slaapgebrek

6 Gevaren waarom slaapgebrek je dood kan worden

In deze blog ga ik het hebben over iets waar veel mensen last van hebben, misschien jij ook wel. Ik heb het over niet goed kunnen slapen. Of beter gezegd: slaapgebrek.

Het vreemde is dat we slaapgebrek niet echt als een probleem zien. 30% procent van de bevolking lijdt aan een bepaalde vorm van slapeloosheid, en een groot deel van die groep is daarbij ook nog eens depressief.

Chronisch slaapgebrek is gelinkt aan een verhoogd risico op:

  1. Diabetes type 2
  2. Depressiviteit
  3. Angsten
  4. Hoge bloeddruk
  5. Hartaanvallen
  6. Vroegtijdig overlijden

Wat je  waarschijnlijk nog niet wist, is dat we in Nederland en België over het algemeen onvoldoende en ongezond slapen. Maar liefst 74 procent van de bevolking slaapt minder dan de aanbevolen 7,5 uur per nacht!

Hoe zit het met jouw slaapgewoonten?

De gevaren van slaappillen

Slaapgebrek is op zich erg vervelend en het is ook de oorzaak van nog veel grotere problemen, zoals depressie.

Medisch onderzoek laat zien dat slaapgebrek gerelateerd is aan psychologische stoornissen zoals angsten en psychose. En dus slikken miljoenen mensen al dan niet regelmatig slaappillen.

Alleen is dat, zoals met de meeste medicijnen, slechts symptoombestrijding. Want een kunstmatige slaap, zoals je dat met een slaappil creëert, geeft je niet de noodzakelijke natuurlijke rust.

Als je twee keer per maand een slaappil inneemt, heb je vier keer meer kans om vroegtijdig te overlijden, zo blijkt uit onderzoek.

“De voordelen van slaappillen wegen niet op tegen de aanzienlijke risico’s” zei professor Daniel Kripke van de Scripps Clinic over het onderzoek.

Slaapmechanisme op hol geslagen

Een paar van de grootste veroorzakers van je slaapproblemen zijn voor de hand liggend. Wat denk je van radio en tv? En nog waarschijnlijker is het dat je slaaptijd verstoord wordt door internet, je tablet en/of smartphone. Dit zijn allemaal apparaten die zorgen dat je slaapmechanisme ontspoort.

Vooral je mobieltje is een probleem, omdat deze een bepaalde kleur licht uitstraalt. Dat licht geeft je ogen en brein een signaal om het slaaphormoon melatonine te blokkeren.

En jij je maar afvragen, waarom je zo lang wakker ligt en veel te veel schaapjes kunt tellen ‘s nachts…

Uiteindelijk kun je niet meer slapen en ga je lijden aan een chronische vermoeidheid overdag. Het is slechts wachten op de ziektes die daardoor kunnen ontstaan. Wereldwijd schieten slaapklinieken als paddenstoelen uit de grond in een poging slaapproblemen op te lossen.

Maar wist je dat er snellere, betere en handigere methoden zijn die je gewoon thuis kunt doen?

Los slapeloosheid snel en eenvoudig op

Eén van de meest effectieve manieren om weer goed te leren slapen, is om je slechte slaap-waakritme te doorbreken en te vervangen door een nieuw, gezond slaappatroon.

Een goede hulp om dat snel en effectief te bereiken is door enkele keren te luisteren naar de beproefde slaapsessie. Hiermee kun je heel snel weer genieten van natuurlijk slaap. Je luistert ernaar zodra je ligt en de sessie laat je op natuurlijke wijze in slaap vallen en doorslapen!

Wat is natuurlijke slaap?

Natuurlijke slaap is noodzakelijk. Je gaat liggen en binnen een paar minuten ben je heerlijke ontspannen. Je zakt als het ware weg en nog een paar minuten daarna slaap je. Je geest en lichaam komen bij natuurlijke slaap tot rust.

