Menu
Homepagina » Blog » Zo kom je overal ter wereld. Deze fenomenale manier helpt je van een lastige fobie af
Vliegangst hypnose

Zo kom je overal ter wereld. Deze fenomenale manier helpt je van een lastige fobie af

Reizen is leuk en de meeste mensen houden ervan. Nieuwe plekken ontdekken en zien, dichtbij en soms ver weg. Ik denk dat iedereen wel een keertje zou willen reizen, bijvoorbeeld door het bezoeken van een ander land tijdens vakantie.

En dan hebben we het al snel over naar zo’n bestemming toe vliegen. Natuurlijk kun je ook andere landen bezoeken met de auto, maar als je verder weg wil dan een paar duizend kilometer, wordt dit al snel onhandig en kostbaar. Dus als we naar Griekenland, Egypte, Amerika of andere verre bestemmingen gaan op vakantie, om er maar een paar als voorbeeld te noemen, dan zijn we snel aangewezen op het vliegtuig.

Maar wat nou als je vliegangst hebt?

Als het angstzweet je al op de rug staat bij het denken aan een vliegtuig, en die verkramping in die handen, dan is je vakantie al bij voorbaat verpest. Vliegangst kan vreselijk zijn, zeker omdat het een fobie is. En fobieën kenmerken zich door een extreme maar ongegronde angst. Daarom is angst om te vliegen ook een heel serieus probleem.

Wist je overigens dat vliegangst in de top 3 van veel voorkomende angsten staat? Er is zelfs onderzoek naar gedaan, waaruit gebleken is dat ongeveer één derde van de westerse bevolking boven de 18 jaar er last van heeft. Dit betekent dat je 33% kans hebt dat dit over jou gaat! En het schijnt dus regelmatig voor te komen dat gezinnen zich beperken tot vakantiebestemmingen die bereikbaar zijn met de auto, doordat vader of moeder het vliegtuig niet in durft. Zonde natuurlijk!

De oorzaken van vliegangst

Natuurlijk zijn er mensen die nog nooit een voet in een vliegtuig hebben gezet en al van tevoren bang zijn om te vliegen. Meestal komt die angst, doordat ze dramatische filmscenario’s gezien hebben, waarbij er vliegtuigongelukken gebeuren. Ook zijn er mensen die op een latere leeftijd een vliegangst hebben ontwikkeld, doordat ze enge dingen gezien hebben op het nieuws, zoals de verdwijning van een vliegtuig.

Wat ook voorkomt is dat mensen eerst wel vlogen en ze tijdens een eerdere vlucht een minder positieve ervaring gehad hebben, zoals turbulentie. Ook kan het zijn dat een andere fobie, bijvoorbeeld claustrofobie vliegangst aanwakkert. Het gevoel opgesloten te zitten in een relatief kleine ruimte kan er dan toe leiden dat mensen ook een vliegangst ontwikkelen.

Wat kun je eraan doen?

Natuurlijk kun je je vakanties dicht bij huis plannen, zodat je geen vliegtuig hoeft te pakken. Maar als er niets anders op zit en je moet toch een vliegtuig pakken, dan raad ik je aan om een hypnosesessie te ondergaan om van je vliegangst af te komen. Hypnose is al jarenlang een van de snelste en gemakkelijkste manieren om angsten te overwinnen, waardoor je een stuk vrijheid krijgt waar je eerder niet over kon dromen.

Met de hypnosesessie ‘Vrij van vliegangst’ wis je eenvoudig de vliegangst en in de plaats daarvan komt er een gevoel van vrijheid en ontspanning, waardoor je weer vrij kan ademhalen voor tijdens en na een vlucht.
Met het ondergaan van deze hypnosesessie ga je vanzelf anders denken over vliegen en je ontwikkelt er een bepaald goed gevoel bij. Na deze sessie denk je automatisch meer aan de voordelen die het vliegen je biedt en je voelt je diep ontspannen.

Wil je dus een vliegreis boeken maar durf je niet, omdat je bang bent om te vliegen, dan is dit een fijne en snelle manier om die blokkerende angst voorgoed te wissen.

Klik hier om de sessie ‘Vrij van vliegangst’ te downloaden.

Wil je Trancewerk aanbevelen op Facebook? Dankjewel 🙂

GRATIS Hypnosesessie!

Meld je nu aan op onze nieuwsbrief en je krijgt de Hypnose Sessie 'Diepe Ontspanning' (t.w.v. €49,99) helemaal gratis!

Een betere manier om het uit te testen bestaat niet. Klik nu op de gele knop hieronder:

Over Michel Lejeune

Michel Lejeune is internationaal gecertificeerd klinisch hypnotherapeut en expert op het gebied van het menselijk onderbewustzijn. Sinds 2006 ontwikkelt hij professionele hypnosesessies, waarmee meer dan 1500 verschillende oplossingen geboden worden voor een groot scala aan klachten en problemen. Zijn sessies zijn inmiddels door meer dan 130.000 mensen gedaan.

Laat een bericht achter

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

Geen producten