Menu
Homepagina » Blog » Nooit meer bang?
Angst wissen met hypnose

Nooit meer bang?

Welkom bij dit video-inzicht waarin uitgelegd wordt hoe je met een simpele truc van elke angst af kunt komen met hypnose.

Transcriptie

Welkom bij dit video-inzicht waarin ik je ga vertellen hoe je hypnose kunt gebruiken om meer zelfvertrouwen te krijgen en hoe je over angsten kunt heenkomen

De laatste tien jaar hebben we gezien dat het creëren, of krijgen van meer zelfvertrouwen en het wissen van angsten, één van de meest gebruikte toepassingen is van hypnose. Dus dacht ik bij mezelf dat het een goed idee is om een video-inzicht te maken met informatie hoe je met hypnose meer zelfvertrouwen kunt krijgen en angsten kunt overwinnen.

Dit video-inzicht wordt je gratis aangeboden door Trancewerk, www.trancewerk.nl

Ik ben Michel Lejeune, oprichter van Trancewerk, de grootste aanbieder van professionele hypnose- en meditatiesessies van de Benelux.

Laten we om te beginnen eerst eens kijken hoe we in de echte wereld zelfvertrouwen opbouwen. Hoe werkt dat eigenlijk?
Hoe kom je zover dat je op een gegeven moment, iets wat je eerst eng vond, niet meer eng vond?

In zekere zin is het zo dat je het gewoon doet, ondanks angst en onzekerheid. En daarna doe je het nog een keer, en nog een keer, enzovoort… Net zolang totdat je eraan gewend bent en het niet meer eng is.

Nou ja, dit is niet echt een antwoord dat je een diep inzicht geeft, maar het is wel waar. Denk maar eens terug aan iets in het verleden dat je in het begin moeilijk, lastig of eng vond … en hoe het, naarmate je het meer en meer deed, uiteindelijk als je broekzak leerde kennen. Toen was het niet meer eng, lastig of moeilijk.

Een gebrek aan vertrouwen, of angst, heeft alles te maken met onzekerheid. En zodra je iets vaak genoeg gedaan of meegemaakt hebt, verdwijnt de onzekerheid en daarmee ook de angst.

Alleen is deze aanpak toch problematisch want wat nou als je té bang bent (of te onzeker bent) om überhaupt te beginnen? Of wat als het iets is dat je om praktische redenen niet kúnt doen?

Dát is het moment waar hypnose je kan helpen.

Hypnose creëert de brug vanwaar je nu bent, naar je bestemming en dat op een aangename manier.

Ik denk dat het goed is om je een voorbeeld te geven…

Jannie, een cliënte van mij, was gigantisch bang om auto te rijden. In het verleden reed ze een keer van haar werk naar huis, toen een agressieve automobilist haar op de weg begon te terroriseren. Eerst met zijn vuist zwaaien omdat ze in zijn ogen niet snel genoeg doorreed, en daarna volgde hij haar, waarbij hij haar steeds bijna met zijn voorbumper raakte. Daarna weer naast haar rijden, raampje openen en schreeuwen en schelden.

Ze raakte daardoor zo gestrest en was er met haar aandacht niet helemaal bij omdat haar moeder een paar dagen geleden was overleden. Uiteindelijk kreeg ze een paniekaanval achter het stuur. Toen ze de volgende dag in de auto stapte, kreeg ze weer een paniekaanval en kon ze niet meer rijden.

Ze was nog wel in staat om als passagier in te stappen en mee te rijden, als iemand die ze vertrouwde reed, maar zelf achter het stuur kruipen ging gewoon niet meer. Dit leidde uiteindelijk tot een moeilijke situatie, want wat nu? Wat moest ze in godsnaam doen? Ze móest zelf rijden om naar haar werk te gaan, maar ze was panisch om te rijden.

Je kunt je misschien voorstellen dat dit soort situaties je een aardig hopeloos gevoel geven. Maar niet als je weet wat je allemaal met hypnose kunt bereiken.

Als eerste liet ik Jannie een ander gevoel krijgen over het incident met die agressieve rijder, zodat ze eraan kon terugdenken zonder weer in paniek te raken, en nog belangrijker, zodat ze weer zonder angst achter het stuur kon gaan zitten. Daarna zijn we tijdens de hypnose in gedachten dus, gaan rijden. Ze zat bij mij in de stoel in de praktijkruimte, maar zij voelde en ervoer dat ze écht aan het rijden was. Ze werd steeds rustiger en rustiger tijdens die ‘virtuele rit’. Ze kon dus als het ware ‘op het droge’ oefenen terwijl ze bij mij in de stoel zat en diep ontspannen was. 

