Menu
Homepagina » Blog » Hoe vast zit jij aan jouw verleden?
verleden

Hoe vast zit jij aan jouw verleden?

Als er één ding is dat wij als mensen allemaal met elkaar gemeen hebben, is het dat iedereen een verleden heeft. Allemaal hebben we op de een of andere manier wel iets meegemaakt dat we als een last met ons meezeulen.

Denk aan traumatische ervaringen, teleurstellingen, een rotjeugd, gepest worden op school, een liefde die niet ging zoals je wilde, iemand die overleed.

En ook al heb je het wel of niet bewust verwerkt, onbewust sleep je deze ervaringen met je mee. En in veel gevallen beïnvloedt deze last je huidige leven op manieren die je liever niet wilt.

Wanneer je er niets aan doet, kan het een leven lang duren voordat je deze last op je schouders kwijtraakt. En vaak is zelfs een leven lang nog te kort.

Welke invloed heeft het verleden nu op je?

Je weet het meestal niet, maar veel angsten, je mening over dingen, hoe je reageert op situaties en de keuzes die je maakt, worden allemaal sterk beïnvloed door je verleden. In mijn blog van vorige week had ik het uitgebreid over je innerlijk zelfbeeld. Wel… jouw verleden heeft een grote invloed op hoe jouw innerlijk zelfbeeld eruit ziet.

Uiteindelijk zijn je verleden en heden met elkaar verweven geraakt. En het vervelende is dat negatieve dingen uit het verleden als een ton aan gewicht op je schouders kunnen rusten. Dat bedoel ik natuurlijk figuurlijk, maar weet wel dat veel mensen letterlijk ziek kunnen worden en nek- en rugklachten kunnen krijgen van dingen uit het verleden. Dingen die ze bewust mogelijk vergeten zijn, maar onbewust zit het er nog steeds.

Hoe laat je het verleden los

Het verleden loslaten is niet zo eenvoudig. Je kunt niet zomaar even een schakelaar omhalen en op bewust en onbewust niveau de dingen van vroeger uit je systeem wissen. En dat hoeft ook niet, want het zijn niet de herinneringen aan vroeger die een probleem zijn. Het is de emotie die eraan gekoppeld is die het probleem veroorzaakt.

Na verloop van tijd slijt die emotie. Maar alleen op bewust niveau. Ze zeggen weleens dat de tijd alle wonden heelt. Ze zeggen er alleen niet bij dat dit alleen op bewust niveau zo is.

Op onbewust niveau slijt er namelijk helemaal niks. Het zakt alleen maar dieper weg, totdat je het niet meer weet. Maar de effecten ervan zijn er nog steeds. Daarom kunnen mensen op hun tachtigste nog steeds hevig geëmotioneerd raken als ze diep terugdenken aan iets ergs van vroeger. In hun normale dagelijkse leven hebben ze er ogenschijnlijk niet zo veel last van. Totdat ze dieper graven. En dan pas weet je dat het er nog steeds zit. Diep weggestopt in je onderbewustzijn.

En het zijn die diep weggezakte herinneringen die je huidige leven manipuleren.

Dus als je ook op dat diepere niveau vrij wilt zijn van een negatief verleden, dan zul je op datzelfde, diepere onbewuste, niveau moeten werken. En dat kun je snel en deskundig doen met een hypnosesessie die daar speciaal voor is gemaakt.

Je rekent af met alle negatieve dingen uit je verleden, hoe lang het ook geleden is. Ik heb cliënten van boven de 80 jaar gehad die hiermee de spoken uit hun jeugd, na zo vreselijk veel jaren, eindelijk konden verdrijven en moesten huilen van geluk.

En dat voelt zo enorm goed. Het voelt vaak alsof je ineens 50 kilo ballast kwijt bent. Je gaat helderder denken, je voelt je beter en sterker. Blijer en gelukkiger. Alsof er een altijd aanwezige, donkere, slapende onweersbui, na zoveel jaren eindelijk opgelost is en de zon weer schijnt.

Impact van vroeger smelt weg

Issues van vroeger hebben geen impact meer op je, omdat je eindelijk de kettingen van het verleden van je afgegooid hebt. Dit alles bij elkaar maakt dat je het heden én je toekomst veel zonniger gaat inzien! Je wordt er blijer en gelukkiger door!

De sublieme sessie ‘Vrij van het verleden’ kun je nu downloaden voor slechts 24,99.

Wanneer je bedenkt dat dit voor jou de sleutel kan zijn om snel en voorgoed af te rekenen met narigheid van vroeger, dan nodig ik je uit om hier te klikken en de sessie vandaag nog te downloaden.

En het maakt niet uit hoe erg of hoe lang geleden het was. Iedereen heeft een rugzak. Ook jij. Met deze sessie help ik je deze snel leeg te gooien, zodat je kunt genieten van je nieuwe vrijheid.

Je vindt de sessie ‘Vrij van het verleden’ hier…

Wil je Trancewerk aanbevelen op Facebook? Dankjewel 🙂

Over Michel Lejeune

Michel Lejeune is internationaal gecertificeerd klinisch hypnotherapeut en expert op het gebied van het menselijk onderbewustzijn. Sinds 2006 ontwikkelt hij professionele hypnosesessies, waarmee meer dan 1500 verschillende oplossingen geboden worden voor een groot scala aan klachten en problemen. Zijn sessies zijn inmiddels door meer dan 130.000 mensen gedaan.

Laat een bericht achter

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

Geen producten