypnose werkt

Welkom bij dit eerste video-inzicht waarin uitgelegd wordt hoe hypnose werkt. De komende minuten zul je dingen over hypnose leren dat zelfs sommige ervaren hypnotherapeuten niet volledig snappen. Je zult inzien waarom hypnose de enige manier is om bepaalde gedrags- en gedachtepatronen te doorbreken.

Transcriptie

Welkom bij dit eerste video-inzicht waarin ik uitleg hoe hypnose werkt. De komende minuten zul je dingen over hypnose leren dat zelfs sommige ervaren hypnotherapeuten niet volledig snappen. Je zult inzien waarom hypnose de enige manier is om bepaalde gedrags- en gedachtepatronen te doorbreken.

Dit video-inzicht wordt je gratis aangeboden door Trancewerk. www.trancewerk.nl

Ik ben Michel Lejeune, oprichter van Trancewerk, de grootste aanbieder van professionele hypnose-en meditatiesessies van de Benelux. Ik ben internationaal gecertificeerd hypnotherapeut en heb vele tienduizenden mensen geholpen problemen op te lossen met behulp van hypnose. Je kunt dan denken aan zeer uiteenlopende problemen, zoals het wissen van angsten en fobieën, stoppen met roken, permanent slank worden, ziektes genezen waarvan men over het algemeen zegt dat ze ongeneeslijk zijn zoals diabetes en meer. Ook help ik mensen hun innerlijke gedachten de juiste kant op te krijgen als zij succes of meer geld in hun leven willen.

Hoe hypnose werkt leer je in deze en andere gratis video-inzichten.

Elke 14 dagen verschijnt er een nieuw video–inzicht. Meld je dus nu op deze pagina aan op onze nieuwsbrief, zodat je weet of er een nieuw inzicht is geplaatst dat interessant is voor je.

Waarom deze inzichten? Nou, er is zoveel verkeerde informatie over hypnose beschikbaar, dat we besloten hebben met deze video-inzichten daar wat aan te doen. Deze inzichten leggen je exact uit wat hypnose precies is, wat het niet is en hoe het werkt.

Want weet je, veel mensen denken nog steeds dat we met hypnose mensen in een of andere rare staat van bewustzijn brengen, of dat we ze een bepaalde gekke opdracht geven en dat ze dat dan maar gaan doen.

Maar hypnose werkt niet op die manier. Het werkt anders en het is belangrijk om te weten zodat je serieus weet wat je er aan hebt. Ook is het belangrijk om de juiste informatie te hebben omdat je anders vanwege praatjes in de media misschien wonderen verwacht en je daardoor teleurgesteld wordt. En dat zou jammer zijn, omdat hypnose wel het krachtigste stuk gereedschap is dat er bestaat om dingen in je leven te realiseren.

Dus, hoe werkt hypnose?

Hypnose leert je iets opnieuw, maar dan op onbewust niveau. Het herprogrammeert als het ware een deel van je onderbewustzijn. En daarmee bedoel ik je automatische instinctieve reacties. Je gewoontes zeg maar die je vanuit ‘jezelf’ hebt. Bijvoorbeeld dit…

Je voelt je zenuwachtig als je aan een bepaald persoon denkt. Hoe komt dat? Hoe werkt dat? Je denkt aan iemand en zelfs als deze persoon niet in de kamer bij je is, voel je je zenuwachtig. Nou … wat er gebeurt is dat je op een bepaald moment in het verleden in een soort mini-hypnotische staat bent geweest toen zich iets voordeed met die persoon dat je niet prettig vond. Op dat moment is er in je onderbewustzijn iets gebeurd, namelijk dat die persoon vastgelijmd is geraakt aan een negatief gevoel of een emotie. Volgens je onderbewustzijn horen die twee dingen dan bij elkaar. Denk aan het één, dan voel je het ander.

En met hypnose kun je deze vastgelijmde koppeling snel losweken. Dat werkt snel en goed. En daarom kunnen we met hypnose je gevoel en je reactie veranderen als je aan die persoon denkt.