Na de sessie vertelde ze dat ze zich veel meer ontspannen voelde als ze dacht aan zelf autorijden, alleen vroeg ze zich af hoe het zou zijn als ze écht achter het stuur zou kruipen? En hoe ze de zekerheid kon krijgen dat het zou werken als ze écht in de auto zou stappen.

Ik vertelde haar in alle eerlijkheid, dat je dat nooit van tevoren kan weten, totdat je het doet.

“There’s only one way to find out…” oftewel, er is maar één manier om het te ontdekken, toch?

Je kunt jezelf van alles wijsmaken en denken dat je angst weg is en je kunt je heel moedig gedragen… maar je weet het pas 100% zeker als je daadwerkelijk in die situatie bent waar je eerste bang of panisch was en je voelt dat de angst dan weg of in ieder geval minder en dus acceptabel is.

Als je hypnose op de juiste manier toepast, vermindert hypnose de angstgevoelens tot een veel lager, acceptabel niveau, waarna het een koud kunstje wordt de enge situatie in het echt aan te kunnen.

En als je die situatie dan één of enkele keren meegemaakt hebt, en gemerkt hebt dat het eigenlijk wel meevalt, dan leer je op dat moment dat de angst of onzekerheid niet nodig is en zal deze uiteindelijk helemaal verdwijnen.

Het is dus dat laatste stukje dat Jannie op eigen kracht deed en waardoor de hele situatie steeds gemakkelijker voor haar werd.
Ze deed dat niet omdat ik haar vertelde dat ze het moest doen… nee, ze deed dat omdat ze merkte dat het haar de goede kant op hielp.

De negatieve emotie werd steeds zwakker, totdat deze eigenlijk verwaarloosbaar was en ze zelfverzekerd weer achter het stuur zat.
Zoals ik al zei… Hypnose bouwt als het ware een brug die je kunt gebruiken om te komen waar je wilt zijn en deze aanpak gebruiken we in veel hypnosesessies bij Trancewerk.nl.

Bijvoorbeeld:

  • Bij de angst om voor publiek te spreken
  • Bij sessies tegen fobieën
  • Bij sessies om zelfzelfverzekerder te worden

Op dit moment hebben we bij trancewerk.nl alleen al in de categorie Angsten en Fobieën meer dan 70 verschillende hypnosesessies.

Als je de voorgaande video-inzichten gevolgd hebt, dan herinner je je wellicht het verhaal over de REM-slaap en hoe je in deze staat als het ware een nieuwe blauwdruk programmeert in je instinctieve deel van je brein.

De Trancewerk hypnosesessies, creëren een zekerder gevoel, in je emotionele blauwdruk, bij bepaalde situaties. Waar je eerder bang was, zul je na zo’n sessie een zekerder en ontspannener gevoel hebben. Als je op een bepaald moment in je leven bang bent voor iets, ongeacht wat het is, dan is de kans groot dat je jezelf op de een of andere manier ‘geprogrammeerd’ hebt met een vorm van negatieve zelfhypnose.

En daarmee blijft ofwel het probleem bestaan, ofwel maak je het in de loop van de tijd erger. Ook dan is het handig om met behulp van hypnose jezelf te helpen en het tij snel te keren. Je kunt je brein namelijk trainen je te helpen in plaats van je in de weg te zitten, door te luisteren naar één of meerdere Trancewerk hypnosesessies.

Om vertrouwen op te bouwen en vast te houden nodig ik je graag uit om te kijken op www.trancewerk.nl en vervolgens de categorie
Angsten en Fobieën te openen, waar we meer dan 70 verschillende sessies aanbieden om vele soorten angst definitief aan te pakken.

Even samenvatten:

In dit video-inzicht heb je geleerd hoe hypnose je helpt zelfvertrouwen op te bouwen door oude associaties of instinctieve reacties los te koppelen en ze te vervangen met nieuwe, die je in staat stellen snel van angsten af te komen en je beter te voelen.

En als je het nog niet gedaan hebt, meld je dan nu aan op onze nieuwsbrief. Elke 14 dagen verschijnt er een nieuw video-inzicht en ontvang je een e-mail met interessante aanbiedingen en kortingen, zoals sessies die je dan voor slechts 10 euro kunt krijgen.

Mijn naam is Michel Lejeune. Ik hoop dat je dit Trancewerk.nl video-inzicht interessant vond.
Tot de volgende keer!

 

Wil je Trancewerk aanbevelen op Facebook? Dankjewel 🙂

Over Michel Lejeune

Michel Lejeune is Int. ABH/ABNL Gecertificeerd Klinisch Hypnotherapeut en expert op het gebied van het menselijk onderbewustzijn. Sinds 2006 ontwikkelt hij professionele sessies, waarmee je meer dan 1500 verschillende problemen kunt oplossen. De sessies zijn inmiddels door meer dan 130.000 mensen gedaan.

Laat een bericht achter

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

Geen producten

Mis deze

100% gratis sessie niet!