Hierdoor wordt je innerlijke accu op elk vlak weer opgeladen. Dat heb je nodig om de volgende dag weer fris en monter op te staan, zodat je de dingen kunt doen die je wilt, of die nodig zijn.

Natuurlijke slaap is iets anders dan slapen met slaappillen. Deze pillen schakelen je bewustzijn uit. Daarom lijkt dit op natuurlijke slaap, maar dat is het niet. Geestelijk en lichamelijk rust je niet echt uit. Daarom voel je je vaak brak en nog steeds moe als je wakker wordt na een nachtrust op slaappillen.

De slaapsessie om natuurlijke slaap te creëren helpt je om jouw ‘denkmachine’ in je hoofd af te remmen en stil te zetten. Als je wilt slapen, moet je namelijk stoppen met denken.

De sessie helpt je ook om je slaappatroon te resetten. Je leert dus om op de juiste tijd slaap te krijgen. Het gevolg is dat je vanzelf je bed opzoekt als je moe wordt. En zodra je in bed ligt merk je dat je steeds gemakkelijker en sneller in slaap valt.

Frustraties en ergernissen van wéér niet in slaap kunnen vallen verdwijnen volledig. ‘s Morgens word je heerlijk uitgerust wakker. Je hebt de hele dag door veel meer energie en je kunt je veel beter concentreren.

Je humeur gaat erop vooruit, je gaat je sterker voelen, je gaat er beter uitzien (weg met die donkere kringen om je ogen) en je weerstand verbetert!

Leren slapen

Met deze speciale slaapsessie leer je als het ware opnieuw slaap krijgen, en vast doorslapen. Het enige dat je hoeft te doen is ‘s avonds naar bed gaan en naar de slaapsessie ‘Weg met slapeloosheid’ luisteren.

Je zult merken dat je hierdoor steeds gemakkelijker en sneller in slaap valt, waardoor je vanzelf een nieuw, gezond slaappatroon creëert.

Wil jij ook weer snel en gemakkelijk in slaap kunnen vallen en elke ochtend blij, fris en energiek wakker worden? Klik dan op de knop hieronder en download de speciale slaapsessie ‘Weg met slapeloosheid’.

Klik hier om te downloaden

Copyright © 2006-2020 Trancewerk.nl

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

OVER MICHEL LEJEUNE

Michel Lejeune

Michel Lejeune

Michel Lejeune is Int. ABH/ABNL Gecertificeerd Klinisch Hypnotherapeut en expert op het gebied van het menselijk onderbewustzijn. Sinds 2006 ontwikkelt hij professionele sessies, waarmee je meer dan 1500 verschillende problemen kunt oplossen. De sessies zijn inmiddels door meer dan 130.000 mensen gedaan.

INTERESSANT

Diabetes genezen

TEST OF JE GESCHIKT BENT!

VOORDELEN

>
Geen producten

Meld je NU aan op de

nieuwsbrief

en je krijgt de sessie 'Diepe Ontspanning'
GRATIS!
(normaal € 69,99)
Met deze sessie creëer je
de diepste rust ooit!

Vul nu je voornaam en e-mail in,
en klik op de 'AANMELDEN' knop!

Aanmelden is veilig. Zodra je aanmelding is verwerkt ontvang je
een e-mail met de downloadlink voor de sublieme hypnosesessie 'Diepe Ontspanning'.
Aanmelden is gegarandeerd vrijblijvend. We sturen geen spam en je kunt je altijd weer afmelden
met 1 klik. Je gegevens worden nooit gedeeld met anderen.

GRATIS Online Workshop

Donderdag 21 mei - 20:00 uur

Gemakkelijk afvallen zonder dieet of ander moeilijk gedoe!
Je gegevens worden niet gedeeld en na de workshop verwijderd uit ons systeem.

Log in met je

e-mailadres en wachtwoord

Als je doorgaat stem je in met onze algemene voorwaarden, privacybeleid en gebruik van cookies.