We kunnen bijvoorbeeld doelbewust ervoor zorgen dat je een zelfverzekerd en positief gevoel krijgt, of dat je een diep ontspannen gevoel krijgt, als je aan die persoon denkt, in plaats van het eerdere negatieve zenuwachtige gevoel. Daardoor ga je je beter voelen en ga je anders reageren.

Wat we ook kunnen doen is je iets in te laten beelden door je sterk aan iets te laten terugdenken, bijvoorbeeld een keer dat je ergens op vakantie was of iets ander leuks meemaakte. En dan vervolgens dat lekkere gevoel koppelen aan de gedachte aan die persoon. Dan gaat het onderbewustzijn die twee dingen aan elkaar koppelen, zodat wanneer je aan het één denkt, je ineens een ander gevoel erbij krijgt.

Op een soortgelijke manier kunnen we met hypnose bijvoorbeeld examenvrees wegnemen. Op het moment dat je eerder last had van examenvrees zul je dan een diep ontspannen gevoel krijgen. Of als je een spin ziet waarvoor je bang bent, of last hebt van faalangst of onzeker bent in bepaalde situaties.

“Met hypnose kunnen we je helpen die ongewenste gevoelens te wissen en te vervangen door een positief gevoel van ontspanning en zelfverzekerdheid.”

Wat we met een hypnosesessie doen is dan ten eerste de oude koppeling doorbreken en ene nieuwe koppeling maken. Daarna, ook nog tijdens zo’n sessie oefenen we als het ware op het droge zodat je snel aan de nieuwe situatie went. Klinkt simpel, toch? En zo is het ook!

Uiteraard zijn er veel factoren die een rol spelen bij het oplossen van een probleem, maar dit is in feite het meest fundamentele aspect van hypnose. Het aanpassen van je emotionele reactie op iets.

Denk eens aan de mogelijkheden: Als je een roker bent, dan kun je veranderen hoe je over roken denkt en hoe het voelt als je een niet-roker bent. Als je probeert af te vallen omdat je te zwaar bent, kun je veranderen hoe je over dikmakend eten denkt en voelt. Als je bang bent om voor publiek te praten, kunnen we je helpen daar heel anders over te gaan denken en je zelfverzekerd te voelen als je voor die mensen staat. En de lijst gaat zo maar door. We hebben zo’n beetje 1500 verschillende hypnosesessies ontwikkeld waarmee je je leven echt een stuk prettiger kunt maken.

Alles draait om een bepaalde koppeling in je onderbewustzijn die we kunnen losmaken zodat er heel andere resultaten naar voren gaan komen. Resultaten die je wél wilt. En dat alles met … hypnose.

Eén ding dat ik altijd duidelijk maak naar mijn cliënten is dat hypnose pas succesvol is als het de daadwerkelijke situatie veranderd heeft. Wat ik daarmee bedoel is dit. Je kunt heel erg ontspannen zijn als je thuis lekker op de bank zit en je ontspannen voelt over de presentatie die je volgende maand moet geven. Maar dat is heel wat anders dan wanneer je op het punt staat het podium op te moeten en alle ogen op dat moment op je gericht zijn.

Pas wanneer je je op dát moment OOK ontspannen en zelfverzekerd voelt, is een sessie tegen bijvoorbeeld angst voor publiek te spreken, succesvol!

Je kunt pas van jezelf zeggen dat je veranderd bent, als je écht gedaan hebt wat je wilde doen en je voelde zoals je je wilde voelen. Pas als je dát ervaren hebt, ben je op dat gebied veranderd. Vanaf dát moment is je echte ervaring anders en niemand kan dat ooit meer van je afpakken. En dát is wat me met onze sessies realiseren.

Dus als het onderbewustzijn zo snel en efficiënt kan leren, hoe kunnen we hypnose dan gebruiken óm het iets nieuws te leren.

