Meer dan 164.238 mensen
deden onze sessies. Hoe
kunnen we jou helpen?

Bijv: "rugpijn", "roken", afvallen".

Positief denken

Hoe kun je positief denken?

We kennen allemaal wel mensen bij wie positief denken verdwenen lijkt te zijn. Zij denken overmatig negatief.

Of het nu collega’s zijn die altijd over hun werk klagen, of een vriend(in) die eindeloos hamert op wat er allemaal mis is in zijn of haar leven, of de ogenschijnlijk oneindige stroom aan negatieve coronaberichtgeving.

Vooral dit laatste maakt het er niet echt beter op. Dus wat dat aangaat is het heel begrijpelijk dat er veel geklaagd wordt.

Idiote coronaregeltjes en krankzinnige landelijke angstcampagnes hebben steeds meer de vorm van collectieve hersenspoeling. Als je de structuur kent van een sekte, dan zie je dat exact deze structuur op landelijk niveau uitgerold wordt door de overheden.

En daardoor wordt het steeds lastiger om positief te blijven. Mensen worden steeds somberder en pessimistischer en voelen zich niet goed.

Maar…

Negatief denken = Problemen aantrekken

Natuurlijk is er heel wat mis in de wereld. Alleen… Zolang negatieve gedachten in je hoofd blijven rondzwerven, wordt het niet beter. Sterker, met negatieve gedachten trek je alleen maar meer negativiteit aan.

Het is eenvoudig te zien hoe negatief denken problemen veroorzaakt en aantrekt. Het weerhoudt je ervan om echt te leven.

Wanneer je negatief denkt neig je ernaar buitensporig te focussen op wat er fout is en fout kan gaan!

Hoe meer je negatief denkt, hoe meer je jouw brein traint om alleen maar te kijken naar wat niet goed is. En elke keer als je iets negatiefs ziet op bijvoorbeeld tv geef je je brein een negativiteitsimpuls.

Onderzoek toonde aan dat negatieve denkers werkelijk slechter in staat zijn om positieve dingen op te merken dan positieve denkers.

Negatieve spiraal

Als we nu even kijken naar de huidige situatie dan zien we duidelijk dat er door alle Coronamaatregelen en -berichtgeving een negatieve pessimistische sfeer gecreëerd is. Vervolgens loop je risico dat je verstrikt raakt in deze negatieve spiraal, zonder het in de gaten te hebben.

Enige tijd geleden ontdekte Professor Richard Wiseman van de Universiteit van Hertfordshire in Engeland, dat mensen die positief denken en geloven dat ze geluk hebben anders handelen dan mensen die negatief denken en geloven dat ze pech en ellende hebben.

Experiment

In één experiment vroeg hij de deelnemers het aantal foto’s in een krant te tellen. Op twee prominente plaatsen in de krant had hij grote berichten geplaatst die ze vertelden dat ze konden stoppen met tellen en 250 pond konden gaan ophalen bij de onderzoeker, omdat ze de boodschap gezien hadden.

250 Pond Sterling

De positief denkende deelnemers ontdekten de boodschap en haalden hun 250 pond op. Maar het merendeel van de deelnemers dacht negatief. Zij zagen de positieve boodschap niet of ze geloofden er niet in, vanwege hun negatieve gedachten. Zij bleven foto’s tellen tot en met de laatste pagina van de krant.

Uiteindelijk toonde dit onderzoek aan dat negatief denkende mensen meer neigen naar angstig zijn en kansen missen, omdat hun negatieve gedachten hun vermogen verstoort om open te staan voor het zien van het goede.

En als er iets goeds voorbij komt zien ze het niet of wijzen ze het vol ongeloof af en vergeten ze het.

Positief denken = Positiviteit aantrekken

Positief denken doet juist het tegenovergestelde. Je krijgt veel meer oog voor positieve zaken en ziet het negatieve veel minder of je wijst het af. Daarnaast heeft positief denken een gunstig effect op je gezondheid.

Een studie uit 2006 keek naar 6958 studenten die allemaal dezelfde psychologische test hadden ondergaan aan de Universiteit van North Carolina in de jaren zestig van de vorige eeuw.

De onderzoekers ontdekten dat de meest pessimistische studenten, wat één derde van de groep was, 42% meer kans had te overlijden dan het deel dat het meest optimistisch was.

Leer automatisch positief denken

Zowel negatief als positief denken zijn automatismen. En jij kunt ervoor kiezen welk automatisme je wilt. Als je kiest voor automatisch negatief denken, dan trek je vanzelf negativiteit met alle negatieve gevolgen aan in je leven.

Maar wanneer je ervoor kiest om automatisch positief te gaan denken, dan trek je vanzelf positieve dingen aan in je leven.

Automatisch positief denken kun je snel en gemakkelijk realiseren door regelmatig naar de sessie ‘Positief denken’ te luisteren.

Deze sessie gebruikt enkele krachtige mentale technieken om je brein op een natuurlijke manier te trainen, zodat je oprecht positief gaat denken.

Oprecht positief denken heeft overigens niets te maken met elke negatieve gedachte afwijzen. Het zorgt er echter wel voor dat je open komt te staan voor het positieve en je daar veel meer op focust.

En dat zal leiden tot een veel beter gevoel. Je voelt je blijer en gelukkiger en gaat veel meer positieve dingen om je heen zien en ook aantrekken. Je creëert er een positieve sfeer mee.

Wanneer je geregeld naar deze sessie luistert, zul je snel merken dat je een veel positievere kijk op de wereld krijgt. Het wordt een nieuwe tweede natuur voor je om zaken van de positieve kant te zien. En met positiviteit trek je meer positiviteit aan.

Klik hier om te downloaden

Copyright © 2006-2021 Trancewerk.nl

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

OVER MICHEL LEJEUNE

Michel Lejeune

Michel Lejeune

Michel Lejeune is Int. ABH/ABNL Gecertificeerd Klinisch Hypnotherapeut en expert op het gebied van het menselijk onderbewustzijn. Sinds 2006 ontwikkelt hij professionele sessies, waarmee je meer dan 1500 verschillende problemen kunt oplossen. De sessies zijn inmiddels door meer dan 130.000 mensen gedaan.

INTERESSANT

Diabetes genezen

TEST OF JE GESCHIKT BENT!

VOORDELEN

>
Geen producten

Meld je NU aan op de

nieuwsbrief

en je krijgt de sessie 'Diepe Ontspanning'
GRATIS!
(normaal € 69,99)
Met deze sessie creëer je
de diepste rust ooit!

Vul nu je voornaam en e-mail in,
en klik op de 'AANMELDEN' knop!

Aanmelden is veilig. Zodra je aanmelding is verwerkt ontvang je
een e-mail met de downloadlink voor de sublieme hypnosesessie 'Diepe Ontspanning'.
Aanmelden is gegarandeerd vrijblijvend. We sturen geen spam en je kunt je altijd weer afmelden
met 1 klik. Je gegevens worden nooit gedeeld met anderen.

GRATIS Online Workshop

Donderdag 21 mei - 20:00 uur

Gemakkelijk afvallen zonder dieet of ander moeilijk gedoe!
Je gegevens worden niet gedeeld en na de workshop verwijderd uit ons systeem.

Log in met je

e-mailadres en wachtwoord

Als je doorgaat stem je in met onze algemene voorwaarden, privacybeleid en gebruik van cookies.