Meer dan 164.238 mensen
deden onze sessies. Hoe
kunnen we jou helpen?

Bijv: "rugpijn", "roken", afvallen".

4 tekenen dat jij je eigen ergste vijand bent (+hoe je het stopt)

20 jaar geleden scoorde de rockgroep Lit een hit met het nummer ‘My own worst enemy’ (vertaald: Mijn eigen ergste vijand).
De zanger sprak zeer minderwaardig over zichzelf, hoe hij ten prooi viel aan ongezonde gewoonten die zijn relatie vernietigde. En toch bleef hij deze dingen doen, ondanks de waarschuwingen en negatieve uitkomsten.
Natuurlijk is dit maar een liedje. Maar het is wel een feit dat miljoenen mensen slachtoffer zijn van zichzelf. Zij zijn hun eigen ergste vijand. En ze weten het niet eens.
Wanneer we niet krijgen wat we willen, is het zo gemakkelijk om externe factoren de schuld te geven. Maar als je terugkijkt op je eigen gedrag, besef je misschien dat je zelf een bepaalde rol hebt gespeeld in het mislukken van je plannen. Je zou zelfs kunnen zeggen dat je het hebt gesaboteerd!

Zelfsabotage: de onzichtbare duivel

Omdat je niet ziet dat zelfsabotage vaak de oorzaak is van je problemen, is het vaak lastig om te zien en te erkennen dat je het zelf veroorzaakt. Iedereen is verantwoordelijk voor de resultaten in zijn of haar leven. Jij zorgde ervoor dat je bepaalde keuzes maakte in je leven dat tot je huidige resultaten leidde. En dat is vaak voor veel mensen niet te accepteren. Zij geven liever externe factoren de schuld.
Het probleem daarbij is dat wanneer je dát doet, je feitelijk de macht uit handen geeft om het op te lossen.

4 tekenen om zelfsabotage te herkennen

Saboteer jij jezelf? Hier zijn 4 tekenen hoe je zelfsabotage kunt herkennen.

Je kapt een relatie af, zodra het serieus wordt
Er zijn veel manieren om je eigen relatie om zeep te helpen. De werkelijke achterliggende oorzaak is meestal onbewuste zelfbescherming. Je wilt immers geen pijn lijden.
Vlak voordat je relatie echt serieus wordt kun je merken dat je ruzietjes krijgt of dat je langzaam maar zeker ‘anders’ doet. Dat heb je zelf meestal niet in de gaten, maar je partner wel. Waarom doe je dat? Wel, op onbewust niveau is het veiliger om de relatie te beëindigen, dan het ‘risico’ te lopen (weer) gekwetst te worden als het daarna misgaat, zoals dat mogelijk in een eerdere relatie het geval was.
Uitstelgedrag
Wat op school onschuldig leek, blijkt in je volwassen leven een enorme bron van frustratie te worden. Uitstelgedrag is een vorm van zelfsabotage. Er zijn altijd andere dingen die belangrijker zijn, of je hebt gewoon geen zin om een belangrijk iets te doen dat moet gebeuren.
Dit gaat verder dan alleen maar lui zijn (hoewel dat een rol kan spelen). Meestal vermijd je dingen, omdat je diep van binnen bang bent dat het tot verandering leidt. Je bent je hier niet van bewust, maar het is wel een krachtige onzichtbare drijfveer om je resultaten te frustreren. En jij je maar afvragen waarom dingen jou niet lukken.
Alcohol en drugs gebruiken om pijn te onderdrukken
Natuurlijk is het vreselijk om pijn of verdriet te hebben. Omdat alcohol en drugs overal verkrijgbaar zijn, grijpen we snel naar deze middelen in een poging de onaangename gevoelens te verminderen.
Toch is dit een vorm van zelfsabotage, omdat je weet dat het niet of slechts zeer tijdelijk een beetje helpt. En je weet dat het kan leiden tot verslaving. Grijp jij naar de fles of een joint (of erger) als je je rot voelt, dan is dat absoluut een vorm van zelfsabotage.
Het gevoel hebben dat je het niet waard bent of niet goed genoeg bent
Wanneer je met een gevoel rondloopt dat je het niet waard bent, ongeacht wat het is, dan komt dat gevoel ergens vandaan. Ergens op diep niveau in je onderbewustzijn zit er een overtuiging die bepaalt dat datgene dat je wilt niet voor jou is weggelegd.
Je bent niet goed genoeg, je bent het niet waard, wie denk jij nou dat je bent, en meer van dergelijke gedachten komen voort uit deze zelfsabotage-programmering. Het gevolg is dat je vanuit deze programmering er ook van alles aan zult doen om succes daadwerkelijk tegen te houden. Zodra je het gevoel hebt dat iets niet voor jou is weggelegd, of dat je iets toch nooit zult krijgen of realiseren, dan is er sprake van zelfsabotage.

