Voel je je onzeker door deze bizarre tijden?

Het zijn bizarre tijden. En het lijkt erop dat het steeds gekker wordt. Had jij toen je “gelukkig nieuwjaar” zei, pak ‘m beet een half jaar geleden, gedacht dat het ZO zou worden in Nederland?

Ineens was er een virus dat Corona genoemd werd. Wereldwijd raakten mensen in paniek. Onnodig zei ik toen al. Lees mijn blog van 5 maart 2020 maar eens terug.

Natuurlijk is het vreselijk dat er veel slachtoffers zijn gevallen. Maar nu de cijfers bekend zijn is onomstotelijk bewezen dat de normale seizoensgriep méér slachtoffers eist dan Corona. Dus… Corona is niet gevaarlijker dan een normale griep.

Onnodige paniek

Wat wel gevaarlijk is, is de onnodige angst en paniek die gezaaid wordt. Deze wordt voornamelijk gecreëerd door de landelijke media. Slecht nieuws ‘verkoopt’ beter zeggen ze. En dus zag je op tv en in de kranten overvolle intensive care afdelingen. Iedereen moest mondkapjes op. Het beeld dat geschetst werd was zeer onheilspellend.

De realiteit was echter heel anders.

Er waren veel intensive care afdelingen die gewoon leeg stonden. Bovendien zijn er steeds meer gerenommeerde wetenschappers die ontdekten dat Corona helemaal niet zo gevaarlijk is als men jou wil laten geloven. Alleen… deze wetenschappers krijg je amper te zien op tv. Het past niet in het plaatje van ‘slecht nieuws verkoopt beter’.

Volkomen losgeslagen

De landelijke (mainstream) media zijn volkomen losgeslagen en compleet gek geworden. Het ene nepnieuwsverhaal na het andere verschijnt. Het is te gek voor woorden. En de massa gelooft het grif en laat zich bang maken. Ook omdat veel mensen als een papegaai napraten wat ze horen en zien.

Het 9-1-1 syndroom

Er wordt één verhaal verteld en via veel kanalen wordt dit ene verhaal verspreid. Vervolgens horen mensen dat en praten het na. Zo ontstaat er een enorme wolk van ongeveer dezelfde ‘informatie’, want iedereen geeft er zijn eigen draai aan. Uiteindelijk hoor je het overal. Alleen is niet zichtbaar dat deze wolk ontstaan is uit één enkele bron.

Wat nou als die ene bron het bij het verkeerde eind had? Dan geloven heel veel mensen iets dat niet klopt. En dus wordt er enorm veel onzekerheid verspreid.

Honderdduizenden mensen voelen zich daardoor angstig en onzeker.

 • Waar gaat het heen?
 • Waarom nu nog een noodwet invoeren, terwijl het gevaar van het virus allang voorbij is?
 • Waarom wordt er nu alweer angst gezaaid door te waarschuwen voor een tweede golf?
 • Moet dan iedereen weer een paar maanden verplicht thuiszitten?
 • Is dat de doodslag voor de zelfstandige ondernemer? De horeca? Winkeliers?

Onzekerheid

Niets is zo erg als onzekerheid. Niet weten waar je aan toe bent. Niet weten wat er gaat gebeuren.

Veel mensen weten wel ergens vanbinnen dat er niets van klopt. Het hele Coronagedoe is vreemd. Maar toch zit die onzekerheid er.

Wat als het wél gevaarlijk is? Wat als de maatregelen wel goed zijn? Wat als…

Onzekerheid is een vorm van angst. Sommige mensen voelen zich onzeker over van alles en nog wat of over zichzelf. Zij twijfelen bij veel dingen waar anderen niet eens over nadenken. Het is een gevoel van twijfel over iets of jezelf. Je bent in mindere of meerdere mate bang of je bepaalde dingen wel goed doet, of dat dingen wel goed zullen komen.

En als ik tegen iemand zeg dat je het gewoon naast je neer moet leggen en er niet aan moet denken, omdat het onnodig is en het niets oplost, dan krijg ik vaak de vraag: hoe doe je dat dan?

Hoe kom je van die onzekerheid af, als je overal om je heen dingen ziet en hoort die je eraan herinneren?

Wis dat onzekere gevoel

Er zijn mensen die dat gemakkelijk kunnen. En er zijn mensen die dan minder goed kunnen. Als jij ook dat onzekere gevoel hebt, over wat dan ook, dan is het goed om een paar keer te luisteren naar de speciale sessie ‘leven met onzekerheid’.

Deze sessie werkt op onbewust niveau, waardoor je vanuit jezelf onzekere dingen kunt laten voor wat ze zijn.

Je hoeft er verder niets voor te doen. Het werkt vanzelf. Wanneer je luistert naar deze sessie stop je met piekeren of nadenken over wat er mogelijk mis kan gaan.

Je voelt je in letterlijke zin zekerder. En dat geeft veel innerlijke rust. Want laten we wel wezen. Onzeker zijn over iets lost niets op. Het geeft je alleen een onbehaaglijk gevoel, waar je niets aan hebt.

Het is dan ook veel fijner om, ondanks de situatie, je gewoon goed en zeker te voelen. Toch?

Je kunt dan ook veel betere beslissingen nemen, omdat je helderder denkt.

En wie wil zich nou niet gewoon lekker voelen, ongeacht de situatie?

Het is een mooie, snelle en gemakkelijke manier om je zeker te voelen in onzekere tijden.

Klik hier voor meer info en downloaden

Copyright © 2006-2020 Trancewerk.nl

OVER MICHEL LEJEUNE

Michel Lejeune

Michel Lejeune

Michel Lejeune is Int. ABH/ABNL Gecertificeerd Klinisch Hypnotherapeut en expert op het gebied van het menselijk onderbewustzijn. Sinds 2006 ontwikkelt hij professionele sessies, waarmee je meer dan 1500 verschillende problemen kunt oplossen. De sessies zijn inmiddels door meer dan 130.000 mensen gedaan.

 • hoi michel ik heb geen last van angst , maar in mijn omgeving stik het ervan. Als ik maar iets zegt dat ben ik gek en andere dingen. Het is heel lastig om normaal met ze te spreken , daarom hou ik mond maar.
  groeten robert en veel sterkte

 • INTERESSANT

  TEST OF JE GESCHIKT BENT!

  VOORDELEN

  >
  Geen producten

  Meld je NU aan op de

  nieuwsbrief

  en je krijgt de sessie 'Diepe Ontspanning'
  GRATIS!
  (normaal € 69,99)
  Met deze sessie creëer je
  de diepste rust ooit!

  Vul nu je voornaam en e-mail in,
  en klik op de 'AANMELDEN' knop!

  Aanmelden is veilig. Zodra je aanmelding is verwerkt ontvang je
  een e-mail met de downloadlink voor de sublieme hypnosesessie 'Diepe Ontspanning'.
  Aanmelden is gegarandeerd vrijblijvend. We sturen geen spam en je kunt je altijd weer afmelden
  met 1 klik. Je gegevens worden nooit gedeeld met anderen.

  GRATIS Online Workshop

  Donderdag 21 mei - 20:00 uur

  Gemakkelijk afvallen zonder dieet of ander moeilijk gedoe!
  Je gegevens worden niet gedeeld en na de workshop verwijderd uit ons systeem.

  Log in met je

  e-mailadres en wachtwoord

  Als je doorgaat stem je in met onze algemene voorwaarden, privacybeleid en gebruik van cookies.