Menu
Homepagina » Blog » 7 signalen dat je chakra’s geblokkeerd zijn

7 signalen dat je chakra’s geblokkeerd zijn

Terwijl je dit leest, nu op dit moment dus, stroomt er een krachtige energie door en om je lichaam heen. Deze mentale, spirituele en emotionele energie gaan onder andere door de chakra’s van je lichaam. Dit zijn energieknooppunten.

Wanneer je chakra’s volledig open staan, is de doorstroming van die energie goed. Wanneer ze gesloten zijn, of een beetje gesloten zijn, levert dat problemen op.

Net als een slagader

Het werkt ongeveer net als een slagader. Wanneer deze verstopt is, stroomt je bloed niet meer goed en krijg je gegarandeerd (ernstige) problemen. Wanneer een chakra verstopt is, stroomt de energie niet meer goed en krijg je ook problemen.

Het ‘moeilijke’ voor sommige mensen is vaak dat een (slag)ader fysiek zichtbaar is en een chakra niet. Bloed dat niet goed meer doorstroomt is relatief eenvoudig meetbaar, maar energie die geblokkeerd raakt, is vaak minder goed zichtbaar. Maar dat wil niet zeggen dat het probleem er niet is.

Geloof je in stroom?

Soms hoor ik mensen weleens zeggen dat ze alleen geloven wat ze kunnen zien. Dan vraag ik ze: “Geloof je in stroom’? Dat is ook een vorm van energie. Toch?”. “Wel, steek je vingers dan eens in dat stopcontact? Je ziet die stroom niet, maar wat denk je dat er gaat gebeuren?” Er is gelukkig nog nooit iemand geweest die dat ook daadwerkelijk gedaan heeft. Wees dus gerust.

Veel vormen van energie

Feit is dat energie in vele vormen bestaat. En wanneer jouw chakra’s geblokkeerd zijn, is dat net zoiets als een geknikte tuinslang. Er sijpelt nog steeds water door, maar het druppelt, in plaats van dat het met kracht er doorheen stroomt.

Wanneer één of meerdere chakra’s bij je geblokkeerd zijn, is de hoeveelheid energie die je beschikbaar hebt beperkt en jij als mens hebt die energie nodig. Meer dan je denkt.

Als de brandstoftoevoer in een auto steeds slechter wordt, zal deze ook met horten en stoten steeds slechter gaan werken. Totdat hij stil staat.

Welke chakra’s heb je?

Ondanks dat de meeste mensen gehoord hebben dat er 7 chakra’s zijn, zijn er in feite 114 chakra’s. Van deze 114 zijn er inderdaad 7 die het meest belangrijk zijn.

De psychische wetenschap van chakra’s

Naast dat het concept van chakra’s zijn oorsprong vindt in India, is er wereldwijd wetenschappelijk onderzoek naar gedaan.

Dr. Hiroshi Motoyama, oprichter van de International Association for Religion and Parapsychology, zegt:

“We kunnen de chakra definiëren als een energiecentrum dat draait als een wiel en opent als een bloem.”

Dr. Motoyama heeft zijn wetenschappelijke werk gewijd aan het overbruggen van de wereld van het wetenschappelijke en het spirituele. Hij ontwikkelde daartoe een instrument dat chakra-energieveranderingen kan meten. Dit instrument werkt, doordat het kleine elektrische, magnetische en optische veranderingen rondom het lichaam kan detecteren, terwijl een persoon zijn aandacht richt op de chakra’s.

Professor Valerie Hunt gebruikte een instrument om de elektrische activiteit van de spieren op de plaatsen van de chakra’s te meten. Zij schreef het boek Infinite Mind: Science of the Human Vibrations of Consciousness.

Wat Hunt ontdekte noemde ze ‘mystieke persoonlijkheden’, omdat ze hogere niveaus van menselijke elektromagnetische energie kon meten,. Dit gebeurde zodra de proefpersonen zich focusten op hun chakra’s.

En met deze onderzoeken werd wetenschappelijk bewezen dat chakra’s en de energie die er doorheen stroomt realiteit is.

Top 7 problemen als je chakra’s geblokkeerd zijn

Wanneer één of meerdere chakra’s geblokkeerd zijn, kun je dat voelen of merken.

 1. WORTELCHAKRA
  Angst, gebrek aan discipline, weinig kracht en uithoudingsvermogen
 2. SACRAALCHAKRA
  Impotentie, angst voor genieten, andere sexuele problemen
 3. ZONNEVLECHTCHAKRA
  Schaamte, weinig gevoel van eigenwaarde, onvermogen om zich te ontspannen, emotionele instabiliteit
 4. HARTCHAKRA
  Niet invoelend, onvermogen om van jezelf en van anderen te houden.
 5. KEELCHAKRA
  Moeite met je te uiten, spreekangst
 6. VOORHOOFDCHAKRA
  Angst, gebrek aan discipline, weinig kracht en uithoudingsvermogen
 7. KRUINCHAKRA
  Bekrompen, materialistisch

Overige klachten

Verdere klachten kunnen zijn:

 • hoofdpijn
 • bronchitis
 • presbyopie (leesbril)
 • oogklachten
 • overgewicht
 • (chronische) vermoeidheid
 • vormen van ADHD of PDD-NOS bij kinderen

Maar ook emotionele en/of psychische klachten zoals burn-out, onzekerheid, problemen met communicatie of seksualiteit, om er maar een paar te noemen, kunnen ontstaan door een minder goede energiedoorstroming van één of meerdere chakra’s.

Wanneer je één of meerdere van dit soort klachten hebt, kan het zijn dat je last hebt van een (deels) geblokkeerde energiedoorstroming.

Gelukkig kun je dat zelf snel oplossen met de chakrahealing geleidemeditatie. Deze sessie neemt je als het ware bij de hand en begeleid je door het hele proces.

Het enige dat je hoeft te doen is luisteren.

Wanneer je regelmatig luistert naar deze sessie kun je veel problemen gewoon thuis eenvoudig oplossen. Het is een uitstekende manier om meer balans in je leven te creëren en mentale en fysieke problemen aan te pakken en snel op te lossen. Bovendien is deze sessie heerlijk diep ontspannend.

Download deze helende sessie vandaag nog.

Wil je Trancewerk aanbevelen op Facebook? Dankjewel 🙂

Over Michel Lejeune

Michel Lejeune is Int. ABH/ABNL Gecertificeerd Klinisch Hypnotherapeut en expert op het gebied van het menselijk onderbewustzijn. Sinds 2006 ontwikkelt hij professionele sessies, waarmee je meer dan 1500 verschillende problemen kunt oplossen. De sessies zijn inmiddels door meer dan 130.000 mensen gedaan.

Laat een bericht achter

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

Geen producten

Mis deze

100% gratis sessie niet!