Als eerste moet je weten dat het onderbewustzijn een heldere boodschap nodig heeft over wat we ervan willen. En dat is meteen de echte kern van hypnose. Als je dit goed snapt, begrijp je ook het algemene principe van alle zelfhulp methoden. Positief denken, visualisatie, de Silva methode, alle soorten, honderden… gebruiken allemaal deze truc.

Maar wat bedoel ik nou precies als ik zeg dat je het onderbewustzijn een heldere boodschap moet geven? Zie het maar zo… Wanneer je iets kan zonder er bewust over na te hoeven denken, dan heb je deze werkzaamheden overgelaten aan je onderbewustzijn.  Dat kan bijvoorbeeld praten, autorijden, schrijven, eten, een bal vangen, en veel meer zijn. Dit soort dingen leer je normaal gesproken door iets vaak te herhalen en te oefenen. Alleen kun je dit ook veel sneller leren door er een emotie aan vast te koppelen.

Stel je voor dat je ergens voor schut staat. Als je er later aan terugdenkt, kan dat al genoeg zijn om weer een rood hoofd te krijgen. Dát is een onbewuste reactie. Probeer maar eens bewust te blozen, dat zal niet lukken. Stel je hebt een vreselijke ervaring, dan zal elke erop lijkende situatie daarna, je al bang kunnen maken. Of een film waarom je heel erg moest lachen. Als je later eraan terugdenkt verschijnt er al een glimlach op je gezicht.

Het gemeenschappelijke van deze voorbeelden is de emotie. Emoties helpen het patroon vast te leggen. Hoe sterker de emotie, hoe vaster het in je onderbewustzijn vastgelegd wordt en hoe sterker het effect in de toekomst. Om die reden kun je nu begrijpen dat een traumatische ervaring iemands gehele leven kan veranderen. Zie je nu waarom het zo belangrijk is om te weten hoe dit mechanisme werkt?

Nu je weet dat emoties helpen om koppelingen en patronen vast te leggen in je onderbewustzijn, wat denk je dat er gebeurt als je vaak negatief over iets denkt? Angst is één van de eenvoudigst op te roepen emoties. Het enige dat je hoeft te doen is je zorgen te maken. En wat gebeurt er dan?

De meest gemaakte fout, en serieus, dat is echt zo gewoon bij mensen, is als eerste denken aan wat je niet wilt. Je wilt je niet rot voelen, niet bang zijn, geen rood hoofd krijgen op een feestje, niet struikelen over woorden enzovoorts. En op dat moment begin je dus meteen het negatieve patroon vast te leggen in je onderbewustzijn omdat je onderbewustzijn een duidelijke boodschap van je krijgt. Dit is wat we ook wel negatieve zelfhypnose noemen.

Ik kan me voorstellen dat je kunt raden hoe lastig je daarmee dingen voor jezelf kunt maken. Zeker als je constant een soort gevecht in jezelf hebt, zonder dat je weet waardoor dit komt of dat je je realiseert dat dit zichzelf versterkende gevecht er überhaupt is.

Deze vorm van negatieve zelfhypnose vormt en versterkt je negatieve programmering die je ervaart als blokkades in je leven. Door hypnose te gebruiken, begin je dit patroon om te keren en ga je focussen op wat je wél wilt in plaats van op wat je niet wilt. En daarmee krijg je de controle terug over je gedachten, je gevoelens, je acties en je resultaten. Je creëert op die manier nieuwe positieve patronen die zichzelf ook gaan versterken. De negatieve vicieuze cirkel, wordt een positieve vicieuze cirkel, en dat is wat je wilt!

Daarom raad ik je aan om regelmatig hypnosesessies te doen en er een gewoonte van te maken om dit te blijven doen en af te wisselen met verschillende sessies.

Hiermee krijg je onmiddellijk te maken met de voordelen die het doen van een sessie je geeft. Daarbij, waar ik het net over had, zul je op de wat langere duur, de negatieve vicieuze cirkel doorbreken en vervangen met een positieve vicieuze cirkel.

Als je een stuk zelfontwikkeling op de automatische piloot wilt zetten en je daardoor regelmatig vitaminen voor je brein wilt krijgen, kijk dan op trancewerk.nl bij de sessies die je interesse hebben.

