Menu
Homepagina » Blog » Tinnitus: herrie in je oor. Hoe kom je er vanaf?

Tinnitus: herrie in je oor. Hoe kom je er vanaf?

Volgens het NRC hebben ongeveer 1 miljoen mensen last van tinnitus. Dat is het hebben van een bepaald geluid in je gehoor dat alleen jij hoort. Dit geluid kan een fluittoon zijn of gerommel of geruis of een combinatie daarvan.

Ook kan de intensiteit variëren van zachtjes tot krankzinnig hard. Kun je je voorstellen hoe het is als je dag in dag uit last hebt van een verschrikkelijk geluid dat je niet uit kunt zetten?

Iedereen heeft weleens een pieptoon in het gehoor en bijna altijd gaat dat na een korte tijd vanzelf weer weg. Maar wat als dat geluid 10 keer zo hard is en nooit weggaat?

Psychologische gevolgen

Het is dan ook begrijpelijk dat de meerderheid van de tinnituspatiënten verschillende psychologische bijwerkingen hebben van tinnitus, die een verwoestend effect kunnen hebben op hun dagelijkse leven.

Depressie is er slechts één van, omdat tinnitus je hele leven kan beïnvloeden. Veel mensen zijn bang dat hun tinnitus nooit overgaat en zelfs erger wordt gedurende de tijd. Het is een gekmakende gedachte.

De meest effectieve behandeling

Maar wist je dat er een eenvoudige, zeer effectieve behandelmethode bestaat om van tinnitus af te komen? Deze methode bestaat al vele jaren en wordt met veel succes toegepast, waardoor mensen eindelijk weer de stilte en rust in hun hoofd kunnen ervaren.

Hoe werkt het?

Horen is iets dat je uiteindelijk met je brein doet. Je oren vangen geluiden op van buiten en zetten deze geluidstrillingen om in kleine elektrische signaaltjes. Dit omzetten vindt plaats in het binnenoor. Daarna gaan deze elektrische signaaltjes via de gehoorzenuw naar je hersenen waar ze geïnterpreteerd worden als geluid. Iets dat je hoort.

Wanneer er in dat proces een verstoring optreedt, kunnen je hersenen dit interpreteren als geluid. Je hoort in dat geval iets dat er eigenlijk niet is. Dat is wat we ook wel tinnitus noemen. Zo kun je een fluittoon, geruis, gerommel of andere vervelende geluiden horen die alleen jij hoort.

Nu is het menselijk brein in staat om ook geluiden weg te filteren. Denk maar aan mensen die bijvoorbeeld naast een spoorlijn wonen en niet meer horen dat er een trein voorbij rijdt. Of mensen die onder een aanvliegroute wonen, bijvoorbeeld in de buurt van Schiphol, die niet meer horen dat er vliegtuigen overkomen.

Innerlijke filter

De behandelmethode om Tinnitus tegen te gaan maakt gebruik van dit innerlijke filter in je brein. Je brein krijgt namelijk de opdracht om de ongewenste geluiden weg te filteren.

Deze behandelmethode werkt zo effectief en snel dat de storende geluiden steeds minder gehoord worden, totdat ze compleet verdwenen zijn. Je wordt als het ware ongevoelig voor die geluiden, omdat je brein ze niet meer registreert als geluid.

Annet maakte gebruik van deze methode en zei: “Deze sessie nog niet heel vaak geluisterd, maar toch al wat winst! De ergste fluittonen zijn weg. Nu wisselt het tussen bijna helemaal stil en ‘goed te doen’.”.

Hoe vaker je de sessie doet, hoe beter het resultaat.

En Henk zei: “voor het eerst sinds 15 jaar is het stil in mijn hoofd. Geweldig!”

Je gehoorkwaliteit verbetert en je krijgt eindelijk die stilte en rust die je zo graag wenst. Depressieve gevoelens die je had ten gevolge van tinnitus verdwijnen en je kunt weer genieten van zuivere stilte.

Audio-sessie

De behandelmethode bestaat uit een audio-sessie die je kunt downloaden en bijvoorbeeld via een smartphone of tablet kunt afspelen. Al na enkele keren luisteren zul je merken dat de intensiteit van je tinnitus afneemt.

Je kunt de audio-sessie op deze pagina downloaden..

Klik hier voor meer informatie

Wil je Trancewerk aanbevelen op Facebook? Dankjewel 🙂

Over Michel Lejeune

Michel Lejeune is Int. ABH/ABNL Gecertificeerd Klinisch Hypnotherapeut en expert op het gebied van het menselijk onderbewustzijn. Sinds 2006 ontwikkelt hij professionele sessies, waarmee je meer dan 1500 verschillende problemen kunt oplossen. De sessies zijn inmiddels door meer dan 130.000 mensen gedaan.

Laat een bericht achter

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

Geen producten

Mis deze

100% gratis sessie niet!