Het geheim van buitengewoon georganiseerd denken

Gedachten komen en gaan. Ken je het verschijnsel dat je iets wilde zeggen en dat je een fractie later vergeten was wat het was? Of als je tijdens een gesprek even afgeleid wordt en je daarna de vraag stelt: “Waar hadden we het over?”

De oorzaak hiervan is meestal dat je steeds meer gewend bent geraakt aan een stortvloed aan prikkels die dagelijks je zintuigen bombarderen en daarmee je brein overladen.

Er is aangetoond dat we gemiddeld zo’n 60.000 verschillende prikkels per dag krijgen. En daar kan op een bepaald moment niet veel meer bij. Gebeurt dat dan toch, dan raak je overprikkeld. En wanneer je vaker overprikkeld raakt, dan loert er een gevaar.

Wat er dan gebeurt…

Je brein is heel goed in het creëren van patronen, ook al zijn ze slecht voor je. En wanneer je onderbewustzijn een overprikkel-patroon gemaakt heeft, uit zich dat in ongeorganiseerd denken en vergeetachtigheid. Mensen die ongeorganiseerd denken zijn snel en gemakkelijk afgeleid en hebben moeite zich te concentreren. Ook als de prikkels daarna minder zouden zijn.

En als je niet in staat bent je diep te kunnen concentreren en die concentratie ook vast te houden, betekent het dat je leven niet is wat het zou kunnen zijn. Je resultaten lijden eronder en anderen zullen je ook zo beoordelen.

En het wordt steeds erger. Onderzoek van Microsoft toonde aan dat mensen zich in het jaar 2000 nog gemiddeld 12 seconden aan één stuk konden concentreren op iets. In 2015 was dat al afgenomen tot amper 8 seconden.

Is dat erg? Ja! Vooral omdat het sluipend gaat. Zo zal het voeren van diepgaandere gesprekken steeds lastiger worden en zich steeds verder beperken tot korte oppervlakkige gesprekken. De ongeorganiseerdheid van je denken kan ook leiden tot sociale problemen en zelfs een sociaal isolement. En dat is logisch, want als anderen je niet begrijpen, verliezen ze snel hun interesse in je.

Gek toch?

Eigenlijk is het gek dat net als lopen, denken nooit geleerd wordt. Er wordt niet over nagedacht. En áls er al over nagedacht wordt, wordt ‘denken’ als vanzelfsprekend gezien. Men neemt aan dat dit iets is dat vanzelf gaat als je opgroeit. En dat terwijl er zo veel winst te halen is, wanneer je wel leert om georganiseerd te denken.

Wanneer jij jouw gedachten kunt ordenen, word je meester van je eigen focus. Je wordt niet meer zo snel afgeleid door tv, telefoontjes of wilde gedachten die je ineens te binnen schieten en het is veel rustiger in je hoofd.

Wat is de oorzaak?

Het moderne leven heeft veel voordelen, maar ook nadelen. Het eist zijn tol. En als je deze nadelen niet kent of herkent, kun je zomaar slachtoffer worden van een versplinterd denkproces, zonder dat je het in de gaten hebt.

Het sluipt erin en dat is het gevaarlijke ervan. De grootste veroorzaker is volgens Microsoft de mobiele telefoon. Steeds meer mensen lopen tegenwoordig als zombies rond met een smartphone. Hun handen en ogen zijn vastgelijmd aan hun telefoon. Mensen (en dus de maatschappij) worden daardoor steeds dommer.

En ook snelle tv programma’s met nog sneller afwisselende scènes, constante telefoontjes, appjes, social media updates, sms’jes en e-mails vliegen je om de oren. Dit is allemaal het gevolg van veeleisende mensen die allemaal jouw aandacht willen. En zonder het te weten versplinteren ze daarmee stiekem jouw focus.

En met al deze prikkels en afleidingen om je heen maakt je brein te veel overuren. Zo kunnen je gedachten rondjes beginnen te rennen, als een kip zonder kop. Het wordt dan moeilijk voor je om even op de rem te trappen, zodat je je brein stoom kunt laten afblazen en je je weer kunt concentreren. En dat wordt vanzelf het negatieve patroon in je brein waar ik het eerder over had.

Je gestructureerde denkvermogen brokkelt af

Je kunt het een beetje vergelijken met een schaapsherder op een helling. Hij moet constant opletten, sturen en leiden, zodat alle schapen wel dezelfde kant op blijven gaan. Als hij dat niet doet, omdat hij niet geconcentreerd genoeg is, rennen ze alle kanten op en wordt het een zooitje.

Als jij je probeert te concentreren, en constant wordt afgeleid door willekeurige gedachten, zorgen, ideeën of herinneringen, dan zul je, net als die herder, met een zooitje blijven zitten en uiteindelijk nergens komen.

Want het is heel simpel:

  • Als je gedachten ongeorganiseerd zijn, is jouw leven ook ongeorganiseerd.

Jouw wereld is namelijk een afspiegeling van je gedachten. Verander je jouw gedachten, dan verander je daarmee jouw wereld. Sloop je jouw gedachten, dan kun je wel raden wat er in jouw wereld gebeurt.

Relaties lopen stuk, mensen verliezen hun werk, financiële problemen kunnen ontstaan of verergeren, je kunt in een depressie komen, om maar een paar problemen te noemen. En dat alles, omdat je je niet gewapend hebt hiertegen.

Keer het roer snel om

Als je wel de juiste kant op wilt en je leven georganiseerd en op de rit wilt krijgen en houden, begin dan bij het begin. Zorg ervoor dat je gedachten georganiseerd worden en blijven. Bescherm jezelf! Net zoals je jezelf beschermd tegen te veel zon met zonnebrandcrème, zou je je brein moeten beschermen tegen de steeds groter wordende overprikkeling.