Samenvatting 

Zo, even samenvatten… dit video-inzicht legt uit hoe hypnose werkt. Door het heropvoeden van een deel van je onderbewustzijn. Hierdoor krijg je controle over reacties die je bewust niet kunt sturen door harder je best te doen.

Mijn naam is Michel Lejeune. Ik hoop dat je dit video-inzicht interessant vond.

Wil je Trancewerk aanbevelen op Facebook? Dankjewel 🙂

Over Michel Lejeune

Michel Lejeune is Int. ABH/ABNL Gecertificeerd Klinisch Hypnotherapeut en expert op het gebied van het menselijk onderbewustzijn. Sinds 2006 ontwikkelt hij professionele sessies, waarmee je meer dan 1500 verschillende problemen kunt oplossen. De sessies zijn inmiddels door meer dan 130.000 mensen gedaan.

4 reacties

 1. ebel

  Michel ik zou weten wat de prijs is van een consult hypnose
  en waar op welk adres en stad is de praktijk eigenlijk..

  dank groet

  ebel

  • Michel Lejeune

   Beste Ebel,

   Als eerste een antwoord op je laatste vraag. We zijn jaren geleden al gestopt met het geven van fysieke consulten, omdat na langdurig onderzoek keer op keer werd aangetoond dat hypnosesessies op de manier hoe we het nu doen effectiever zijn.

   Onze clienten downloaden als sinds jaren een audio-bestand (mp3) en luisteren daar thuis naar. Hierdoor kunnen ze een sessie vaker doen en werkt het sneller. Bovenden zijn de kosten veel lager en zijn er geen reiskosten en -tijden meer.

   Omdat iedereen een sessie zo vaak kan doen als gewenst, ligt de effectiviteit stukken hoger. De sessies zijn dusdanig ontwikkeld dat ze juist in de vorm van een geluidsbestand zeer effectief zijn.

   De prijs van een sessie varieert. We hebben twee soorten sessies:
   1. Zilver sessies. Dit zijn eenvoudige sessies en voor de meesten geschikt.
   2. Goud sessies. Deze zijn geavanceerder en hebben een andere structuur. Ze duren doorgaans korter, wat tijdwinst oplevert en hebben een uitgebreid intro, waarmee meer inzicht gegeven wordt in de oorzaak van een probleem en hoe we het gaan oplossen.

   Zilver sessies kosten € 29,99 en Goud sessies €49,99.

   Daarnaast hebben we ook varianten zoals binaurale dagsessies en nachtsessies. Dit zijn ook zeer interessante mogelijkheden om een issue aan te pakken en op te lossen.

   Meer informatie daarover vind je op de volgende pagina’s:

   https://www.trancewerk.nl/binaurale-dagsessies
   https://www.trancewerk.nl/nachtsessie

   Ik hoop je vragen zo voldoende beantwoord te hebben. Mocht je meer willen weten, dan hoor ik het graag.

   Hartelijke groeten,
   Michel

 2. hoi, ik voelde eerst mijn linkerhand tintelen en beetje krampachtig, eerder zwaarder worden in vergelijking met de rechter hand. dus toen je sprak van je lichtere hand gaat omhoog, deed ik dit ook, maar weet nog steeds niet of het goed zat.
  ik voelde niets aan die rechter hand….

  • Michel Lejeune

   Hallo Chantal,

   Deze fysieke reacties heten ‘ideomotor’-signalen of een ‘ideomotor-effect’. Zodra je een tinteling voelt en een hand, arm, of welk ledemaat dan ook lichter of zwaarder voelt worden en dit wordt vergezeld met een beweging, hoe klein dan ook, dan is het oké. Je zit dan zeker ‘goed’.

   Mocht je meer willen weten of vragen hebben, dan beantwoord ik ze graag.

   Hartelijke groeten,
   Michel

Laat een bericht achter

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

Geen producten

Mis deze

100% gratis sessie niet!