Hoe kom je van zelfsabotage af?

Er zijn 1001 tips, trucs en oplossingen om van zelfsabotage af te komen. Het probleem is echter dat de meeste van deze oplossingen werken op je bewuste niveau. Je kunt cursussen doen tot je een ons weegt, maar deze zullen je niet helpen. De reden is dat je het probleem moet aanpakken waar het zijn oorsprong heeft. En dat is in je onderbewustzijn.
Wanneer je luistert naar de Hypnosesessie of Multiliminal ‘Stop Zelfsabotage’, dan gebeurt er iets anders. Deze oplossingen werken wel op je onbewuste niveau en pakken zelfsabotage bij de wortels aan.
Anthony gaf deze sessie 5 sterren. Hij schreef dit:

Zelfsabotage wordt met deze sessie deskundig en voorgoed uit je onderbewustzijn verwijderd, waardoor je onzichtbare beperkende overtuigingen weg beginnen te smelten.
Hierdoor realiseer je krachtige en gunstige veranderingen en gaan er deuren voor je open, waarvan je niet eens wist dat ze er waren.
Stop Zelfsabotage’ is een gemakkelijke en zekere manier om je te helpen van je zelfsabotage af te komen, zodat je eindelijk gaat ontdekken hoeveel meer je vanaf nu in je mars hebt.
De behandelmethode bestaat uit een audio-sessie die je kunt downloaden en bijvoorbeeld via je smartphone of tablet kunt afspelen. Al na enkele keren luisteren zul je merken dat er een krachtige positieve verschuiving in je plaatsvindt.
Meer informatie en downloaden doe je hier:
https://www.trancewerk.nl/persoonlijke-productiviteit/stop-zelfsabotage/

Copyright © 2006-2020 Trancewerk.nl

OVER MICHEL LEJEUNE

Michel Lejeune

Michel Lejeune

Michel Lejeune is Int. ABH/ABNL Gecertificeerd Klinisch Hypnotherapeut en expert op het gebied van het menselijk onderbewustzijn. Sinds 2006 ontwikkelt hij professionele sessies, waarmee je meer dan 1500 verschillende problemen kunt oplossen. De sessies zijn inmiddels door meer dan 130.000 mensen gedaan.

GRATIS SESSIE

TEST OF JE GESCHIKT BENT!

VOORDELEN

>
Geen producten

Meld je NU aan op de

nieuwsbrief

en je krijgt de sessie 'Diepe Ontspanning'
GRATIS!
(normaal € 59,99)
Met deze sessie creëer je
de diepste rust ooit!

Vul nu je voornaam en e-mail in,
en klik op de 'AANMELDEN' knop!

Aanmelden is veilig. Zodra je aanmelding is verwerkt ontvang je
een e-mail met de downloadlink voor de sublieme hypnosesessie 'Diepe Ontspanning'.
Aanmelden is gegarandeerd vrijblijvend. We sturen geen spam en je kunt je altijd weer afmelden
met 1 klik. Je gegevens worden nooit gedeeld met anderen.

GRATIS Online Workshop

Donderdag 21 mei - 20:00 uur

Gemakkelijk afvallen zonder dieet of ander moeilijk gedoe!
Je gegevens worden niet gedeeld en na de workshop verwijderd uit ons systeem.

Log in met je

e-mailadres en wachtwoord

Als je doorgaat stem je in met onze algemene voorwaarden, privacybeleid en gebruik van cookies.