En dat kan heel snel en super gemakkelijk met de sessie ‘Georganiseerd Denken’.

Hiermee blokkeer je het negatieve effect van de overprikkeling.

Je brein leert gestructureerd denken, waardoor je concentratievermogen en denkvermogen niet meer afneemt, maar juist groeit!

En juist voor diegenen die het niet zo gemakkelijk vinden om zich wat langer te concentreren is de multiliminal van deze sessie bij uitstek geschikt. Deze sessie is kort en duurt slechts 22 minuten. Perfect om bijvoorbeeld tussen de middag te doen.

In deze 22 minuten, die voorbij vliegen, trap je als het ware op de mentale rem van het versplinterde denken en herstructureer je jouw denkproces. Wanneer je dat enkele keren gedaan hebt, wordt dit nieuwe gestructureerde denken al snel een nieuwe gewoonte voor je. En met een nieuwe gewoonte krijg je snel nieuwe resultaten.

De vermoeiende chaos in je hoofd verdwijnt. Je ordent je gedachten automatisch, zodat je structuur en rust in je hoofd krijgt.

Je leert onder andere een techniek om onnodige gedachten tijdelijk te parkeren op een zijweg. Daardoor kun je jouw aandacht blijven geven aan belangrijkere dingen die leiden naar succes. En wanneer het jou uitkomt, kun je de geparkeerde gedachten terughalen, zodat je daarmee aan de slag gaat, of niet.

Je zult gaan merken dat je je tijd beter gaat indelen en dat je je agenda beter ordent en afspraken prioriteert. Net zoals je dat dan met je gedachten doet. Al het onnodige filter je weg, zodat je veel effectiever wordt in alles dat je doet.

Door je nieuwe georganiseerde denken verbeter je in feite je hele leven. Je kunt beter focussen op jezelf en je gezin en je wordt een stuk productiever, terwijl je meer energie overhoudt. En anderen gaan dat ook duidelijk merken bij je.

Met deze sessie schep je orde in je denken, voorkom je overprikkelingsschade en geniet je van meer rust en productiviteit.

Klik hier voor meer info en downloaden.

Copyright © 2006-2021 Trancewerk.nl

Vond je dit interessant?

Deel dit op je socials!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

Meld je aan voor onze gratis pushmeldingen

Meld je aan op onze nieuwsbrief en krijg een GRATIS sessie

0 0 stemmen
Beoordeel dit
Aanmelden
Laat het mij weten wanneer er
guest
0 Comments
Inline Reacties
Alle reacties zien

Diabetes genezen

Privacy gewaarborgd!
Dubbel beveiligde server en een versleutelde verbinding beschermen je gegevens
Altijd snel antwoord!
We zijn eenvoudig en snel bereikbaar voor je via e-mail, ticketsysteem of voicebericht
Je bent in goede handen!
Met gratis, eerlijk advies van een sinds 2006 gediplomeerd expert
Verbeter je leven!
Met onze sessies verhoog je jouw levenskwaliteit, voor een fijner leven
Bliksemsnelle resultaten!
Wetenschappelijk bewezen effectief met supersnelle resultaten
Een gerust hart!
Uitstekende resultaten behalen en rechtstreeks contact met Michel Lejeune voor een gerust hart
Bijvend, snel en veilig resultaat!
Meer dan 97% (!) van onze klanten hebben snel en veilig blijvend goede resultaten
Veilige webshop!
Snel en veilig betalen met iDeal, Bancontact, Creditcard, Sofort of Overboeking
Previous
Next

Meld je NU aan op de

nieuwsbrief

en je krijgt de sessie 'Diepe Ontspanning'
GRATIS!
(normaal € 69,99)
Met deze sessie creëer je
de diepste rust ooit!

Vul nu je voornaam en e-mail in,
en klik op de 'AANMELDEN' knop!

Aanmelden is veilig en gegarandeerd vrijblijvend. Zodra je aanmelding is verwerkt ontvang je
een e-mail met de downloadlink voor de sublieme hypnosesessie 'Diepe Ontspanning'.

FAKE e-mailadressen werken niet, omdat je download alleen in een e-mail verzonden wordt. Kan deze e-mail niet afgeleverd worden, dan wordt het incorrecte e-mailadres automatisch verwijderd uit ons systeem.

We sturen geen spam en je kunt je altijd weer afmelden met 1 klik.
Je gegevens worden nooit gedeeld met anderen.

Meld je NU aan op de

nieuwsbrief

en je krijgt de sessie 'Diepe Ontspanning'
GRATIS!
(normaal € 69,99)
Met deze sessie creëer je
de diepste rust ooit!

Vul nu je voornaam en e-mail in,
en klik op de 'AANMELDEN' knop!

Aanmelden is veilig en gegarandeerd vrijblijvend. Zodra je aanmelding is verwerkt ontvang je
een e-mail met de downloadlink voor de sublieme hypnosesessie 'Diepe Ontspanning'.

FAKE e-mailadressen werken niet, omdat je download alleen in een e-mail verzonden wordt. Kan deze e-mail niet afgeleverd worden, dan wordt het incorrecte e-mailadres automatisch verwijderd uit ons systeem.

We sturen geen spam en je kunt je altijd weer afmelden met 1 klik.
Je gegevens worden nooit gedeeld met anderen.

GRATIS Online Workshop

Donderdag 21 mei - 20:00 uur

Gemakkelijk afvallen zonder dieet of ander moeilijk gedoe!
Je gegevens worden niet gedeeld en na de workshop verwijderd uit ons systeem.

Log in met je

e-mailadres en wachtwoord

Als je doorgaat stem je in met onze algemene voorwaarden, privacybeleid en gebruik van cookies.