Vroeger… kom je nu eindelijk los van je verleden?

Heb jij last van dingen die vroeger zijn gebeurd? Word je bijvoorbeeld snel boos of verdrietig als iemand een bepaald iets tegen je zegt, omdat het een nare herinnering oproept? Of kan een bepaalde blik van iemand je al van slag brengen door herinneringen aan eerdere situaties? Of wordt je snel boos op die ene persoon, omdat hij of zij je ooit iets heeft aangedaan?
Dat iets in het verleden is gebeurd, betekent niet dat je er geen moeite meer mee hebt. Mogelijk blijf je in gedachten malen over gebeurtenissen, situaties, ruzies, discussies enz., die eerder hebben plaatsgevonden.
Hoewel je gevoelens te begrijpen zijn over hoe dingen al dan niet zijn gelopen, zit je er voornamelijk jezelf mee in de weg. Of niet soms?

Emoties van toen

Heb jij ook geregeld gedachten in de trant van ‘ik had zó moeten reageren’ of ‘ik had dat moeten zeggen’? Of ‘waarom deed die persoon toen zo tegen, of over, mij?’ Misschien beleef je een ruzie, een ongeluk of een negatieve ervaring steeds opnieuw in gedachten?
Dan weet je ongetwijfeld ook dat je elke keer opnieuw de emoties voelt die je toen ook voelde; dezelfde boosheid, frustratie, machteloosheid of hetzelfde verdriet…

Marteling

Telkens in gedachten teruggaan naar vroegere pijnlijke situaties, is als het steeds opnieuw oppakken van een gloeiend hete steen, in de wetenschap dat je er je handen aan brandt. Je doet jezelf onnodig pijn door vast te houden aan het verleden. Het is tijd om wat liever voor jezelf te zijn en te stoppen met jezelf martelen. Het is tijd om het verleden te laten rusten.
De vraag is natuurlijk hoe bevrijd je jezelf van die maalstroom aan gedachten over vroeger?

Positieve gevolgen

Ten eerste kun je het verleden niet veranderen. Dus teruggrijpen naar vroeger zorgt dat je niet goed kunt genieten van wat er nú gebeurt, en je lost er ook niets mee op. Ten tweede kost het een heleboel energie die je voor veel leukere dingen kunt gebruiken. Als je het verleden hebt losgelaten is er weer ruimte in je hoofd, en dus ook ruimte voor bijvoorbeeld creatieve processen. Je denkvermogen is veel helderder als het niet opgeslokt wordt door vroeger.
Met meer energie heb je vanzelf weer zin in leuke dingen doen met je gezin, familie of vrienden. Zij zien weer de echte jij. Je bent weer een vrolijkere versie van jezelf, iemand waar anderen graag mee optrekken. Contacten met andere mensen zijn spontaner, doordat je een prettiger uitstraling hebt. Dat legt de basis voor nieuwe vriendschappen. En ook in je werk merk je positief verschil in hoe jij op anderen reageert, en zij op jou.
Vrij zijn van je verleden heeft een positieve impact op alle facetten van je leven.

Vroeger is voorbij

Blijft de vraag: Hoe doe je dat? Daarvoor heb ik een speciale cursus ontwikkeld: ‘Vrij van het verleden’. Met deze cursus ontdek je de exacte route naar jouw nieuwe vrijheid. Eindelijk wordt die zware last van je schouders weggenomen, zodat je je letterlijk en figuurlijk lichter voelt. Vroeger is voorbij en het heden en de toekomst lachen je tegemoet.
‘Vrij van het verleden’ geeft je nieuwe energie. Je voelt je veel vrolijker en vrijer. Dus doe het nu en bestel hier de cursus en schud al die ballast van vroeger definitief van je af!

Copyright © 2006-2020 Trancewerk.nl

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

OVER MICHEL LEJEUNE

Michel Lejeune

Michel Lejeune

Michel Lejeune is Int. ABH/ABNL Gecertificeerd Klinisch Hypnotherapeut en expert op het gebied van het menselijk onderbewustzijn. Sinds 2006 ontwikkelt hij professionele sessies, waarmee je meer dan 1500 verschillende problemen kunt oplossen. De sessies zijn inmiddels door meer dan 130.000 mensen gedaan.

INTERESSANT

Diabetes genezen

TEST OF JE GESCHIKT BENT!

VOORDELEN

>
Geen producten

Meld je NU aan op de

nieuwsbrief

en je krijgt de sessie 'Diepe Ontspanning'
GRATIS!
(normaal € 69,99)
Met deze sessie creëer je
de diepste rust ooit!

Vul nu je voornaam en e-mail in,
en klik op de 'AANMELDEN' knop!

Aanmelden is veilig. Zodra je aanmelding is verwerkt ontvang je
een e-mail met de downloadlink voor de sublieme hypnosesessie 'Diepe Ontspanning'.
Aanmelden is gegarandeerd vrijblijvend. We sturen geen spam en je kunt je altijd weer afmelden
met 1 klik. Je gegevens worden nooit gedeeld met anderen.

GRATIS Online Workshop

Donderdag 21 mei - 20:00 uur

Gemakkelijk afvallen zonder dieet of ander moeilijk gedoe!
Je gegevens worden niet gedeeld en na de workshop verwijderd uit ons systeem.

Log in met je

e-mailadres en wachtwoord

Als je doorgaat stem je in met onze algemene voorwaarden, privacybeleid en gebruik van cookies.