Menu

Wees een assertieve ouder

Iemand zei ooit eens: “Er is niks zo erg als de razernij van een verwend kind.”

Ik wil je wat vragen. Herken je jezelf in één of meer van de volgende gedachten:

  • “Ik wil het hem wel zeggen, maar zelfs als hij zo lelijk doet heb ik gewoon medelijden met hem en geef ik maar gewoon toe!”
  • “Ze doet af en toe zo hatelijk, grof en is soms zo veeleisend. Maar ja, ik voel me schuldig vanwege haar vader’s gedrag. Eigenlijk ben ik zwakker dan ik zou moeten zijn bij haar!”
  • “Mijn ouders waren zo streng en gemeen tegen mij dat ik dit niet voor mijn kind wil. Daarom heb ik de neiging mijn kind te laten doen wat het wil…”

Klinkt dit bekend?

Wel, er zijn veel redenen te bedenken waarom je niet zo standvastig en assertief bent tegen je kind als je zou willen. Vaak weet je bewust wel dat je eigenlijk wat sterker zou moeten zijn, om ze duidelijke grenzen te leren, maar tegelijkertijd is het soms zo moeilijk om ze dat te geven.

Het vereist een ijzersterke discipline en dat is vaak het probleem als het om je kinderen gaat. Het voelt dan vaak gemakkelijker om maar toe te geven. Maar eigenlijk maak je het er moeilijker mee voor jezelf. Je kind zijn of haar zin geven kan op de korte termijn werken, maar op de langere termijn werkt het tegen jou en je kind.

Grenzen leren

Het is een feit dat kinderen duidelijke grenzen nodig hebben. Ze moeten leren wat kan en wat niet kan. Wanneer je stoer maar eerlijk, liefdevol en sterk bent, voelt je kind zich veilig, leert het zichzelf en anderen meer te respecteren en heeft het een kans om zelfdiscipline te ontwikkelen. Zonder duidelijke grenzen is dat onmogelijk.

Dus hoe komt het dat jij minder assertief bent dan eigenlijk nodig is?

Misschien voel je je schuldig en probeer je deze schuldgevoelens te verzachten door te vaak aan je kind toe te geven. Als je een alleenstaande ouder bent of denkt dat je niet altijd genoeg tijd of geld voor je kind hebt, kan dit een schuldgevoel opwekken. Als gevolg kan het zijn dat je dan te gemakkelijk toegeeft.

Misschien wil je een rustiger leven en heeft je kind geleerd dat als ze maar lang genoeg doorzeuren, doordrammen, of zelfs agressief en onbeschoft worden, je ze uiteindelijk hun zin geeft. En daarmee beloon je ze voor hun onacceptabele gedrag. Ze leren dat hun gedrag loont!

Betere resultaten krijgen

Wanneer je daarentegen kalm en assertief blijft krijg je veel betere resultaten. En daarmee bedoel ik dat je op super kalme toon rotvast bij je standpunt blijft, ongeacht hoe hard er gedramd of geschreeuwd word. Ik beloof je dat je je hierdoor veel beter gaat voelen.

Op het moment dat je je kind wat discpline moet aanleren, is het noodzakelijk dat je jezelf volledig loskoppelt van je eigen emotionele reacties.

Je schuldgevoelens, woede of het niet willen herhalen van de fouten van je eigen ouders moet je heel even opzij zetten. Op dat moment zijn dit namelijk stoorzenders. Zeker als je je kind duidelijke grenzen wilt leren.

En als je dan kalm en helder van geest bent, zul je merken dat je kind ontdekt dat zijn of haar gedrag je emotioneel niet meer raakt. Hun gedrag sorteert geen effect meer. Het is in hun ogen nutteloos om door te gaan.

De kunst is alleen om die innerlijke kalmte te bewaren op exact die momenten dat je het nodig hebt. En daar helpt de sessie Wees een assertieve ouder je bij.

Deze sessie gaat je helpen om je eigen emotionele reacties onder controle te houden. Je bent daardoor ineens veel beter opgewassen tegen het (wan)gedrag van je kind.

Nadat je deze sessie enkele keren gedaan hebt, zul je steeds sterker en assertiever worden op precies de juiste momenten. Het wordt ineens heel eenvoudig voor je om je bij je standpunt te houden. Een NEE van jou is dan ook echt een NEE. En dat blijft zo!

De sessie Wees een assertieve ouder zal je helpen om kalm, afstandelijk en rechtvaardig te blijven bij het stellen van duidelijke grenzen. Want soms is dit de beste manier om je kind te leren tot hoe ver het kan gaan.

Uiteindelijk doe jij je kind er een groot plezier mee, omdat het deze goede eigenschap van je zal overnemen.

Download nu Wees een assertieve ouder en geef je kind de kans die het nodig heeft

  • Levertijd: 1-3 werkdagen
  • Kortingen tot 50% bij meerdere sessies+accounttegoed

Vanaf  29,99 Vanaf  29,99

Wissen
Je kunt veilig en vertrouwd kopen bij Trancewerk
Wij zijn zo overtuigd van de kwaliteit en werkzaamheid van onze producten dat wij een tevredenheidsgarantie geven. Wij zijn pas tevreden als jij dat bent. Meer weten over deze unieke garantie? Lees het hier!
We zijn er voor jou om je te helpen
Wanneer je bovenstaande aanschaft heb je levenslang recht op hulp en ondersteuning. Neem daarvoor contact met ons op via het contactformulier of Facebook chat.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Wees een assertieve ouder” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen producten