Menu

Minderwaardigheidscomplex

Overwin een Minderwaardigheidscomplex

Iemand zei ooit: “ik heb een minderwaardigheidscomplex, maar het is niet zo’n goede”. Dit was als grapje bedoeld, maar toch had die persoon een serieus punt.

Als je de gewoonte hebt gecreëerd om je op een bepaald punt minder te voelen dan anderen, dan kun je je letterlijk over alles minder voelen. Je minder waard voelen is gekoppeld aan een gevoel van schaamte over jezelf. Een gevoel dat je nooit aan het beeld of de verwachtingen kunt voldoen.

Wij mensen zijn ons allemaal bewust van een bepaalde status, hoewel het populair is om net te doen alsof we daar totaal niet om geven. We gebruiken termen als ‘neergehaald’, ‘op de kop gezeten’ en ‘aan de top staan’. Waar we in de pikorde staan is zo belangrijk voor ons, dat onze taal er vol mee zit.

Een minderwaardigheidscomplex maakt dat je constant bezorgd bent over wat anderen van je denken. Daardoor durf je bepaalde dingen niet. Vooral als er naar je ‘gekeken’ wordt.

Waar komt een minderwaardigheidscomplex vandaan?

Minderwaardigheidscomplexen ontwikkelen zich door ervaringen, waarbij je geprogrammeerd werd door andere mensen.

Misschien ben je ernstig of vaker bekritiseerd en neergehaald door anderen? Sommige mensen vinden het leuk om elke uiting van positief zelfbeeld bij een ander te bekritiseren en te verdrijven. En als je gevoelig bent voor de mening van een ander, en deze mening is negatief, dan kun je daar eenvoudig door beïnvloed worden.

Als je een minderwaardigheidscomplex hebt is de kans groot dat je je meer op je gemak voelt bij mensen waarvan je denkt dat ze niet zoveel bereikt hebben, niet zo succesvol zijn, of die er niet al te goed uitzien en/of (net als jij) weinig zelfvertrouwen hebben.

Je geeft er waarschijnlijk de voorkeur aan je te omgeven met mensen waarvan je voelt dat ze je niet al te hard zullen beoordelen.

Verkrijgen van zelfrespect

Zou het niet geweldig zijn als je je gewoon net zo goed zou voelen als wie dan ook? Natuurlijk weet je dat ze misschien beter zijn in iets specifieks, maar in principe ben jij net zo goed als zij! Dat zij slimmer of succesvoller zijn (op bepaalde gebieden) of groter, of wat dan ook, maakt ze niet beter dan jij in algemene zin.

Minderwaardigheidscomplexen laten mensen die er last van hebben denken dat specifieke kenmerken, mensen in het algemeen betere mensen maken. Dit is uiteraard niet waar. Als iemand uitbinkt op één gebied, zegt dat niets over hoe iemand op andere gebieden is. Iemand die erg zelfverzekerd en succesvol is met zaken doen, kan zeer onsuccesvol zijn als het bijvoorbeeld gaat om de liefde.

Zodra je van je minderwaardigheidscomplex af bent zul je je beter voelen over jezelf, ongeacht ‘de feiten’.

De sessie Minderwaardigheidscomplex maakt dat je stopt met ervan uitgaan dat jij minder bent dan een ander. Het helpt je jouw eigen sterke kanten, evenals je zwaktes, objectief en kalm te accepteren. Je gaat je sterker voelen en je durft meer op te komen voor jezelf.

Download nu de sessie Minderwaardigheidscomplex en geniet meer van het leven zoals jij dat wilt

  • Levertijd: Onmiddellijk
  • Kortingen tot 50% bij meerdere sessies+accounttegoed

Vanaf  29,99 Vanaf  29,99

Wissen
Je kunt veilig en vertrouwd kopen bij Trancewerk
Wij zijn zo overtuigd van de kwaliteit en werkzaamheid van onze producten dat wij een tevredenheidsgarantie geven. Wij zijn pas tevreden als jij dat bent. Meer weten over deze unieke garantie? Lees het hier!
We zijn er voor jou om je te helpen
Wanneer je bovenstaande aanschaft heb je levenslang recht op hulp en ondersteuning. Neem daarvoor contact met ons op via het contactformulier of Facebook chat.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Minderwaardigheidscomplex” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen producten